חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

בעית החזרת האוויר לתוך חדר צבע

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

בעית החזרת האוויר לתוך חדר צבע

הודעהעל ידי samikeshet » 29 ינואר 2008, 01:23

אני בניתי חדר צבע - חדר מגבס כ-20 מ"ר בגובה 3 מ', כאשר יש מחיצה המחלקת אותו לשני חלקים: לצביעה ולייבוש.
יש לי וונטה ודלת כניסה עם פילטר, כפי שמצויין בשרטוט.
יש לי בעיה של החזרת אוויר לתוך החדר, דבר שגורם לכניסת אבק לחדר.
האם למישהו יש ראיון לגבי סיבה של החזרת האוויר? מה ניתן לעשות כדי למנוע זאת?
קבצים מצורפים
חדר צבע.JPG
שרטוט של חדר צבע
samikeshet

Re: בעית החזרת האוויר לתוך חדר צבע

הודעהעל ידי Saba_jackson » 29 ינואר 2008, 11:25

חסרים בשאלה נתונים, אך באופן כללי, אם ספיקת האוויר ביציאה (אחרי הוונטה) גדולה יותר מספיקת האוויר הנכנס, ( דרך הדלת עם המסנן), נוצר אפקט טורביולאנס מאחורי הוונטה (בצד הפנימי), נסה לשנות את גודל הפתח לאוויר הנכנס או צפיפות המסנן.
לבדיקה אם אני צודק, (יתכן ולא!) נסה להפעיל את הוונטה ללא המסנן בכלל ותראה עם התופעה שתארת, עדיין קיימת.
Saba_jackson
סופר משתמש

הודעהעל ידי moshik » 29 ינואר 2008, 14:58

הוונטה שלך היא בעלת הספק מאד גבוה של הוצאת אוויר
ואני מניח שלמסנן כניסה יש הספק נמוך יותר.
האם למסנן יש תפקיד של סינון האויר מאבק נכנס?
אני חושב שאין צורך במסנן אלה מספיק חלון פתוח שיפתור לך את הבעיה.
אם אתה מתעקש לסנן את האויר הנכנס אז תשווה בין ההספקים.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי maamoon » 29 ינואר 2008, 19:27

לעניין שלך בחדר הזה
זה חדר של תת לחץ מכיוון שיציאת האוויר מאולצת והכניסה אינה מאולצת ולכן אתה יוצר תת לחץ, דבר שגורם לכמה בעיות:
1. שאתה מתיז על האוביקט הנתיה של החומר המותז לברוח ולא לדבק
2. המון חומר מבוזבז.
3. כאשר אתה עושה חדר כזה הכניסות של האוויר אינן קבועות ויש תנאים כפויות עליך, כמו חורים חריצים ופתחים שלא לקחת בחשבון.

דבר נוסף ממה שאני רואה בשרטוט החדר של היבוש הוא לא מאורר ז"א אוויר אינו זורם משמם וחדר נכון יהי בנוי באותה צורה של חדר שלך אך עם מסננים שמכניסים אוויר מן התיקה עם לחץ בחדר יבוש וכך יהי זרם אוויר, מה קורה עם הטינר שמתאייד שם? איך הוא מוצא? זה סכנה לפיצוץ אגב ולכן אוויר שחוזר ומסטרקל וזורם לחדר יבוש עם הסיבוב שלו נתקע שם והמהירות שלו מאטת ולכן הוא משחרר את האבק שהוא נושא

דבר אחר:

האם האבק מפריע לעבודה או שהאבק מסתבר אחר כך?
חדר טוב הוא חדר בלחץ שבנוי טוב

דבר אחרון:
הפתח של הוונטה שלך הוא באמצע הקיר בגובהה 1 מטר דבר שגורם לפינות צל אוויר שבהם האוויר שאתה זורק לשם מהאקדח וגם מהצדדים של הוונטה נותה לעשות סיבוב ולזרום אחורה ולא לוונטה ומאחרו הוא יחזור לוונטה או לחדר יבוש, דבר שעושה את רוב הבעיה הזו, פוטרים את זה עם פתח לאורך כול הקיר שמול ההתזה, איך עושים את זה? פשוט ונוח עושים טעלה הפוכה כאשר הוונטה במרכזה והפתח של הטעלה כלפי מטה , הכוונה שלי זה לעשות עוד קיר או קירון\ קיר לא עד סוף הגובב\ מין מדף שפתוח מלמתה סגור מקדימה (זה קיר מקדימה ) וסגיר מלמעה וכך אתה מאלץ את האוויר לזרום מלמתה לאורך קול הקיר ולא רק מהמרכז ויותר טוב לסים שתי וונטות במרחק 1/4 מהקצה 1/2 אחד מהשניה ו 1/4 מהקיר השני, ז"א שתי וונטות מחולקות טוב. תנסה את הפתרון הזה קודם וזה לרוב יפתור לך את הבעיה
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים