חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מיטה עולה עם ארגז איחסון

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מיטה עולה עם ארגז איחסון

הודעהעל ידי ronen » 06 אוגוסט 2012, 09:48

האם יש למישהוא ניסיון עם בניה של מיטה מתרוממת? מצ"ב צילום של הפירזול שקניתי. השאלה איפה המיקום האופטימלי למיקום הציר?
שאלה נוספת איך לחבר את הציר לדופן 18 ממ מבלי שיראו מבחוץ בורג. חשבתי להשתמש באום ננעץ ובורג 8 ממ מה דעתכם?
תודה
רונן
[img]C:\Users\ronen.tanami\Documents\Bed.JPG[/img]
קבצים מצורפים
Bed.JPG
ronen
סופר משתמש

Re: מיטה עולה עם ארגז איחסון

הודעהעל ידי Alex Milch » 06 אוגוסט 2012, 18:06

הי רונן,

לפני שאנסה לעזור לך, אז כן, יש לי נסיון בבנית מיטה עם ארגז מצעים.
לפני כן, ברשותך שאלה, מה גודל המיזרון כולל עוביו עבורו תרצה לבנות את המיטה?
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי ronen » 06 אוגוסט 2012, 21:33

אלקס עוד לא קניתי מזרון. המיטה תהיה בנויה מבסיס (120 על 190). את הבסיס העטוף במיסגרת שתשמש תושבת למזרון. הבסיס ישב על ארגז בגובה 40 ס"מ.
ronen
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 07 אוגוסט 2012, 18:03

אם ככה הרי שמדובר במה שנקרא מיטה וחצי. אני מאד ממליץ להתקין על המיתקן בוכנות ולא קפיצים. במידה ותרצה לפתוח את המיטה בציר האורך, אם אני זוכר נכון אז זוג בוכנות של 900 ניוטון אולי 1350, תלוי במשקל המיזרון, יתאימו.
אם תרצה לפתוח בציר הרוחב, כנראה שזוג בוכנות של 600 ניוטון יספיקו.
עיקרון הבניה הוא ליצור ארגז מצעים, עליו להתקין את המשטח באמצעות הזרועות. את הבוכנות מתקינים בסוף. לצורך חיבור הזרועות לארגז ולמישטח צריך להשתמש בברגי סגר + דיסקה שטוחה + דיסקה קפיצית + אום. הברגים הם "5/16 והקדח עבורם 8 מ"מ. בארגז מחדירים את הברגים מבפנים ובמישטח מלמעלה.
הארגז צריך להיות יותר קטן מן המעטפת החיצונית של המיטה. בכיוון הראש כ-1.5 ס"מ, בכיוון הרגליים 5-6 ס"מ ומשני הצדדים כ-4.5 ס"מ. זה גם מסביר את מיקום הארגז יחסית למעטפת. המישטח צריך להיות יותר קטן מן המעטפת ב-1 ס"מ בצד הראש, 3-5 ס"מ בצד הרגליים (תלוי בעומק שבו יושב המיזרון) ומשני הצדדים 1 ס"מ.
את החלק הזויתי של הזרועות מחברים בקו אחד עם התחלת המישטח. כאשר הזוית והסרגל שמתחבר לארגז המצעים ממוקמים במקביל (מצב סגור), שורת חורי ההרכבה על הסרגל אמורה להיות כ-7.5 ס"מ ממישור הזוית.
מצרף קובץ PDF ובנוסף תמונה של מיטה עם הזרוע מורכבת.
קבצים מצורפים
IMGP2154.JPG
bed-2d.pdf
(21.16 KiB) הורד 526 פעמים
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי ronen » 07 אוגוסט 2012, 23:02

אלקס, תודה על התשובה וההשקעה. כמה שאלות:
1. מה מחבר את הארגז הפנימי עם החיצוני אם בכלל?
2. האם המזרון בולט או שהוא בגובה הקיר החיצוני?
3. אם הבנתי נכון יש רווח בין המזרון לקיר באזור הרגלים של 5 סמ. האם זה לא נראה מוזר?
4. חשבתי על מבנה מיטה שונה בו החלק העליון "צף" ראה ציור. כך אני חוסך בבניית ארגז פנימי. מה דעתך?
שוב תודה על העזרה.
רונן
[img]C:\Users\ronen.tanami\Documents\Wood\Bed.jpg[/img]
קבצים מצורפים
Bed.jpg
ronen
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 08 אוגוסט 2012, 11:41

1. לאחר ביצוע הארגז והמסגרת החיצונית, אני נוהג להשתמש במספר ספייסרים מעץ לקבע את הארגז למסגרת.
2. מיזרון חייב לבלוט, אחרת כשמתישבים המיזרון נמעך ויושבים על המסגרת ויש גם משמעות מבחינת טיפול במצעים. עבור מיזרון כחול של 14 ס"מ, השאר לפחות חצי בולט. לגבי מיזרונים עבים יותר, בד"כ מה ששקוע הוא 10-15 ס"מ.
3. אין רווח כזה, הרווח הוא רק בגלל ההבדל בין גודל המישטח למיזרון לבין המסגרת החיצונית. ככלל, מסגרת חיצונית למיטה בונים בדיוק בגודל המיזרון. כיוון שמדובר במיזרון שמתרומם, בנה את המיסגרת ב-2 ס"מ ארוכה יותר ו-1 ס"מ רחבה יותר.
4. אני לא בטוח שאתה חוסך את הארגז הפנימי. קשה לי לענות במיידי כיצד לחבר את הפירזול לחלק העליון והתחתון בצורה מוסתרת ו"נקיה".
יש פירזול הרמה שונה, כמו במיטות ספפה לנוער. חפש אצל "ח.ג.סחר" או בחנויות הפירזול.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי ronen » 09 אוגוסט 2012, 07:22

אלקס חשבתי לחבר את המיתקן לקיר הארגז עם אום נעץ 8 ממ. בכל צד יש 5 ברגים ,נראה לי שיעמדו בעומס. מה דעתך?
שוב תודה על הסבלנות.
רונן
ronen
סופר משתמש

הודעהעל ידי Alex Milch » 09 אוגוסט 2012, 19:50

זה בודאי לא יפתור את בעית הסתרת הברגים.

חוץ מזה אני משתמש באומי נעץ לתיפקודים פחות מאומצים. אין לי נסיון מעשי למיקרה הזה עם אומי נעץ. תפעול המיתקן הזה מכניס לא מעט מאמצים לעבר נקודות העגינה וכאשר מדובר על אומי נעץ בתוך סנדביץ', לא הייתי מתנסה בזה.

אם מקובל עליך שרואים את הברגים, קדחים עבור אומי הנעץ אתה קודח, אז למה לא להרכיב בדרך הבטוחה והבדוקה?

עוד משהו...נדמה לי שבדרך הזו תהיה חייב להתקין את הזרועות מחוץ לארגז.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

הודעהעל ידי dada » 09 אוגוסט 2012, 21:37

רק תיזהר מהציר-קפיץ הזה !
אני מכיר מישהי שריסקה חצי פרצוף מכזה קפיץ של מיטה זוגית.
dada
סופר משתמש

הודעהעל ידי ronen » 09 אוגוסט 2012, 21:49

הכוונה לחבר את הצירים מבפנים כך שלא יראו את הברגים מבחוץ. אנסה אם לא יעבוד נעבור לתוכנית שלך :) אני מסכים שיש לחצים לא קטנים אבל הם מאונכים לכיוון האום כך שפחות משפיעים. אגב אני משתמש בבוכנה ולא קפיץ.
רונן
ronen
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים