|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי avshalom.dabosh » 26 יולי 2012, 15:11
שלום לכולם,
ראשית ברצוני לברך את הנוכחים, אני נהנה לקרוא את הפוסטים ואת התשובות האדיבות של כולם- כל הכבוד.
שמי אבשלום, די חדש בתחום העץ, בניתי לאחרונה פינת ישיבה וגדר מעץ, והתחום כבר קסם לי (כמו גם התיאבון לייצור דברים נוספים)...
אני מחפש לרכוש מסור גרונג משולב פנדל בגודל 10" אך מתלבט האם להשקיע כבר ולקנות מסור מחברה טובה ומוכרת (ויקרה~ 3000 ש"ח) או שמה מסורים זולים (~1000 ש"ח) מתוצרת סינית יעשו את העבודה בצורה טובה (ומדוייקת).
מה דעתכם?
תודה מראש
-
avshalom.dabosh
-
על ידי icemen » 26 יולי 2012, 18:50
ברוך הבא..!
אל תלך על כלים סיניים.. קנה כלי איכותי, שילווה אותך להרבה עבודות, וישאר מדוייק ואמין לאורך זמן..
אני לא יודע איזה כלים יש לך,אבל לדעתי, ישנם כלים יותר חשובים בסדנא, שחשוב שיהיו לך אותם.. עוד לפני משור פנדל.. כגון: משור שולחני, מסור סרט, מקצוע עליון/תחתון, מקדחת עמוד, מברגה טובה.. ואם הם כבר ישנם, לך על הפנדל..
בהצלחה
-
icemen
- סופר משתמש
-
על ידי Moshe Eshel » 26 יולי 2012, 19:21
התשובה לשאלתך לא ממש פשוטה.
הכל תלוי בסדרי העדיפויות שלך וגם לא מעט ביכולותיך הטכניות (ובמוכנות שלך להשקיע).
יש כאלה שיאמרו שכלים סיניים (או כלים יד שנייה/שלישית להבדיל) בתוספת עבודה והשקעה יכולים לתת תוצאות נהדרות.
יש כאלה (כמו אביחי) שיאמרו שרק כלים איכותיים מראש הם שווים להשקעה - כלי יד שנייה מפירמה טובה, או כלי חדש מפירמה טובה.
יש כאלה שיאמרו שבשביל להיות נגר אתה צריך כלים אחרים לגמרי מאשר מסור פנדל ושזה כלי כמעט מיותר בנגרייה... ויש כאלה שיגידו שזה תלוי בתקציב שלך, ואם אתה עובד עם עץ אורן מוקצע ממחסן, או לחלופין קונה שירותי חיתוך והקצעה בסיסיים מנגר - אז מסור פנדל הוא דוק התחלה לא רע לתקציב נמוך יחסית.
יש כאלה שישאלו איזה עבודות אתה מתכוון לבצע, אם זה פרגולות, דקים ריהוט גינה ועוד דברים בסיסיים אז מסור פנדל (+ דבק וכמה קליבות וברגים) זה כל מה שאתה צריך... ואולי מלטשת טובה...
בקיצור, לפני שתפרט יותר על הדרישות, הכוונות, והתקציב - יהיה קשה לתת לך תשובה שתתאים לך... כי כל תשובה שיתנו תהיה נכונה בהינתן הנחות עבודה מסוימות. כדאי גם להוסיף מיקום גיאוגרפי בארצנו - אולי יעזור לך אם חברים יזמינו אותך לראות את הסדנא שלהם כדי לקבל רעיונות...
הרבה הצלחה, וברוך הבא...
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי moshik » 26 יולי 2012, 23:03
בסדר הזה:
מסור שולחן יד שניה מחברה ידועה
יצוק כבד ועם עגלה ולפחות 10" כ 4000 ש"ח
מקצוע עליון תחתון יד שניה מחברה ידועה
יצוק כבד רוחב 30 לפחות כ 3500 ש"ח
מסור סרט גלגל 16" מינימום
יד שניה מחברה איכותית כ 3500 ש"ח
מקדחת עמוד חזקה (לפחות 1 HP) כ 1500 ש"ח
ראוטר PLUNG
קוטר 1/2 רצוי מיד שניה כ 800 ש"ח
תשקיע זמן בחיפוש ואל תתפשר על איכות
זה הולך לשרת אותך בעשרים שנה הקרובות לפחות אז אל תחסוך
בטווח הזמן שזה יעמוד לשרותך וייתן לך תוצרת רציפה אין הרבה משמעות
לכמה זה עולה.
מסור פנדל זה הדבר האחרון שאתה צריך.
-

moshik
- מנהל פורום
-
על ידי Oshgili » 28 יולי 2012, 13:38
אני רק רוצה לתת קונטרה לזלזול בפנדל שיש פה: אני חושבת שזה אחד הכלים המוצלחים (:
מושיק נתן רשימה שלמה לפי הסדר אבל אני חושבת שזה סדר העדיפויות של מישהו שמנגר ברצינות כבר עשרות שנים והוא רב אמן שלא מתפשר על כלום.
לצורך העניין: מקדחת עמוד חזקה ומדוייקת, אבל בד"כ אפשר להשתמש במקדחה רגילה (מנסיוני הדל - ואני נוטה להאמין שאם אתה חדש בתחום אז בשנתיים הקרובות המצב יהיה דומה אצלך). במקרים הבודדים בהם היא הכרחית, אפשר לשלם כמה שקלים בנגריה.
כנ"ל לגבי המקצועה: חשוב אם אתה בונה המון רהיטים מעץ מלא, אבל אם בשלב זה אתה עובד בעיקר עם אורן וסנדוויץ', השימוש בה לא יהיה רב. פעם ב- תקנה עץ מלא לא מהוקצע במחסן, ואז תצטרך לקחת אותו לנגריה להקצעה. זה באמת מבאס, אבל זאת פעולה שצריך לעשות פעם אחת בפרוייקט.
ניסורים מדוייקים, לעומת זאת, צריך כל הזמן. ולנסר מראש בנגריה זה לא פשוט באותה המידה, כי תמיד צריך לקצר משהו, או להחליף זוית באיזה חיבור. גם הנגרים הגדולים עושים טעויות בתכנון, או משנים את דעתם לגבי העיצוב במהלך העבודה. אז בטח ובטח שבנאדם שרק התחיל.
אז לדעתי, פנדל הוא דווקא בין הכלים הראשונים.
בעניין החברה:
כמובן שאם התקציב שלך לא מספיק אז אין מה לעשות. אבל אם יש לך אפשרות, בזה אני כן עם מושיק: זה ישמש אותך עוד 20 שנה, תשקיע. ויודע מה? נגיד שיימאס לך אחרי שנתיים - מסור איכותי תוכל למכור ולהרוויח חזרה את התוספת ששילמת על האיכות. לעומת זאת, אם תקנה סיני ותשתמש בו רק שנתיים - במשך שנתיים יכול להיות שתתבאס מפעם לפעם כי הזוית לא יוצאת מושלמת, שהדיסק כהה והחדש שקנית לא מתאים, ששואב האבק לא עושה את העבודה או שהידית נתקעת...
והרי הכי חשוב שתהנה מכל הסיפור.
אשרה.
-
Oshgili
- סופר משתמש
-
על ידי moshik » 28 יולי 2012, 15:35
חיתוכי rip (לאורך העץ) הם החיתוכים הנפוצים והמשמעותיים
פנדל רגיל לא יכול לבצע את החיתוכים האלה (אם כי הפנדל המקורי כן יכול)
אם אתה לא קבלן שצריך לנייד את המסור אז זה באמת קניה מיותרת.
מסור שולחן יעשה בבטחה דיוק ומהירות כל מה שפנדל עושה והרבה יותר.
מסור פנדל או גרונג נועד לצרכי ניוד או מי שעובד תדיר עם זוויות (בונה מסגרות)
-

moshik
- מנהל פורום
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־2 אורחים
|