חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שאלה בקשר לצורות שיוף

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

שאלה בקשר לצורות שיוף

הודעהעל ידי benzi.k » 07 יולי 2012, 11:31

שלום רב
ראיתי שישנם סוגים של מכונות שיוף ומאוד רציתי לדעת וללמוד קצת יותר על הנושא לפני שאני רץ לקנות מכונת שיוף.(אני מבולבל)
נתחיל בכך שאני ממש מתחיל ואני בונה כסא לגינה. סיימתי לחתוך את העצים במידות ובצורה המתאימה לפי קישור שקיבלתי כאן והלך לי מצויין ואני מרוצה ממה שיצא עד עכשיו.
1. ביצעתי חיתוך של העצים לפי המידות בצורה המתאימה (הלך לי מעולה עם ג'יגסו ומדויק) עכשיו כדי להתאים שני חלקים תואמים בצורה אני מצמיד אותם ורוצה לשייף לרמה שיהיו אותו הדבר האם להשתמש בשופין ידני כדי להגיע לצורה הסופית ולגימור בנייר ליטוש באופן ידני, או לעבוד עם מכונת ליטוש ואיזה?
2. איך מגיעים לליטוש הסופי מבחינת מס' נייר הליטוש ? (כמובן שאשתמש לפי המלצה, בשאלתי הקודמת ידני או מכונה)
תודה, ואחלה שבת לכל האנשים היקרים בפורום
בן
benzi.k

Re: שאלה בקשר לצורות שיוף

הודעהעל ידי Oshgili » 07 יולי 2012, 17:07

אהלן,

קודם כל מזל טוב על ההתחלה.

כל אמצעי ליטוש משמש לדברים שונים. אני מציעה לרכוש מלטשת חשמלית ידנית, שזה מכשיר בסיסי שעוד ישמש אותך רבות.

שופין בטוח לא, כי זה כלי שאתה מתמודד איתו בנקודה מסויימת ומפעיל עליה יחסית המון משקל, וזה יוצר שקע - לא מחליק פלטה לזוית של 180 מעלות בין 2 נקודות.
אם אתה מחבר בסה"כ 2 חתיכות עץ וההדבקה יחסית מדוייקת, אתה יכול להסתפק בנייר לטש ידני. כנ"ל במקרים של ליטוש צורות שונות או בסה"כ עבודת "נקיון" של משהו כמו רגל כיסא.
כשאתה מתחיל לבנות דברים גדולים יותר או להכין פלטות מהרבה חתיכות וההדבקה לא תמיד מושלמת, כבר צריך מלטשת. נהוג להמליץ על אקצנטרית, שזו מלטשת עגולה שמסתובבת, ואכן כזו יש לי. אבל האמת? אני מתחרפנת מזה שהיא לא מלטשת של פינות שסגורות בין שני עצים - דוגמת מושב כסא מחובר.
בהמשך כבר מגיעים הכלים הכבדים - מלטשת סרט וכולי. אבל אני לא חושבת שזו רכישה לפרוייקט ראשון.

מה שבטוח: כשאתה קונה מלטשת, קנה אחת עם חורים ושואב. עדיין יש טונה אבק בפרצוף, וזה בכל זאת פחות ממה שיש במלטשת בלי חורים.

בעניין מס' נייר לליטוש סופי: תלוי בעץ עצמו (כמה גס היה מלכתחילה). כדי להוריד יחסית הרבה עץ - למשל במקרה של חתיכות שמודבקות לא הכי טוב - צריך נייר במספר כמה שיותר נמוך. במקרה של אורן שמודבק לא רע מתחילים בנגיד 80 או 120, ותוך כדי העבודה אתה עולה במספר (ליטוש לקראת צביעה ב-280, ליטוש אחרי צביעה ב-400).

אשרה.
Oshgili
סופר משתמש

Re: שאלה בקשר לצורות שיוף

הודעהעל ידי benzi.k » 07 יולי 2012, 19:37

היי

תודה על התשובה המושקעת עכשיו דברים יותר ברורים לי,ועכשיו קדימה לשיוף.
שיהיה אחלה שבוע
בן
benzi.k

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־15 אורחים