|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי shwekwek » 28 יוני 2012, 08:52
שלום לכולם
אתמול הייתי בצפון אצל יבואן כלי נגרות, שבמקרה היה לו שני כלים משומשים למכירה בעקבות טרייד אין שהוא עשה עם לקוח שקנה כמה מכונות חדשות.
אחד מהם הוא מסור סרט שפך BASATO 4.
המסור נראה במצב מצויין, על כל חלקיו ואביזריו, עם החוברת המקורית, שמור ונראה שלא השתמשו בו הרבה. נקננה כנראה ב2007/8.
הוא מציע לי אותו במחיר מצויין, ביחד עם הכלי השני, ואני רוצה מאוד לסגור את העסקה. כשבדקתי אותו בפועל, המסור חותך עקום. דהיינו: שובר חזק שמאלה. ניתן לראות זאת מצויין בתמונה המצ"ב - שני נסיונות, שניהם מאוד מאוד הצידה. הדבר חזר על עצמו גם כשניסיתי להצמד לגובל. (ייתכן שלא מתחנו את המשורית מספיק?) לאחר ששוב בדקנו והתעסקנו קצת (שוב - הכל נראה שלם, מקורי, תקין וללא רבב), הוא אמר כי לדעתו מדובר בלהב שחוק שהשיניים נכנסו פנימה מדי (בניגוד החוצה כמו שאמור להיות) ולכן זה מושך לצד.
הוא אמר שהוא יבצע בדיקה יסודית ע"י הצוות הטכני שלו, והוא נותן לי גיבוי מלא שהמסור תקין לחלוטין, ואם הדבר ימשיך לאחר להב חדש - העסקה תבוטל והוא יחזיר לי את כל כספי. אגב, היבואן הזה מוכר, והוא אדם אמין מאוד, שמעתי על כך ראיות מכמה אנשים שונים, בעניין הזה אני סומך על דבריו.
מכיוון שזה המסור סרט הראשון שלי, הייתי רוצה לשמוע חוות דעת מקצועית: האם באמת יכול להיות שמשהו בסיסי במסור תקול/שבור/עקום? אגב, מחיפוש באינטרנט עולה שיש כמה שנתקלו בבעיה דומה במסור חדש מהדגם הזה, ויש כמה פתרונות אפשריים (למשל: שההלחמה המקורית בלהב השאירה גרד בולט שמושך את הלהב לצד מסויים כל הזמן)
שאלות נוספות באותו עניין: 1. האם יש מושג כזה 'השחזה' בלהבים של מסור סרט (כמו נניח בסכינים של מקצוע), או רק החלפה לחדש? 2. כמה יעלה לי להב חדש כזה? 3. האם אני להוט מדי לקנות ועושה טעות?
תודה לכולם
- קבצים מצורפים
-

-

-

-

-
shwekwek
- סופר משתמש
-
על ידי najimovm » 28 יוני 2012, 20:49
במסור סרט השיניים מסוכסכות, כלומר, יש את המישור של הסרט עצמו והשיניים בולטות אחת ימינה אחת שמאלה. כאשר הסיכסוך נפגע כתוצאה מעיקום במסור, פגיעה במסמר או משהו בעץ וכו' נוצרת משיכה לאחד הצדדים.
אם המסור מושך עם מסורית חדשה, הפתרון פשוט: לוקחים חתיכת קרש, מציירים קו מקביל לאחת הפאות ומנסרים על הקו ביד חופשית, לא עד הסוף. אח"כ מכבים את המסור, וכאשר הסרט לא זז בכלל (חשוב מאוד! אחרת זה מסוכן!) שמים את החתיכה על הסרט, כאילו אתה מנסר בקו שציירת, ומצמידים את הגדר לפאה המקבילה. בגדר יש אפשרות לשנות את הזוית, אז משחקים עם זה עד שכל הגדר נוגעת בפאה. עכשיו כשתנסר צמוד לגדר הניסור יהיה ישר.
אני לא מכיר את המסור הזה, אבל לחברה הזו יש שם טוב.
-
najimovm
- סופר משתמש
-
-
על ידי Elisha Dvir » 29 יוני 2012, 22:59
אייל
אני חושב שאתה מפספס כאן משהו חשוב כשאתה לא חושף את שם היבואן. יתכן שלמגיבים כאן יהיה מה להגיד על הרקורד שלו.
-
Elisha Dvir
- סופר משתמש
-
-
על ידי icemen » 30 יוני 2012, 00:30
מדובר בעסק שנקרא מאמא טכנולוגיות.(הם נמצאים באזור התעשייה של נצרת לבאים מכביש ציפורי). (השם מופיע על גבי התצלום הראשון,אם תגדילו אותו)
הם יבואנים של מכונות נגרות "האמר". בביקור שערכתי שם לפני יותר מחודש,, לא היו כלים לחובבים,ואחד הבעלים אמר שיהיו לו כמה כלים לחובבים לאחר שיעשה טרייד אין לכמה נגריות באזורו.. בסך הכל משור הבאסטו-4 (של חברת שפאח הגרמנית) נחשב למשור טוב בין המשורים מאותו סדר גודל. וניתן ע"י כיוון מחדש, להגיע לתוצאות טובות בהחלט..
בהלחמות להב, לא נותר גרד כל שהוא,שעשוי לגרום ללהב לסטות. בהחלט יתכן שחיתוך לא תקין גרם ללהב להתעוות (קרה לי גם עם להב ברוחב 3/4"..לא מזמן) ניתן להשחיז להב למשור סרט, ואני עושה זאת מידי פעם. מחיר להב חדש נקבע ע"י רוחב הלהב ואורכו. הלהב שלי באורך של 4.60 מטר וברוחב של 1" עלה כ-200 שח, להערכתי, להב למשור כזה ברוחב 1/2",צפוי לעלות בין 80 ל-120 שח . ניתן לקנות ולהשחיז להבים במידות שונות אצל אלישע בחיפה, ברחוב קיבוץ גלויות(ליד חומוס אבו-מארון) בימים א-ה, בין 8-15
-
icemen
- סופר משתמש
-
על ידי GILY » 30 יוני 2012, 08:44
בוקר טוב
כפי שאביחי אמר לך - ניתן להשחיז משור זה וסטייה של המשור אופיינית כאשר אינו מושחז / מתוח
-

GILY
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־11 אורחים
|