חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

ריסוס צבע

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

ריסוס צבע

הודעהעל ידי Oshgili » 23 אפריל 2012, 18:44

שלום חברים,

היום אני סקרנית לגבי ריסוס צבע: עוד לא התנסיתי בטכניקה, אם כי אלוהים יודע שכישורי הצביעה המפוקפקים שלי מחייבים נקיטת פעולה. מה תוכלו לספר לי על שימוש ביתי? האם נהוג להשתמש במכשירים ידניים, "איירבראש", שראיתי באינטרנט ב-200 שקלים, או שמא המכשיר הנכון הוא אותו "איירלס" שראיתי באינטרנט ב-15,000שקלים?

אשרה.

נ.ב. - נגרים יקרים, שימו לב: ל"ג בעומר, אחד החגים המטופשים בארסנל העברי, קרב ובא, ומלאי העצים היפייפיים שאולי רובץ אצלכם בגינה, נמצא בסכנה. הזאטוטים כבר ברחובות, תרים אחר קורות איכותיות לכלות באש. זה הזמן לאסוף מהחצר כל שבב וקוץ ולהחביאם בתוך הבית עד יעבור זעם.
Oshgili
סופר משתמש

Re: ריסוס צבע

הודעהעל ידי Pini Gold » 23 אפריל 2012, 19:02

לא כל כך מבין בריסוס אבל לקראת ל"ג בעומר אני שמח להפטר מכל מיני שאריות מטופשות של חתיכות עץ ש"חבל" לזרוק סתם.

יש לי שני מרססים. אחד שעובד באמצעות מדחס חיצוני. עד עכשיו נותן תוצאות בכלל לא רעות למרות שאני משתמש בו רק עם צבע על בסיס מים בלבד. אפשר גם עם ממיסים אחרים אבל עוד לא ניסיתי. החיסרון הגדול הוא הרעש האדיר המלווה לתהליך מהמדחס.
מרסס שני מבוסס על עקרון ה HVLP (נפח גדול בלחץ נמוך) זוהי ערכה שעלתה בסביבות 100$ לפני הוצאות הובלה. הוא כולל מחולל זרם אוויר קבוע ומיכל התזה. נותן תוצאות מפתיעות לעבודות בסדר גודל בינוני אבל גם כאן, השתמשתי בו רק בלכות / צבעים על בסיס מים. יש תמיד לבדוק אם הצבע אותו מיישמים מותאם להתזה. יש כאלה שרשום בהם שהם בפירוש לא מיועדים לכך. גם כלי זה רועש אם כי במידה פחותה.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי tomereli » 23 אפריל 2012, 19:49

ריסוס בפיסטולט דורש ניסיון רב בשביל להגיע לשלמות את צריכה ללמוד את הטכניקה הנכונה לצביעה לדעת לכוון את הדיזות נכון בהתאם לעבודה לדלל צבעים בהתאם לרשום עליהם.
כל העניין הוא לנסות על חתיכות עצים שלא צריכים ולשכלל את הצביעה עד שתרגישי שאת מוכנה להתחיל לצבוע עבודות שלמות.
חפשי סרטונים ברשת לעבודה נכונה עם המכשיר.
את לא צריכה לקנות את הכלים היקרים שעולים 15000 ש"ח פיסטולט של 300 שקל יעשה את העבודה טוב מאוד,רצוי אחד עם מיכל עליון ולא תחתון ואת צריכה גם מדחס אויר על מנת להפעיל אותו.
מדחס נחמד פלוס פיסטולט יכול לעלות בסביבות ה1000 ש"ח.
הכל עניין של ניסוי וטעייה.
בהצלחה.....
tomereli
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Moshe_z » 24 אפריל 2012, 06:26

ריסוס בפיסטולט אינו מסובך. בפעם הראשונה משחקים עם הדיזות עד שיוצאת מניפה יפה וזהו, לדעתי קליל ופשוט (התחלתי לצבוע עם פיסטולט לפני מספר חודשים), רכשתי פיסטולט אצל משווק גוונים ב145 ש"ח והוא צובע מעולה לכות וצבע שמן. יש גם פיסטולטים יקרים מאלף ש"ח אבל הם לעבודה מסיבית והסיבה העיקרית שהם יקרים, מלבד היותם מותג וקצת יותר מקצועיים, היא שהם עשויים מחומרים יותר עמידים וניתינים לניקוי בחומצות (כפי שהסבירו לי כשקניתי). לכן אני הייתי מאוד ממליץ על פיסטולט עם קומפרסור 2 ראשים - עלותו סביב 1300 והיתרון של שני ראשים הוא לחץ חזק. ואם כבר יש קומפרסור אז אפשר לקנות אקדח סיכות וגם אפשר לנקות עם לחץ אויר (אבל אלה שיקולים אחרים). לגביי הכוס של הפיסטולט זה עניין של נוחות שמשתנה בין אנשים, לדעתי לכוס תחתונה יש אפשרות למיכל יותר גדול. בהצלחה
סמל אישי של המשתמש
Moshe_z
סופר משתמש

Re: ריסוס צבע-משה הרשה לי מספר הבהרות

הודעהעל ידי Alex Milch » 24 אפריל 2012, 17:00

באקדח ריסוס לא מכוונים את הדיזות אלא מחליפים ומתקינים עם גודל חריר בהתאם לסוג הצבע בו משתמשים. מה שכן מכוונים באקדח, רוחב פיזור המניפה וכמות הצבע. הלחץ נקבע ע"י וסת על קו המרסס.
לגבי צביעה עם קומפרסור קטן, אכן יש חשיבות לשני ראשים. בכל הקומפרסורים הלחץ הוא אחיד. שני ראשים אינם מיצרים לחץ גבוה/חזק יותר אלא משפיעים על משך המילוי.
יש יחס ישר בין מספר הראשים/בוכנות, קוטר הבוכנות וגודל המיכל מבחינת זמן המילוי.
לא מומלץ לצבוע בריסוס עם קומפרסור בעל מיכל קטן מ-200-250 ליטר.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

Re: ריסוס צבע-משה הרשה לי מספר הבהרות

הודעהעל ידי Amir28 » 26 אפריל 2012, 21:40

ריסוס על ידי אקדח , זה דבר שמצריך מיומנות ואני אסביר . עבודה עם דיזה בהתאם לחומר אותו אנו מעוניינים להתיז. רוחב המניפה הנכון , כיוון כמות יציאת החומר באקדח , כיוון לחץ האוויר , המרחק הנכון של התזה מהאובייקט - משתנה מחומר לחומר . מהירות תזוזת האקדח בעת ההתזה . ברגל אחת על מנת להגיע לתוצאה ברמה גבוהה נדרשת מיומנות רבה . בעבודה עם קומפרסור צריך לוכד מים שלא ידיע לאקדח .
Amir28
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים