חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

ביקורת ספר - Workbenches של Christopher Schwarz

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

ביקורת ספר - Workbenches של Christopher Schwarz

הודעהעל ידי javali » 21 נובמבר 2007, 15:49

כריסטופר שווארץ הוא אחד העורכים של ה-Woodworking Magazine (ביקורת על המגזין בזמן אחר.) מי שעקב אחרי הבלוג שלו ידע כבר מזמן על כך שכריס עובד על הספר, וקיבל לפני שלושה שבועות את ההודעה שהספר יצא.
את הספר ניתן להזמין מ-Lost Art Press. כשאני עשיתי זאת טופס ההזמנה האינטרנטי עבד רק לתושבי ארה"ב. למי שאינו תושב ארה"ב אני ממליץ לפנות לשרון (דוא"ל בדף יצירת הקשר של Loat Art Press) כדי לסדר תשלום ומשלוח.
בניגוד לספרים אחרים בנושא, הספר אינו מתמקד בתוכניות של שולחנות עבודה. במקום זה, הוא מקדיש חלק ניכר לסקירה של אלמנטים של שולחנות עבודה והתאמתם לפעולות שמבצע המשתמש.
בספר מופיעות תוכניות והסברי בניה עבור שני שולחנות עבודה. השולחן ה"צרפתי" שתמונתו מופיעה על כריכת הספר, והשולחן ה"אנגלי". שני השולחנות שונים באופן מהותי מהשולחן ה"קונטיננטלי" - המוכר יותר כיום. הסרטוטים והצילומים הרבים מספקים תיאור מפורט מאוד של השולחנות ושל הליך הבניה.
במיוחד מצא חן בעיני פרק 3, המתאר רשימה של הפעולות אותן מבצעים נגרים על שולחן עבודה, ופירוט של האביזרים והתכונות של שולחן עבודה המאפשרים את ביצוע הפעולות הללו. הרשימה מאפשרת לכל נגר לבחור את האיבזור והתכונות המתאימים ביותר לפעולות אותן הוא מבצע על שולחן העבודה, וכך לתכנן את השולחן המתאים ביותר בשבילו.
לדעתי היה מקום להוסיף תוכנית של שולחן "קונטיננטלי" לספר. (תוכנית לשולחן הקונטיננטלי של Holtzpaffl כלולה בדיסק המצורף לספר). כמו כן תוכניות לחלק מהאיבזור היו עוזרות. מבלי זה, קורא שיגיע למסקנה שהוא צריך, לדוגמא, Shoulder vise, יאלץ לחפש תוכניות במקום אחר. מעבר לכך, התיאור האישי והשימוש הרב בגוף ראשון מתאימים, לדעתי, יותר לבלוג מאשר לספר עיוני, והספר עלול להיות מעט דוגמאטי, בעיקר בכל הקשור לאחסון כלים מתחת לשולחן.
לסיכום, הספר מצויין ומומלץ מאוד לכל מי שצריך שולחן עבודה, חושב לבנות אחד, מתעניין בשולחנות עבודה או משתמש בהם.
קבצים מצורפים
IMG_1072.jpg
סרטוט של שולחן העבודה ה"אנגלי"
IMG_1071.jpg
הספר...
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

Re: ביקורת ספר - Workbenches של Christopher Schwarz

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 21 נובמבר 2007, 16:12

יפה שלאוסטרליה כבר הגיע עותק,
אני בינתיים מחכה עם ההזמנה - אני לא מרגיש שעיסוקי המצומצם (מדי) בנגרות מצדיק קניית עוד ספר (בנוסף לכל אלה שאני מחזיק כבר) בינתיים. אני גם מנסה לחסוך כסף לבניית נגריה וקניית מחרטה חדשה וכלים אחרים.... לא שאני מצליח במיוחד.

עוד משהו שהפריע לי הוא שהמחיר הוא כל כך שונה בין אמאזון לאתר של כריס - אני בדרך כלל אוהב לעזור לסופרים ולחתוך את עמלות ההפצה אבל הבדל של $15? לא נראה לי מוצדק מספיק.

אני קורא אדוק של הבלוגים של האדון, ואוהב את סגנון הכתיבה וגם מה שאני רואה על הפילוסופיה וצורת העבודה. גם מנוי למגזין שהוא העורך שלו וגם קונה כל עותק שיוצא של המגזין שאי אפשר לעשות אליו מנוי....

מקווה שתהנה מהספר הנ"ל לפי כל הכתיבה עליו בבלוג נראה שנעשה עליו תחקיר מאוד רציני (הכי אהבתי מכל מה שראיתי זה את השולחן האנגלי - נראה לי הכי בכיוון של הסגנון שלי)
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים