|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי haimbaets » 10 ינואר 2012, 18:21
לפני מס' שנים, ביקרתי בתערוכת כלי עבודה בגני התערוכה ושם נתקלתי לראשונה במכשיר זה. יחודו בצורת העבודה הכל כך פשוטה ובמקביל, כל כך מדוייקת. מכשיר זה שונה לחלוטין מלמלות ביסקוויטים כי חיבור שלו לא מאפשר כל תזוזה. בנוסף, ניתן לחבר סרגלים ברוחב 25 מ"מ. מד מירווח בין סרגלים ללא מדידה, לאחר כיוון, חיבור זוויות ועוד לא מעט. חסרונו של מכשיר זה - מחירו, מעל 5000 ש"ח, עצי הדומינו יקרים. 1800 יח' במידה הקטנה, מעל 400 ש"ח. אני מעוניין לקנות מכשיר נוסף לחוגים שלי. אם נתארגן כקבוצת רכישה נוכל לשלם הרבה פחות. מוזמנים לראות.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1onFmiSWRkg[/youtube]
- קבצים מצורפים
-

- מכשיר למלות דומינו
-

- מבט תחתון, מקדחה שנעה הן בסיבוב רגיל והן מימין לשמאל ויוצרת מגרעת.
-

- מגרעת. למכשיר יש 4 מקדחים, בגדלים שונים היוצרים מגרעות לדומינו המתאים בעובי, ברוחב ובעומק.
-

- זו למלת הדומינו הקטנה. אורכה 28 מ"מ. את המכשיר מכוונים לעומק 15 מ"מ, (חצי למלה) המ"מ הנוסף - נפח לדבק.
-

- הכנסת הלמלה לגומחה.
-

- גומחה בקורת החיבור.
-

- חיבור. יש לציין כי בניגוד למכשיר למלות הביסקוויטים, לא ניתן להזיז את הקורה אף לא מ"מ לאחר חיבור.
-

haimbaets
- סופר משתמש
-
על ידי Alex Milch » 10 ינואר 2012, 19:55
זה שהחיבור לא מאפשר תזוזה זה יופי. הבעיה היא במיקום דיוק החיבור כיוון שהסימון הוא ידני והקליעה למטרה עם המכשיר היא עוד שלב ידני. כאשר הדיוק ממש חשוב, אין מניעה משימוש בבוייר ופרייזר לביצוע סין וגרז מדויקים. עבור חובבים זה דיוק מספיק טוב.
-

Alex Milch
- סופר משתמש
-
-
על ידי Saba_jackson » 10 ינואר 2012, 21:01
וואאוו!
תודה על המידע!
אני רואה בדמיוני את יאיר פלדמן בונה אחד כזה יותר משוכלל.....
-
Saba_jackson
- סופר משתמש
-
על ידי haimbaets » 10 ינואר 2012, 21:38
היי אלכס, המכשיר כל כך מדוייק וקל מאד לשים את הפס של המכשיר על פס הסימון. יתרה מכך, ישנם פינים קפיציים בצידי המכשיר שמאפשרים לחורר נקב במיקום מדוייק מקצה העץ, משני הצדדים, ללא מדידה. בנוסף, שני סרגלים, הניתנים להרכבה, משני צידי המכשיר, בכל קצה פין קפיצי שאותו אפשר לקבע במרחק הרצוי לנו מהמרכז. אחרי גומחה ראשונה, פין הסרגל נכנס לגומחה הראשונה וכך הלאה, ללא מדידה ודיוק מוחלט. גם נקבים בקושרות, ממרכזים את רוחב הקושרת, מסמנים, מחברים מעין מלחציים במדף המכשיר, מהדקים משני הצדדים וכל שנותר, להכניס את המידה הקבועה, ללא מדידה ושוב, דיוק מוחלט.
-

haimbaets
- סופר משתמש
-
על ידי moshik » 10 ינואר 2012, 21:50
אתה יכול לבנות גיג פשוט לראוטר שיעשה את החריצים (מעין שבלונת אוכף)
ואת הדומיני אתה יכול לעשות לבד:
לוח עץ ברוחב ובעובי המתאים (עפ"י קוטר הביט ורוחב החריץ)אפשר קצת פחות כדי שיהיה משחק ואז תוכל לזייף קצת בדיוק.
את הלוח (אפשר גם לעשות לו כמה חריצים עדינים לאורכו)אתה מעביר בשולחן ראוטר על ביט עגול מארבעת הצדדים(יש גם ביט שעושה עיגול מלא בכל צד.)
אתה יכול להכין לך כמה לוחות כאלה עדיף מעץ סופג שגם מתנפח בדבק אבל לא חובה.
ממנו אתה מכין דומינו בגודל המתאים.
אני מסכים עם אלכס שלדיוק יש משמעות גדולה ולכן זה חסרון הדומינו.
מנסיוני אחרי שעברתי כמעט את כל סוגי הגיגים לסין וגרז
חזרתי למקדחה האופקית.(אני עושה גם את הסין במקדחה)
הגיג היחיד שנותן תמורה טובה ויעילה זה הFMT של LEIGH
במבחני חוזק שנעשו את המקום הראשון תופס חיבור של 3 למלות.
סין וכרגז תופס את המקום השלישי אחרי דיבלים במקום השני
למה? אני חושב שבסה"כ מה שקובע זה שטח ההדבקה ואיכות ההדבקה
למלה במגע עם דבק מתנפחת ונצמדת המדוייק (לא נשאר אוויר)
ו 3 למלות זה לא מעט שטח הדבקה.
היתרון העיקרי שאני רואה בלמלה שזה סלחני בטירוף לחוסר דיוק.
-

moshik
- מנהל פורום
-
על ידי haimbaets » 10 ינואר 2012, 22:18
היי מושיק, דווקא, בגלל שדיוק כל כך חשוב, אין טעויות בעבודה עם המכשיר. כל כורסת הנדנדה, שולחן הראוטר וכל הרהיטים שאני בונה, ללא בורג אחד. ראה את צד הכורסא, נראה לי קשה לבנות כך עם הראוטר. מציע להכנס ליוטיוב ולראות עוד סרטים של festool.
-

haimbaets
- סופר משתמש
-
על ידי goli » 10 ינואר 2012, 23:28
יש לי את המכשיר דומינו (DF-500) כבר כשנה. מהתגובות של אלכס ומושיק שבעליל הם בעלי ניסיון אדיר בנגרות, אני דוקא מנחש שלא ראו את הלבן בעיניים של המכשיר. המכשיר מהמם, מדויק להפליא, מאפשר הרכבה יבשה של מוצר שלם לפני הדבקה, מאפשר קידוחים מדויקים ללא סימון עיפרון ועוד. ה"חסרון" שלו זה המחיר...
אין לי כוונה לרכוש אחד נוסף, שלי ממש חדש, אבל למתלבטים למיניהם כדאי להבין שזה שווה התלבטות, במיוחד אם במחיר נמוך יותר.
אם תסתכלו על השידה שבניתי ע"פי התוכניות של יאיר פלדמן, יש שם ימבה סין וגרז שבוצעו בזריזות ובקלות ע"י הנ"ל (עשו חיפוש על שידת מגירות).
בקיצור כדאי להיות פתוחים לרעיונות חדשים... במיוחד אם אתה (או את) בעלי נסיון רב מאוד ועלולים להתחפר בדעות.
-
goli
- סופר משתמש
-
על ידי haimbaets » 10 ינואר 2012, 23:55
היי גולי, רואה ומרגיש שיש לך את המכשיר המופלא הזה. שמח לשמוע הסכמה מלאה. נכון, רק למי שיש את המכשיר מבין את עוצמתו. יש לי גם את הג'יג סואו שלהם וגם הוא מנסר ישר מבלי שהמסורית תתעקם. סתם עצה קלילה, בתוך זמן קצר עשיתי מעל 3500 למלות . ניסרתי פסים מאלון באורך 260 וברוחב 18 לעובי הדומינו, כ 40 סרגלים, כנ"ל לרוחב. את כל הסרגלים לאורך 70 ס"מ. אחד אחד, שיוף מהיר על שלייף שולחן, עיגול קל של הפינות. (זה לוקח הכי הרבה זמן). ליפוף 10 סרגלים בנייר דבק רחב לכל האורך, מעצור בשולחן הגרונג ב 28 מ"מ, וניסור מהיר של מאות יחידות כאלו שמספיקות לחודשים רבים. זול מאוד, וגם לא 'מעצבן' שכל כך יקר. שווה.
-

haimbaets
- סופר משתמש
-
על ידי goli » 11 ינואר 2012, 00:49
פה אנ'לא מסכים איתך... לדומינו יש פני שטח מחוספסים, מין צלעות אלכסוניות שמטרתם לדחוף את הדבק לכל פני השטח. סוגיה כנראה פחות קריטית היא העץ ממנו עשוי הדומינו נקרא בעברית שדר, birch באנגלית. כל דומינו עולה בערך 20 אגורות, זה באמת מוגזם, אבל ייצור עצמי ללא הצלעות לא מהווה תחליף לדעתי.
-
goli
- סופר משתמש
-
על ידי moshik » 11 ינואר 2012, 09:33
אני בטעות חשבתי שפותח השרשור מתלבט אם לרכוש את המכשיר
ומבקש עצה שקשורה לעלות תועלת (עדיין מדובר ב 5,000 ש"ח !)
לכן הבעתי את דעתי
אם יש לכם נסיון טוב עם המכשיר זו בהחלט דעה עדיפה על הדיוט כמוני
בענייני דומינו.
FESTOOL זה מחלה אם זה תפס אותך אבוד לך.
אולי אחד מכם ירצה לתעד עבודה כזו ולהציג אותה פה זה יהיה נחמד מאד.
בהתמקדות בעבודה עם המכשיר והיתרונות שלו.
-

moshik
- מנהל פורום
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים
|