harel כתב:אם אני מבין נכון, מה שנקרא בלעז through dovetail זה שרואים את זנב הסנונית מכל הכיוונים של המגירה בעוד שב- half blind dovetail רואים רק משני צדדים את הזנבות. הבנתי נכון?
כן. הבנת נכון. ב-through dovetails רואים את הזנבות משני צידי המחבר. ב-half blind רואים רק בצד אחד.
harel כתב:יש מכשיר שעושה את ה through dovetail? ואיזה ביט יש לזנב הסנונית השני? אני מכיר רק סוג אחד, אשמח לתמונה.
הנה
דוגמא למכשיר כזה. זה כנראה ה-jig הטוב ביותר לזנביונים שקיים בשוק, ומחירו בהתאם. הביט השני הוא ביט ישר.
harel כתב:דבר אחרון, לתפרנים שביננו, המכשיר שהעליתי בקישור, מחירו סביר? שווה את הסיכון/סיכוי שיתן תוצאות ראויות?
המחיר של המכשיר אולי סביר, אבל רצוי להיות מודע למגבלותיו.
- הוא מתאים רק לביט של 1/2 אינטש, כך שעומק הזנבות שלך יהיה קבוע.
- הוא מיצר זנבות בשיפוע של 14 מעלות - זהו שיפוע הרבה יותר תלול מהשיפוע המומלץ לזנביונים (9 מעלות לעצים רכים, ו-7 לעצים קשים). שיפוע של 14 מעלות משאיר יותר מדי סיבים קצרים בצידי הזנביון ומחליש מאוד את המחבר.
- המכשיר מסופק עם מסרק אחד בלבד, כך שללא הוצאה נוספת, המרווחים בין הזנבות יהיו קבועים.
במסגרת המגבלות, סביר להניח שלאחר תקופת לימודים המכשיר יעשה עבודה סבירה. אבל, באותו מחיר אתה יכול לקנות
משור ו
מפסלת או שתיים, ולאחר תקופת לימודים תוכל לחתוך כל צורת זנביון שתרצה, במרוחים שתרצה ובזויות שתרצה. אם אתה עושה מגירה אחת חיתוך ידני לא יותר איטי מאשר שימוש במכשיר הזה. חיתוך ידני פחות יעיל אם אתה עושה עשרות מגירות זהות. אם זה מה שאתה מתכנן, אני ממליץ להשקיע ב-jig קצת יותר רציני...