חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

ייעוץ בנושא בניית שולחן פינת אוכל .

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

ייעוץ בנושא בניית שולחן פינת אוכל .

הודעהעל ידי Amir28 » 14 דצמבר 2011, 17:37

שלום רב לחברי הפורום , אני מתכנן לבנות שולחן פינת אוכל מ - MDF .

רגלי השולחן יהיו עשויות מ - MDF בעובי 16 מ"מ .

הרגל תהיה בצורת ריבוע , ז"א יחתכו לי חתיכות של 10 ס"מ * 73 ס"מ - בצד של ה- 75 ס"מ - משני הצדדים החיתןך יהיה ב- 45 מעלות .

ז"א בעזרת 4 חתיכות של MDF - בגודל 10*73 - אני יבנה רגל לשולחן .

שאלתי היא האם מספיק להדביק את הרגליים עם דבק בלבד ? , או שעדיף עם למלות ? .

לשולחן יהיו קושרות כנ"ל מ - MDF , רגלי השולחן יחוברו לפלטה העליונה בעזרת POCKET HOLE של KREG .

הפלטה העליונה תהיה בגודל של 1.2*1.6 - גם היא תהיה עשויה מ - MDF .
Amir28
סופר משתמש

Re: ייעוץ בנושא בניית שולחן פינת אוכל .

הודעהעל ידי Alex Milch » 14 דצמבר 2011, 19:15

לא כדאי לסבך דברים שניתנים לביצוע בפשטות, זאת בהנחה שאתה צובע את השולחן בשלייפלאק.
את הרגלים תוכל ליצור מארבע לוחות בעלי רוחב אחיד ולחברם ללא למלות. רק דבק ומסמרים ללא ראש כאשר החלקים מונחים זה על גבי זה בהמשכיות.
את הלוח אין צורך לחבר לרגליים ובודאי שלא עם POCKET HOLE. את הלוח מחברים לקושרות בלבד עם זויות של בורג אחד לכל כיוון או עם זויות הפלסטיק.
ממליץ לך לבצע חתך בחלקו העליון של הרגל כדי להחדיר את הקושרת ולחבר עם ברגים את הקושרת אל הרגל מבפנים כמובן עם תוספת דבק.
לא הייתי מסתפק בלוח של 16 מ"מ אלא 19 לפחות, אולי אפילו 24. בכמות כזאת של חומר ההפרש במחיר לא יהיה משמעותי אבל חוזק המיבנה יהיה גבוה בהרבה.
חבל להשקיע בחיבורים אסטטיים, מיפים עם מרק וליטושים, שוב, כל זאת בהנחה כי הגימור שלייפלאק.
סמל אישי של המשתמש
Alex Milch
סופר משתמש

Re: ייעוץ בנושא בניית שולחן פינת אוכל .

הודעהעל ידי gil klar » 16 דצמבר 2011, 16:14

אני מסכים לגבי פשטות: אם עושים שלייפלק, אפשר להסתפק גם בחיבורים ישרים. לאחרונה סיימתי שני פרויקטים בשלייפלק (מיטה ושולחן), אחד עם חיבורים ישרים והשני עם גרונג. מבחינת מראה סופי, יש הבדל קטן לטובת הגרונג, אבל נדרשת עבודת חיבור מורכבת יותר, ונדרש דיוק גבוה יותר בחיתוכים. לדעתי, ההבדל לא מצדיק את המאמץ. לך על חיבורים ישרים, ובסוף תחליק עם מרק PVA, או עם דבק שיש. אני אישית מעדיף את דבק השיש (אפוקסי דו רכיבי) כי הוא חזק בהרבה, מתקשה מהר, ניתן לליטוש לרמת גמר גבוהה, וכמעט ואינו מצטמצם (בניגוד ל-מרק), מה שמאפשר החלקה בפעם אחת. בהצלחה!
gil klar

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־9 אורחים