תמונות של שולחן מעץ מהגוני(סאפלי) .
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
תמונות של שולחן מעץ מהגוני(סאפלי) .שלום רב מצורפת תמונה של שולחן לסלון שבניתי ,לשיפוטכם .
Re: תמונות של שולחן מעץ מהגוני(סאפלי) .יפה מאד
אולי תוכל לתת פירוט על תהליך העבודה?
Re: תמונות של שולחן מעץ מהגוני(סאפלי) .פירוט העבודה , נקנה עץ מהוגי בעובי צול - לא מוקצע .
העץ הוקצע , לאחר מכן נחתך למידות הרצויות , ויושר . את החלק העליון של השולחן מורכב , מ - 3 לוחות , החיבורים נעשו בעזרת למלות . רגלי השולחן נחתכו ב- 45 מעלות משני הצדדים , ז"א כל לוח שמהווה - צד אחד של הרגל נחתך ב- 45 מעלות . לבסוף נתקבל ריבוע , הרגליים חוברו בעזרת דבק נגרים צהוב . הן הרגליים והן הקושרות חוברו לפלטה העליונה בעזרת POCKER HOLE של קרג . יש הרבה שאומרים שחיבור בעזרת פוקט הול - לא מספיק מקצועי/חזק , אז שיגידו . כמובן שלפני כל החיבורים , העץ עבר ליטוש ראשית עם נייר 220 , 320,400 . כמובן שבסוף הליטוש העץ נוקה משאריות של אבק בצורה יסודית - שלב חשוב . לאחר מכן נמרחה בעזרת מברשת לכה של חברת בונדקס - על בסיס מים . שם הלכה "פקרט ורניש ביבוש מהיר " - גימור מט . המתנתי 24 שעות , ליטשתי בעזרת נייר 400 את השולחן . ואז מרחתי בעזרת מברשת פעם שנייה את הלכה . הלכה הנ"ל קלה ליישום , ידידותית לסביבה , עמידה בפני שריטות , לא מצהיבה , לא יקרה(יחסית) . זהו לבינתיים .
Re: תמונות של שולחן מעץ מהגוני(סאפלי) .אמיר, התמונה מטושטשת, מגיע לשולחן כזה משהו ברור יותר.
יוזמה ברוכה מזמן כבר לא ראינו כאן עבודה בסדר גודל כזה. ספר איפה רכשת את לוחות העץ. מציע לך להבא לשקול לסיים את קצוות העצה בלוח העליון של השולחן עם קנט, אפילו מחומר אחר זה - מאריך את חייו ומעניק לו מראה ייחודי.
Re: תמונות של שולחן מעץ מהגוני(סאפלי) .פיני , תודה על תשומת הלב .
תועלה תמונה חדשה וברורה יותר .
Re: תמונות של שולחן מעץ מהגוני(סאפלי) .שלום אמיר, אני לא שופט...
למרות הצילום המטושטש, השולחן נראה מעניין מאוד, ולמרות התמונה המטושטשת (ואני מחכה בקוצר רוח לתמונה המשופרת), אני יכול לראות שלא מדובר בקורת ספלי סטנדרטית מבחינת הצבעים והציור, אני צודק? לגבי Pocket-Hole זה אולי נחשב לשיטה קלה מאוד, אבל אני אישית לא מכיר אף אחד שחושב שהיא לא טובה (ושאלתי), יש כל מיני פיוריסטים (טהורים) שכאלה שעושים רק סין וגרז, או נמנעים מברגים וכדומה - אבל זה לא אומר כלום על איכות המחבר שלך, להיפך, אם אתה לא שם פקקים (וגם אם כן) חיבור באמצעות ברגים מאפשר אפשרות פירוק והרכבה נוחה ובטוחה (גם אם נהרסת ההברגה אפשר להחילף בורג, או לקדוח ולהדביק במקום החור הקודם עץ מחדש ולהפוך את זה לחתיכת עץ "חדשה". בקיצור במקומך לא הייתי חש בכלל צורך להתנצל, אלא הייתי גאה! ההערה של פיני לגבי קצוות הלוח (יש כל מיני טכניקות, ואחת מהם Breadboard http://www.popularwoodworking.com/video ... board_ends) היא במקום, אבל זו בהחלט גם החלטה עיצובית... הייתי שמח לשמוע גם איפה קנית את הלקה (תן לחנות ציון על השירות) ומחירה...
Re: תמונות של שולחן מעץ מהגוני(סאפלי) .למרות התמונה הלא מחמיאה ניתן לראות עבודה יפה.
ממתין לתמונה המשופרת. בנושא חיבורי הברגים - דעתי כדעת משה. טפשי למדי לא להשתמש היום בברגים המאפשרים גם חיבור חזק ויציב וגם אפשרות של פרוק והרכבה לצורך שינוע וכדומה.
Re: תמונות של שולחן מעץ מהגוני(סאפלי) .אמיר, עבודה יפה..! (רק שפר את הצילום..)
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־14 אורחים | |||||