בעזרתכם המבורכת
"איזה לכה"איך מנקים פיסטולט"
סיימתי העבודה.אמנם ברמה מקומית,אבל יש לי תירוצים.
חומר גלם ממוחזר/חוסר בידע ונסיון/חוסר בכלים יעודיים.
דלפק/בר
15 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
ניקוי אקדח צבע עם מדלל 11לפרק את כל חלקי האקדח,כולל הנוקר,את החלקים הגדולים לשפשף עם מברשת טבולה במדלל,את הקטנים לטבול בתוך המדלל,להקדיש תשומת לב מיוחדת לנוקר.
אגב.. עבודה מרשימה.
Re: דלפק/ברשלום רב , אכן העבודה נראית מושקעת/מקצועית/יפה/מעורכת .
ראשית סוג העץ מאוד יפה , אכן לכה "דור" של טמבור ידועה בעמידותה רבת השנים . האם לבסוף ביצעת את הלכה בהתזה ? . להבא , המלצה - כמובן שאתה לא חייב לקבל אותה . לעולם ירוק יותר - בלי לפגוע במראה - בחוזק של הלכה . קיימות לכות על בסיס מים שהן לא פחות עמידות מה"דור" - אך יתרונן בכך שהן לא מצהיבות במשך השנים כלל , אין להן ריח . לדוגמא לעבודה כמו שביצעת - יכולת לעבוד ללא הריח החזק של הלכות הפולאירטניות , שומר יותר על הבריאות שלך . ניתן להגיע בקלות לגימור ברמה גבוהה מאוד ביישום של לכה על עץ מלא עם מברשת - ללא כל סימני הברשה - ולקבל מרקם חלק לגמרי . שאפו על העבודה - עלה והצלח . שיהיה שבוע נעים .
Re: דלפק/בר
שמות בבקשה. מה חוות דעתך ונסיונך לגבי המותגים השונים? האם הם מתאימים להברשה, להתזה? נא פרט כדי שנחכים. תודה.
Re: דלפק/ברלאמיר
תודה על התגובה ליאיר,אלכס,מקס ..אף מילה על הדלפק?? ביקורת בונה גם טוב! ...אז השרשור הוסט לדיון חשוב על לכות? פירגון?משהו? ממש נפגעתי נערך לאחרונה על ידי et בתאריך 08 נובמבר 2011, 20:34, נערך פעם אחת בסך הכל.
Re: ברשותך אנסה לענותמעל 20 שנים שאני משתמש בלקות אקריליות על בסיס מים לכל עבודותי, הן ברגילות והן בבעלי עמידות בשחיקה גבוהה (פרקטים) לגימור של מדרגות. דרגת הברק שאני משתמש היא 5% אחוז. על מנת לנסות להמחיש את המראה, אני אומר שאנשים שאני מראה להם דוגמאות, שואלים האם העץ עדיין ללא גימור. ואכן המראה נשאר לגמרי טבעי. כל הלקות מתאימות להברשה (עם מברשת סינטטית איכותית), להתזה, רולר וראיתי נגר ש"שוטף" את הרהיט עם ספוג גדול כאילו רחיצה עם מים. אני מבריש לרוב ולעתים רחוקות רולר אך לא אוהב את התוצאה. יתרונות הלקה: ידידותי לסביבה ולא פחות חשוב - למשתמש, לא מצהיבה כלל והמראה והמגע טבעיים לחלוטין. חסרונות: עולה כפי-2 מלקות פוליאורטניות דו-רכיביות.
סוגים וספקים, בכולם התנסיתי: 1. HYDROCLEAR של "יעקבי" (אינני משתמש מאד ממזמן) 2. ADLER (תוצרת אוסטריה) מיוצג ע"י "גוונים" (לקה זו ניתן לקבל עם תוספת מקשה/מזרז) 3. SAYERLACK (תוצרת איטליה) מיוצג ע"י "שחם-שחמורוב" 4. ICRO (תוצרת איטליה) מיוצג ע"י "גולד פירזול" 5. INVEBI ו-ICSAM (תוצרת איטליה) מיצגות ע"י "צבעי אפרים" יש חומרים נוספים שמשווקים בארץ, אלו הלקות שיש לי נסיון אישי. כולן ברמה מאד דומה עם הבדלים במחירים ובגודל האריזה. אצל "צבעי אפרים" ניתן לקבל כמעט כל כמות. חשוב לציין כי הפרמטר העיקרי שמאפיין איכות של לקה היא כמות/אחוז המוצקים שבה.
Re: ברשותך אנסה לענותסקירה מצוינת. אגב, חוץ מצבע אחד כולם מסופקים רק באריזות של גלון וחצי גלון? אני מניח שהרוב בפורום ישמחו לאריזות של ליטר.
הערה: אלכס הזכיר את "אחוז המוצקים" כפקטור קריטי. מספר זה משליך ישירות על עובי השכבה שנותרת לאחר ייבוש הלכה. עובי השכבה נדרש כדי לתת הגנה וברור שזו מטרתו העיקרית של הצבע. לכה עם אחוזים נמוכים יותר תדרוש שכבה נוספת כדי לתת הגנה דומה.
Re: ברשותך אנסה לענותענין האריזות לא ממש ברור לי.
כאשר מדברים על גלון, האריזות הן של 4-6 ל' או ק"ג. אינני יודע מי קובע ולמה את היחידה. כל החומרים שציינתי למעט "אפרים צבעים", מגיעים באריזות של "גלון" או איך שתרצו לקרוא לזה. החומרים אצל "אפרים צבעים" נארזים על-ידו מתוך חביות. לכן, ניתן לקבל גם אריזות של 1, 2 ו-2.5 ל'/ק"ג גם. אל תתפסו אותי במילה, אך יתכן שאצלו לקה היא ב-ל' וצבע ב-ק"ג. לא עד כדי כך עקבי אצל האחרים שהאריזות מקוריות מן היצרנים.
Re: דלפק/בראיתמר - כל הכבוד! נראה ממש מוצלח ותודה גם על התיעוד המושקע... לא הבנתי על מה אתה מדבר על חומר גלם ממוחזר עד שראיתי את התמונה של לפני מילוי ולכה...
Re: דלפק/ברכמי שראה את הפלטה בהתחלה, אני יכול לציין כי זה נראה כעת נהדר..!!
אהבתי..! יצא יותר יפה ממה שחשבתי שיצא..!
15 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot] ו־3 אורחים | |||||