חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

איזה ארון כדאי לבנות?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

איזה ארון כדאי לבנות?

הודעהעל ידי Blondi » 25 אוקטובר 2011, 17:54

שלום לכל חברי הפורום,

אני חדש בתחום ומאוד נהנה לקרוא את כל ההודעות בפורום זה.
מצאתי בפורום זה עזרה רבה לכל מיני עבודות נגרות קטנות שהתנסיתי בהם לראשונה.בזכותכם כחובב, קיבלתי אומץ לגעת בתחום שעד היום נראה לי שמור רק לבעלי מקצוע.

ברצוני להתייעץ לגבי בניית ארון בגדים לחדר של בני התינוק.
יש לי נישה ברוחב של 115.5 ס"מ. אני מעוניין לבנות ארון בגובה 2 מטרים.
עומק 51 ס"מ.
אשתי מעוניינת בארון שלוש דלתות (דלת ימנית ארוכה עד לתחתית הארון (2 מטרים), ודלת אמצעית ודלת שמאלית קצרות (160 ס"מ) ומתחתיהם 2 מגירות).

אני חושב שמבחינה פרקטית לארון צר כל כך (115 ס"מ רוחב) עדיף ארון 2 דלתות שמתחתיהן 2 זוגות מגירות.

שאלה ראשונה:
כאנשי מקצוע בתחום, מה פרקטי יותר? האם הגיוני לבנות ארון 3 דלתות כל כך צר? האם כדאי ללכת על ארון 2 דלתות?

שאלה שנייה:
את הארון אני בונה מפלטות סנדביץ 17 מ"מ. החלק החיצוני מצופה פורמייקה והחלק הפנימי מולבן. כל המדפים והחוצצים הינם סנדביץ 17 מ"מ מולבן משני צידיו.
בחישובי המידות (בעיקר במידות פנימיות) איך עלי לחשב עובי של פלטה 17 מ"מ מצופה? מן הסתם עובי הפלטה המצופה/מולבנת גדול יותר מ-17 מ"מ.. לא?

שאלה שלישית:
איזה עובי של פלטה מומלץ לתחתית של מגירות? 17 מ"מ נראה לי מיותר ומגושם לתחתית מגירה.

שאלה רביעית:
עומק הארון צפוי להיות 51 ס"מ. איזה עומק מדפים כדאי לי לחתוך? האם 48 ס"מ הינו עומק סביר (אני מעוניין ליצור לו דלתות עם ציר מעוגל כך שהן ייסגרו בתוך חלל הארון ולא וכסו את הקנטים שלו)

תודה מראש על העזרה :-)

יעקב
Blondi

Re: איזה ארון כדאי לבנות?

הודעהעל ידי ranshara » 25 אוקטובר 2011, 22:33

Blondi כתב:אני חדש בתחום ומאוד נהנה לקרוא את כל ההודעות בפורום זה.
מצאתי בפורום זה עזרה רבה לכל מיני עבודות נגרות קטנות שהתנסיתי בהם לראשונה.בזכותכם כחובב, קיבלתי אומץ לגעת בתחום שעד היום נראה לי שמור רק לבעלי מקצוע.

בהצלחה.

Blondi כתב:שאלה ראשונה:
כאנשי מקצוע בתחום, מה פרקטי יותר? האם הגיוני לבנות ארון 3 דלתות כל כך צר? האם כדאי ללכת על ארון 2 דלתות?

אישתך צודקת רוחב דלת "סטנדרטי" = 40 ס"מ יותר מזה דהיינו מפתח של 115 ס"מ קרוב לוודאי יגרום לקריסה של מדפים קל וחומר של המגירות.
Blondi כתב:שאלה שנייה:
את הארון אני בונה מפלטות סנדביץ 17 מ"מ. החלק החיצוני מצופה פורמייקה והחלק הפנימי מולבן. כל המדפים והחוצצים הינם סנדביץ 17 מ"מ מולבן משני צידיו.
בחישובי המידות (בעיקר במידות פנימיות) איך עלי לחשב עובי של פלטה 17 מ"מ מצופה? מן הסתם עובי הפלטה המצופה/מולבנת גדול יותר מ-17 מ"מ.. לא?

בסנדוויץ ישנה בעיה של חוסר אחידות עד כדי שוני של 1.5 מ"מ בין צד לצד בפלטה אבל תחשב לפי 18 מ"מ עובי.

Blondi כתב:שאלה שלישית:
איזה עובי של פלטה מומלץ לתחתית של מגירות? 17 מ"מ נראה לי מיותר ומגושם לתחתית מגירה.

בד"כ מזוניט או סנדוויץ 4 מ"מ מצופה פורמייקה גב.
Blondi כתב:שאלה רביעית:
עומק הארון צפוי להיות 51 ס"מ. איזה עומק מדפים כדאי לי לחתוך? האם 48 ס"מ הינו עומק סביר (אני מעוניין ליצור לו דלתות עם ציר מעוגל כך שהן ייסגרו בתוך חלל הארון ולא וכסו את הקנטים שלו)

510-18-5=487 מ"מ עומק מדף.
Blondi כתב:תודה מראש על העזרה :-)

בהצלחה,
רן.
ranshara
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים