שלום רב , איזה עצים בעובי צול קיימים בארץ - מוקצעים .
אם מישהו יכול להמליץ על מחסן עצים טוב באיזור הוד השרון שמוכר עצים מלאים בעובי צול - מוקצעים .
אשמח לדעת סדרי גודל של מחירים לעצים שונים - אם מישהו יוכל לרשום .
סוגי עצים מלאים קשים .
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
סוגי עצים מלאים קשים .שלום רב , איזה עצים בעובי צול קיימים בארץ - מוקצעים .
אם מישהו יכול להמליץ על מחסן עצים טוב באיזור הוד השרון שמוכר עצים מלאים בעובי צול - מוקצעים . אשמח לדעת סדרי גודל של מחירים לעצים שונים - אם מישהו יוכל לרשום .
Re: סוגי עצים מלאים קשים .ככל שידוע לי, עץ מהוקצע יש רק אורן. קיים בוק של "POLMEYER" שנקרא "מלוטש", אך טיב השטח רחוק מלהיות מתאים לבנית רהיטים, הוא חסר סימני ניסור/פריסה.
עץ גושני גולמי נמכר מנוסר ויש להקציע אותו לעובי הרצוי. לגבי מחירים זו בעיה. אני נתקלתי בהפרשי מחירים אצל סוחרים של 1000 ש"ח ויותר למ"ק בטווח מחירים בינוני של 5000-7000 ש"ח למ"ק.
Re: סוגי עצים מלאים קשים .היי אמיר,
גם אני נתקלתי הרבה בבעיה הזו - רציתי לבנות דברים מעצים שעוד לא עבדתי איתם, אבל לא ידעתי אלו יש. אני מעלה לפה דוגמאות של עצים שצילמתי במחסן מי השרון בפתח תקווה. ממש לא כל העצים נמצאים במלאי, וגם איכות התמונות לא מזהירה (הצבע קצת משובש) אבל נדמה לי שזה נותן מושג התחלתי לגבי סוגי עצים. מה שכן, זה מקום די יקר, והמוכר שם גם לא כל כך נחמד... חוץ מזה אני לא ממש מכירה מחסני עצים במרכז. אני קונה בדרך כלל בעץ ועצה בחדרה כי זה קרוב לבית ההורים (יש להם סניף גם בכפר ביל"ו, אם זה עוזר). חפש באינטרנט תמונות של אגוז ברזילאי, זה גם כן עץ יפיפה. בעץ ועצה סיפרו לי על עץ טימבו, שמחיפוש באינטרנט נראה מאוד יפה (חום בינוני) אבל הוא לא נמכר שם בצול אלא רק בחתיכות של מטר רבוע על 10 ס"מ! פלטה כזו עולה בסביבות 2,000 שקל. גם אני, כמו אלכס, נתקלתי בהפרשי מחירים מאוד משמעותיים. אבל אם זה עוזר לתת מושג: עצי האגוז למינהם עולים בסביבות 6,000-6,5000 - כמובן, פלוס מינוס אלף ש"ח לקוב. מה שנקרא אגוז אמריקאי (אם כי לא בכל מקום ידעו על מה אני מדברת) הוצע לי בסביבות 12,000 ש"ח. יכול להיות שסתם ניסו לעבוד עליי. במי השרון אמרו לי שאגס אפריקאי עולה 9,5000 ש"ח, אנג'יקו - 11,000 ש"ח, ספלי גם כן - 9,000 או 11,000, לא זוכרת. ונגה - 22,000 ש"ח לקוב. אלה פחות או יותר העצים שהתעניינתי בהם, אז רק לגביהם אני יודעת. זו הזדמנות מצויינת לשאול את שאר חברי הפורום האם המחירים נשמעים להם הגיוניים, או האם הם מכירים עוד מחסנים שמוכרים אגס ואנג'יקו, שאלה עצים שלא ראיתי בשום מקום מלבד במחסן היקר בפתח תקווה. אשרה.
Re: סוגי עצים מלאים קשים .תבדוק מחירים וסטוק עם חברת "עץ איתן", במושב גאליה (ליד יבנה):
יש להם בוק, אלון, מייפל, דובדבן, אגוז אפריקאי, אגוז אמריקאי, זברנו, מהגוני, אימבויה, ונגה, אדני רכבת ... וגם עצים בלתי גזומים: אקליפטוס, אורן, ברוש, זית, עצי אורן וגם עצים לדקים ופרגולות: עצי אורן, איפאה, ליבנה, ג'טובה, קומרו, משק 66, מושב גאליה. מיקוד 76885 טל. 08-9472378 פקס. 08-9365749 דוד 0544-244120 נ.ב. - ולמיטב זכרוני יש להם אפשרות הקצעה במקום.
Re: סוגי עצים מלאים קשים .תודה על התשובות .
לאריק ולחברי הפורום : ביררתי מחיר לקוב במחסן שאריק נתן לי את הטלפון שלו . המחיר לקוב מעץ אגוז אמריקאי לעץ בעובי צול 9,000 ש"ח , ולאגוז אמריקאי בעובי שני צול 11,000 ש"ח . העץ הזה יקר מאוד , עלה לי רעיון לקנות פלטה (לביד בירץ') ולעשות לו בייץ' בגוון אגוז ולאחר מכן לכה לטעמי יצא הרבה יותר זול . למישהו יש תמונה של בייץ' בגוון אגוז על בירץ' ? .
Re: סוגי עצים מלאים קשים .
מצטער, אין לי תמונות, אבל קח חתיכות זבל של פלטה (תמיד יש בפח של המחסן) - לא צריך חתיכה גדולה, ותעשה נסיונות של צבעים שונים עליה. אל תשכח לעשות גם נסיונות של לקה מעל הצבע כדי לראות איך זה משפיע... הכל רלוונטי רמת הדילול שיטת משיכת המברשת (או התזה) ועוד... עוד שיטה שנראית לי מתאימה לך כאופציה, היא להשתמש בפורניר אמריקאי מעל גבי פלטת סנדוויץ', MDF, או עץ מלא זול (אורן או בוק). הפורניר כמובן זול בהרבה ממחיר של קורה מלאה של אותו העץ. ונותן מראה מעולה במיוחד אם הרוחב של הקורות קטן מהרוחב של הפורניר (ואז לא צריך לשים שתי פורנירים אחד על יד השני). מי השרון (ועוד מחסנים) מוכרים פורניר, וגם נותנים שירותי הדבקה על פלטות - לא זול, אבל הרבה יותר זול מלוח...
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Majestic-12 [Bot] ו־9 אורחים | |||||