|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Yair Feldmann » 29 מרץ 2011, 22:40
אתמול קניתי מדפסת חדשה.
למה זה מעניין? א. מפני שמדפסת חדשה (שכוללת גם סורק ופקס!) עולה היום כמו תיקון של מדפסת ישנה, ועולה גם כמעט כמו מחסנית דיו! אז ברור שקניתי חדשה.
ב. מפני שלמדפסת הקודמת יש שנאי ומיישר זרם, חיצוני למדפסת, תקין לחלוטין.
וההמשך: למברגה ישנה שהסוללה שלה שבקה חיים חיברתי בצורה הכי פשוטה את השנאי - וזה עובד מצויין! עכשיו יש לי מברגה ניידת (אסאקי, עובדת יופי) ומברגה שנייה מחוברת לחשמל. את הסוללה הנטענת החזרתי למקומה אחרי שהוצאתי את חיבור החשמלי אליה, רק כדי שתשמש בתפקיד מרכז כובד נמוך כאשר מעמידים את המברגה על בסיסה.
קצת פרטים טכניים:
המברגה היא בעלת סוללה של 18V . השנאי מוציא שתי תצורות: 32V ב- 940mA או 16V ב- 625mA .
אני חיברתי אותה ל-16V וכאמור זה עובד. שאלה למבינים: אילוּ חיברתי ל-32V זה היה עובד? עובד יותר טוב? נשרף?
הערה: שמתי לב לכך שאם אני מפעיל את המברגה במהירות מלאה בסחיטה מלאה של ההדק, ומול התנגדות חזקה כגון הברגה בלי חור מקדים, המברגה נעצרת וכבה כאילו פיוז קפץ בה - אבל ניתוק מהרשת וחיבור מחדש, מחזיר אותה מייד לחיים. במהירות נמוכה התופעה לא קיימת. מה גורם לזה? האם כדאי לעשות משהו כדי למנוע את זה?
-

Yair Feldmann
- סופר משתמש
-
על ידי Saba_jackson » 29 מרץ 2011, 23:31
אתה בר מזל, המברגה שלך מצויידת כפי הנראה במתג בי-מטל פנימי שמגן על המנוע מפני צריכת זרם גבוהה מידי ממקור הכח, המתג מתאפס בניתוק מתח, לו הוא לא היה פועל כך אזי רכיב ההספק בספק היה נשרף מיד , גם כך אני מעריך בצער שהוא לא יאריך ימים, זה מתנהג כמו מכונית הנוסעת בהילוך רביעי במהירות 10 קמ"ש, אבל הרעיון מקורי ומענין
-
Saba_jackson
- סופר משתמש
-
על ידי Yair Feldmann » 29 מרץ 2011, 23:53
אילו עוצמת הזרם היתה נמוכה יותר התופעה הזו היתה נמנעת? ואם כן, איך מקטינים את הזרם?
האם זה אומר שבתצורה של 32V וזרם גבוה יותר, זה היה יותר גרוע?
על הסוללה הנטענת, וגם במכשיר עצמו, לא מצאתי כל נתון על הזרם שבו פועלת המברגה המקורית.
-

Yair Feldmann
- סופר משתמש
-
על ידי Pini Gold » 30 מרץ 2011, 19:11
תסתכל על הבטריות הישנות של המברגה הזו. יש שם נתון של קיבול הסוללות במונחי אמפר-שעה. נניח שרשום שם 1 אמפר שעה. תיאורתית, אם היית מצליח להפיק מהספק המסכן של המדפסת ז"ל זרם כזה במתח העבודה הנומינלי של המקדחה כלומר ללא שינוי במתח כי הוא צריך להשאר יציב - היה סיכוי שהיא לא היתה נעצרת בעומס מלא.
המסקנה שלי, שהספק / מטען שהשתמשת בו לא מתאים. גם המעבר ל 32 וולט לא יועיל.
-

Pini Gold
- סופר משתמש
-
על ידי Yair Feldmann » 31 מרץ 2011, 00:35
למספידים שלום,
לא יודעת מהו קיבול הסוללות שלי, כי היצרן הסיני לא מנדב מידע. בינתיים, אני מסתובבת יפה, קודחת ומבריגה. כשיבוא יומי ואפסיק להתלוצץ עם רופאַי, אדווח לכם מן העולם הבא.
בינתיים, אם יש לכם רעיונות כיצד לשפר את איכות חיי (להגדיל/להקטין את המתח, להשתיל לי קבלים/נגדים או מה שלא יהיה), הם יתקבלו ברצון.
שלכם, מברגיאלה
-

Yair Feldmann
- סופר משתמש
-
על ידי Saba_jackson » 31 מרץ 2011, 02:22
מברגה יקרה המסופקת על יד מדפסת, אנחנו כאן מאחלים לך הרבה בריאות וחיים ארוכים, זה לא חשוב אם את קודחת מחום או קודחת חורים מצידנו את יכולה גם להבריג או להבריק, דרך אגב, את מבריגה אינצ'ית או מילימטרית?
מה שאני הרווחתי מהסיפור הזה... הוא רעיון לחבר את הסוללה של המברגה שלי למדפסת ואז אוכל להדפיס גם בחוף הים או בכל מקום שאין חשמל, אני רק מקווה שהיא לא תדפיס לי חורים....
-
Saba_jackson
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־8 אורחים
|