הצהבה של רהיט מאלון מלא
5 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
הצהבה של רהיט מאלון מלאאני מעונין לרכוש ריהוט סלון מעץ אלון מלא אבל חושש משינוי הגוון לצהוב ולא יפה עם הזמן, כפי שקרה לארונות המטבח שלנו במשך השנים. בחנויות שונות קיבלנו חוות שעת שונות על תהליך ההצהבה של האלון: אחד הציע לבנות את הריהוט מאלון צרפתי שלטענתו אינו מצהיב, שני אמר שהוא מצפה את העץ בלכה חוסמת קרינה ובכך תימנע ההצהבה ושלישי טען שאי אפשר לשלוט על ההצהבה. אני מעונין לשמוע מבעלי ניסיון עם ריהוט מאלון. האם יש דרך מוכחת למניעת ההצהבה? אם כן מהי ומה לדרוש מהמוכר בזמן הזמנת הריהוט?
Re: הצהבה של רהיט מאלון מלאהצהבה היא בעיקר תוצאה של גימור בלקה פוליאורטנית על בסיס טינר. זהו גוון הלקה מעבר לתופעת הקרינה UV.
כל עבודותי מוגמרות עם לקה אקרילית על בסיס מים ומעולם רהיט לא הצהיב. כל שלושת התשובות שקבלת הו שליפה מן המותן. בד"כ בעל חנות אינו יודע מה הוא מוכר וכיצד מייצרים את הרהיטים אלא אם הוא מייצר אותם בעצמו עבור החנות. לקה אקרילית אינה "חביבה" על נגרים מן הסיבה שעלותה פי 3 מלקה פוליאורטנית. חוץ מזה, לקה על בסיס מים ידידותית לסביבה (באיטליה לקות על בסיס ממיסים אסורים לשימוש על-פי תקן) ומעניקים לעץ מראה ומגע טבעי ולא של ציפוי פלסטיק. אני מניח שאין לך מספיק נסיון לוודא שאת מה שתזמין גם תקבל. כיוון שהענין חשוב לך, וטוב שכך, חפש מקום עם אמינות ומוניטין ידועים ובקש ממליצים.
Re: הצהבה של רהיט מאלון מלאאני בעבר השתמשתי עם לכה על בסיס שרף כמו "שלק"
אני חושב שאתה יכול אולי (אני לא ניסיתי) להתיעץ עם ממוחה בחנות "פגמנטים"
Re: הצהבה של רהיט מאלון מלאשלאק הוא החומר איתו עושים פוליטורה (FRENCH POLISH). הפתיתים מגיעים בגוונים שונים וגם המוגדר שקוף נותן אפקט צהבהב. פוליטורה חייבת להיות בגימור מבריק ורגישה למרבית השימושים היומיומיים.
שלאק יכול לשמש כשכבה מפרידה בין בייץ על בסיס מים ללקה על בסיס מים בהברשה.
Re: הצהבה של רהיט מאלון מלאשלאק רגיש למים ולאלכהול. כל הנחה של כוס טיפה רטובה או שפיכה של נוזלים תיצור סימן. לכן חשוב לתת מעין ציפוי לשלאק.
אני אישית חסיד של גימור בשלאק.
5 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־12 אורחים | |||||