חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

פורום אחד במקום חמישה-מה דעתכם?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

פורום אחד במקום חמישה-מה דעתכם?

הודעהעל ידי moshik » 16 אוגוסט 2007, 13:51

נראה לי שפורום אחד מספיק לנו ואין צורך בפורומים אחרים כמו:צביעה חריטה וכו)
הרי מדובר באותם אנשים .
ולפעמים הדיון הוא חוצה גבולות
אני אשמח אם תביעו את דעתכם כך שבסופו של דבר משה אשל יעביר את
האתר לפורום אחד ויחיד
תודה
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

Re: פורום אחד במקום חמישה-מה דעתכם?

הודעהעל ידי yaron » 16 אוגוסט 2007, 15:12

מצטרף לדעתו של מושיק .מאוד נוח היה בוואלה שבפורום אחד עלו כל הנושאים הקשורים לעץ ,בצורה כזו כל חובב עץ נחשף לדברים חדשים ונושאים חדשים ,כך אני נחשפתי לעניין הצריבה בעץ והחריטה.
yaron

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 16 אוגוסט 2007, 20:00

אני לא מסכים איתך, אני חושב שיש מקום לריבוי פורומים, והאמת לא ממש מבין מאיפה נובעת ההתנגדות העזה הזו.

בכל אתר פורום שמכבד את עצמו יש מגוון שלם של פורומים, כל אחד בעניינו, אני אפילו מכיר אתר אחד שעניינו יחסית איזוטרי (תת-התמחות של חריטה) שמרכז בתוכו 15! פורומים שונים שהם תת נושאים של תת הנושא הזה... וכל המשתמשים פשוט יודעים שכשנושא מסוים שייך לאחד התת נושאים פשוט שמים שם הודעה. ומדובר בקבוצה מאורגנת של אנשים, שפוגשים אחד את השני בכל הפורומים השונים וגם לפעמים במציאות - ולא מרגישים שום פיצול אישיות... פשוט עניין של סדר ונקיון

למה כן? כי זה מסודר, כי אם מישהו מתעניין רק באחד הדברים (מה לעשות יש כאלה) אז יודע מייד איפה למצוא את מבוקשו ולא צריך לחטט, כי אם מישהו חדש נכנס ישר מבין מה רוצים ממנו ולא צריך להתחיל להתייאש. לא צריך לשאול "האם מישהו כאן חורט?" כי מי שחורט נמצא שם (גם שם). ואם בכל זאת צריך דיון חוצה גבולות - אפשר גם לפתוח פורום מיוחד בשבילו! וגם בשביל חגיגות ה 60 של מדינת ישראל...

תחשבו גדול! לא תמיד קטן ומרוכז זה הכי טוב. לפעמים זה נהיה צפוף ומחניק. תנו צ'אנס לשלום :lol:
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי moshik » 17 אוגוסט 2007, 09:12

תכנס לרשימת החברים
ותספור אותם
איפה אתה חי?
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי yaron » 17 אוגוסט 2007, 13:12

משה לדעתי כדאי שתפעיל שיקול דעת הפורום עדיין בחיתוליו,והוספת עוד תתי פורומים לדעתי זה מוקדם,תן לפורום לרוץ במתכונתו הקודמת ואז לראות מה תחומי העניין של המבקרים, ולפי זה אולי תשקול שוב איזה פורומים להוסיף, רוב החברים רגילים למתכונת הקודמת וחלקינו עדיין לא זורמים בפורום הנוכחי אז למה לסבך.הרי הפורום אמור לשרת ולהקל על החברים ,והמלצתי תחשוב ותשתף חברים,או שתעלה את רעיונותיך בכתב ואז כל אחד ידע מה עומד לקרות ולמי שיתאים העניין ימשיך להשתתף ,ולמי שלא אז יחפש לעצמו כיוון שונה ויהנה מהכנסת האורחים של הפורום.ולסיכום הבעת הדעות אינה מביעה שום התנגדות עזה לחידושים או לרעיונותיך.
yaron

Re: במצב של הצבעה, אני בעד פורומים נפרדים.

הודעהעל ידי max63 » 19 אוגוסט 2007, 17:36

:?
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

גם אני בעד

הודעהעל ידי maamoon » 19 אוגוסט 2007, 18:45

BODY
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

מסכים לגמרי עם יוסי, מושיק ויהודה

הודעהעל ידי harel » 20 אוגוסט 2007, 06:57

אני יכול להעיד על עצמי שהכרתי את התחום במקרה לגמרי לפני שנה וחצי-שנתיים, ראיתי את המכוניות של אביחי וזה הדליק אותי ומשם התחלתי לשאול שאלות, ללמוד וליישם. בהמשך הכרתי את יוסי ויחד איתו עשיתי את הצעדים הראשונים. המון דברים שלמדתי ונחשפתי אליהם היו בזכות העובדה שבפורום עולים כל הנושאים שקשורים לתחום והם מעניינים את כולם. אני חושב שהרבה יותר קל לדלג על נושא לא מעניין מאשר לפספס דיון במקום אחר שאפשר ללמוד ממנו. אולי חריטה באמת מעניינת את החרטים אבל צבע וגימור מענינים את כולם וכולנו צובעים ומגמרים :wink: ואין טעם לטייל בין פורומים ולהפריד בין התחומים. יש שמתעניינים בנגרות מסורתית ולא משתמשים בכלים חשמליים אז גם זו תהיה תת קטגוריה? אפשר ללמוד מהם המון ולקבל רעיונות נפלאים אז למה לא להיות כולם באותו הפורום? אתה רואה גם ביומיים שיש את ההפרדה שזה לא ממריא לשום מקום. ההשוואה לאתרים בעולם, כמו שמושיק ציין, גם לא מדוייקת כי גם אם נהיה אופטימיים לא נגיע לאחוז ממספר חובבי הנגרות שנכנסים לפורומים בחו"ל ובקהילה כל כך קטנה אין הצדקה לתתי פורומים.
לעשות את ההפרדה תמיד תוכל אבל להתחיל בצורה הזו אני חושב שזו טעות ופספוס המטרה.
אגב, שים לב שגם את השרשור הזה פתחו בנגרות ולא בפורום הצעות לשיפור האתר :lol:
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

גם מסכים - וגם מציע פתרון

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 20 אוגוסט 2007, 09:21

אין לי דעה מגובשת בעניין - צודק מי שאומר שפורום אחד מאפשר חשיפה לנושאים שונים - אבל צודק גם מי שאומר שתת-פורומים מאפשרים יותר סדר.

נסיון לפתרון במצב הקיים, למי שחשובה לו ההיחשפות הכללית: כשפותחים את הלשונית "פורום" יש מקום ללחוץ על "הצג הודעות מאז ביקורך האחרון" - ובדרך זו רואים באחת את כל ההודעות שטרם ראיתם מכל הפורומים.

נסו את זה: כך אתם רואים באיזה פורום היתה ההודעה (מעניין או לא מעניין אתכם) וגם מה הנושא.
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים