חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מדפי עץ אורן

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מדפי עץ אורן

הודעהעל ידי bar123 » 13 דצמבר 2010, 19:02

שלום יאיר, שלום לכולם.
או שמפגשי הפורום נפסקו , או שהמפגשים נמשכים רק בלי הודעות מיילים על כך.
נדמה לי אפילו שבפעם האחרונה שהייתי (מודיעין בפורים) סיכמנו שהמפגש הקרוב יהיה אצלי.....

כך או כך, אני עומד לסיים שיפוץ בשירותי אורחים שלנו, שיפוץ שכולל הרחבת החדר מחד וצמצומו לטובת מזווה עם דלת נפרדת מנגד.
המזווה, מידותיו - רוחב - 79 ס"מ , גובה - 236 ס"מ. עומקו כ-1.5 מטר.
צידי המזווה קירות גבס.
אני רוצה להתקין על הקיר שמול דלת הכניסה למזווה מדפים מעץ אורן 18 מ"מ ברוחב המזווה - 79 ס"מ ועומקם - 60-65 ס"מ.
אחרי שאצבע את המדפים בגוון שמנת אטומה, אני מתלבט על צורת ההעמדה שלהם ואיני רוצה להתקין זוויות מתכת.

חשבתי על הרעיון הבא.
לקנות 4 מוטות הברגה (2.5 מ' - אם בכלל יש כאלו) בקוטר 22-25 מ"מ , לקדוח בפינות המדפים ולקבע את גובה המדפים עם שייבות ואומים תואמים.
אני מעמין שבגובה הזה יכנסו 4-5 מדפים.
מה אתם אומרים ? יש פתרונות חלופיים לא מסובכים ?
יוסי
bar123
משתמש ותיק

Re: מדפי עץ אורן

הודעהעל ידי najimovm » 13 דצמבר 2010, 20:06

אני לא יודע אם יש מוטות הברגה בכזה אורך, אבל כשאחי הגדול עלה לכיתה א', לפני 20 שנה בדיוק, אבא שלי בנה מדפים מ MDF לשולחן כתיבה, בצורה הזו בדיוק, והם שווקו חיים רק עכשיו, וגם זה רק בגלל שהעבירו אותם יותר מדי דירות.
שיטה נוספת זה להבריג לקיר לייסטים מאותו סוג עץ ועליהם את המדפים אם הלייסטים יגמרו כמה ס"מ לפני המדף, ותתן להם עיגול כלפי מעלה בקצה אז הם כמעט לא יראו.
שיטה שלישית היא לעשות את המדפים מאורן 28 מ"מ, לחרוץ בצדדים כמעט עד הסוף ולהשחיל על הלייסטים הנ"ל. בשיטה הזו הם ירחפו לגמרי.
najimovm
סופר משתמש

Re: מדפי עץ אורן

הודעהעל ידי yd » 13 דצמבר 2010, 22:06

אם אתה מהצפון אצל שזר ,בורג המפרץ יש להשיג מוטות הברגה לפי מטר אורך או פחות תברר.
yd
סופר משתמש

Re: מדפי עץ אורן ומפגשים

הודעהעל ידי zigi » 13 דצמבר 2010, 22:44

בר שלום.
מסיבות טכניות כאלה ואחרות לא קיימנו מפגשים מאז המפגש האחרון אצל משה אשל. אצלינו לא מודיעים בשושו על מפגשים, כל המפגשים פתוחים לכל מי שחפץ. היה מפגש שנקבע ונאלצנו לבטלו והיו על כך פרסומים גם כאן וגם בפורום של מקס. תהיה במעקב, אנחנו יוזמים מפגש בזמן הקרוב. אגב צור איתי קשר ואולי נתאם את המפגש הבא אצלך כהצעתך. בברכה ותודה זיגי
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־9 אורחים