פרסמתי עכשיו בבלוג שלי, אחרי שקראתי את המאמר של יואב בנושא ולא ממש הסכמתי (בגוף הבלוג)...
http://woodturning.eshel.us/2010/12/blog-post.html
(יש קישור בבלוג למאמר המקורי כמובן)...
מאמר תגובה שלי ליואב ליברמן
12 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מאמר תגובה שלי ליואב ליברמןפרסמתי עכשיו בבלוג שלי, אחרי שקראתי את המאמר של יואב בנושא ולא ממש הסכמתי (בגוף הבלוג)...
http://woodturning.eshel.us/2010/12/blog-post.html (יש קישור בבלוג למאמר המקורי כמובן)...
Re: מאמר תגובה שלי ליואב ליברמןמסכים. זו לא פעם ראשונה שהוא פוסל שיטות אחרות, לא רק בתחום ההשחזה. אגב, כיצד מגיבים לבלוג שלך? הלחצן איננו פעיל.
Re: מאמר תגובה שלי ליואב ליברמןהי מקס, מזל שמישהו מגיב... דרך אגב נראה שמצאת את הכפתור בסוף כי יש תגובה שלך...
Re: מאמר תגובה שלי ליואב ליברמןהי משה,
אם נניח לרגע את ה"קרב" בנושא שיטות השחזה בצד, זה נושא חשוב מאד. רציתי לשאול בהזדמנות שתי שאלות: - איך משחיזין מסורי להב, ואיך ביטים של רוטר ? האם יש משחיזים מקצועיים בארץ הקודש ? והאם זה שווה כלכלית [לנגר חובב] ? למשל להשחיז להב אחד או שניים כל שנה, ו/או נניח 5 ביטים לרוטר ? - איך נכנסים לנושאי החריטה ? האם יש מדריכים/סדנאות מומלצות בארץ ? [אני מאיזור המרכז]
Re: מאמר תגובה שלי ליואב ליברמן
הי, העניין הוא בדיוק זה (אם תקרא את המאמר שלי) - שאין באמת קרב, ויש כל מיני שמנסים לעודד קרבות מסיבות שונות ומשונות - וחבל. השחזה זה נושא מאוד בסיסי ואין טעם לסבך אותו יותר מדי כמו שנוטים לעשות. מיומנות בסיסית של עבודה עם כלים חדים. לגבי השחזת ביטים ולהבים, יש משחיזים בארץ, מקצועיים יותר ופחות, תלוי בעלות הלהב והביטים - לפעמים משתלם ולפעמים פחות לקחת למשחיז מקצועי - איך מוצאים? הולכים לנגריה באיזור שלך ושואלים מי איש ההשחזות שלהם, הסוכנים עוברים פעם בשבוע שבועיים בנגריות ואוספים את הלהבים להשחזה - אם תיצור קשר עם אחד הוא יוכל לתת לך בודאי הצעת מחיר. איך נכנסים לנושא החריטה? יש מדירכים וסדנאות מומלצות - אלי אביסרה בירושלים זה מי שאני יכול להמליץ עליו כי עשיתי אצלו את הקורס, ויש עוד... http://www.woodcraftcenter.co.il אתה גם בהחלט גם מוזמן לקפוץ אלי (אני גר ליד שוהם/מודיעין) לראות במה מדובר ולקבל הדגמה והתנסות בכיף.
Re: מאמר תגובה שלי ליואב ליברמןתודה בעבור ההזמנה - בהחלט אנצל אותה בעתיד הקרוב
Re: מאמר תגובה שלי ליואב ליברמןבעניין של אבני שמן אני נוטה להסכים עם יואב (לא עם הסגנון)
אבני מים,יהלום וניירות שיוף הרבה יותר יעילים ,עדינים ונקיים מאבני שמן. להערכתי אין הרבה נגרים שמשתמשים באבני שמן.
Re: מאמר תגובה שלי ליואב ליברמן
כמו שהבנת, לא ניסיתי לנגח שיטות אחרות, או לטעון לעליונותן של אבני השמן... לא מזמן הייתה כתבה ב FWW וגם באחרים על מה כל מיני מקצוענים משתמשים - ומגוון השיטות כלל כל מה שיכולת לחשוב עליו כולל שמן ומים... כמו כן הספרים שהזכרתי בבלוג מראים את כל השיטות וטוענים שזה עניין של העדפה - ולא הבדל ביכולת השחזה (יש כמובן הבדלים בנקיון, מהירות ועוד)... רוב הנגרים בארצנו בקושי משחיזים (שולחים למשחיזים את הלהבים), ואם כן הם משתמשים במה שהסוכן נתן להם ואין להם תורה מסודרת...
Re: מאמר תגובה שלי ליואב ליברמןזה נכון
אבל כשמשחיזים עם אבן מים נייר ויהלום שומעים ומרגישים את המתכת נאכלת עם שמן יש תחושה שכלום לא קורה. אני משחיז לא מעט ,התחלתי עם שמן ועברתי מהר מאד למים אולי בגלל שאני עצלן ורוצה שהדברים יזוזו יותר מהר. לעניין הלכלוך והדביקות יש משמעות מאד גדולה, בעבודה עם מים זה פשוט,משפריצים עם שפריצר משחיזים ואח"כ שוטפים עם מים,ואם משיאירם את האבנים טבולות במים אז ההתחלה מאד מהירה. בשמן זה יותר מסובך כל התהליך.
Re: מאמר תגובה שלי ליואב ליברמןאיפה אפשר לקנות אבני מים ?
האם אפשר להשחיז איתם גם מסורים ידניים ( לא חשמליים ) ? תודה רבה
12 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים | |||||