עמוד 1 מתוך 2

ארונית למטבח

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2010, 14:42
על ידי Yair Feldmann
זה התחיל בכך שהבת שלי שכרה דירה שארונות המטבח שלה יכולים להכיל מעט מדי אוכל וכלים לאנשים בעלי תיאבון בריא (ואנחנו כאלה) - ונגמר באושר גדול, ולא רק בגלל חדוות היצירה.

בתחילה תכננתי יחידה של 60 על 60 וגובה 80 ס"מ שתהיה עשוייה כמו ארון מטבח, עד שהסתבר לי שעלות החומר והחיתוכים תהיה גבוהה - ועברתי לאלתורים. למבנה השלד השתמשתי במוטות עץ (מצויים במלאי של כל מחסן עצים) בחתך של 45 על 33 מ"מ. נוח לעבוד איתם - ומה שחשוב, כשפי רואים בתמונה, ניתן לעשות בהם סין וגרז בכיוון אנכי (מה שהיה קשה עד בלתי אפשרי במוט בעל חתך מרובע שאינו גדול ומגושם מדי).

במוטות עשיתי חריץ על שולחן הראוטר, וכל הדפנות הן לוחות של ארון הזזה (אולי MDF מצופה פורמייקה משני הצדדים? בעובי 7 מ"מ) שמישהו השליך בטובו לרחוב. הלוח העליון וגם המדף הם סנדביץ 17 מ"מ מצופה פורמייקה שחתך לי הנגר (הכי פשוט והכי מדוייק!).

ההרכבה פשוטה כפי שאפשר לראות בתמונות: קודם המסגרת והקושרות התחתונות, אח"כ השחלת הדפנות, סגירת הקושרות העליונות וחיבור הלוח העליון. הסיכום עם הלקוח היה שאם ירצה לצבוע את העמודים - יעשה זאת בעצמו...

ומנין האושר הגדול? מכך שנכדי המתוק אלון, בן שנתיים וחצי, שפסגת חלומותיו (נכון לעכשיו) היא להיות טכנאי שעובד עם מקדחת-עמוד - עזר לי בהרכבה, ומאז הוא מפטפט בלי הרף על קליבות-ציבור, ברגי פיליפס ומברגות - וגם מזהה אותם! אז מה צריך הבנאדם יותר מזה?

Re: ארונית למטבח

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2010, 14:56
על ידי zigi
טוב שיש נכד שיעזור וייעץ. יצא לך יופי של ארונית.

Re: ארונית למטבח

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2010, 16:05
על ידי Saba_jackson
איך יצא לך 90 מעלות בכל המישורים? צריך להיות סופר מדוייק...

Re: ארונית למטבח

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2010, 21:43
על ידי Pini Gold
מזל שהקטנצ'יק עזר לך .
אגב, דמיין איך היה מתקבל כשהרגליים צבועות בלבן או מינימום בלכה שקופה?
על מה נשען המדף האמצעי? לא ראיתי תשתית לכך.

Re: ארונית למטבח

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2010, 23:23
על ידי Yair Feldmann
החברים הטובים שלי, פיני וזיגי, "עלו" על הטריק שלי: "מזל שהקטנצ'יק עזר לך", "טוב שיש נכד שיעזור וייעץ" ועוד מעט ידווחו למועצה לשלום הילד על העסקת קטינים בלתי-חוקית. והאמת, לפי הגמרא במסכת סנהדרין: "בכל אדם מתקנא חוץ מבנו ותלמידו". ועל כך הוסיפו חכמים: לא כל שכן בנו שהוא גם תלמידו, וקל וחומר נכדו שהוא גם תלמידו.

לשאלת סבא ג'קסון: הזוויות הישרות נשמרות באמצעות האביזר של רוקלר שרואים גם בצילום: זווית פלסטית חזקה (שאפשר לכוון גם לזוויות שאינן 90 מעלות).

ולהערת פיני לגבי הצבע: א. אינני אוהב לצבוע. ב. ייתכן שהלקוח יבקש גם דלתות (נלקח בחשבון בעת הבנייה) ואז ייצבע הכל ביחד. המדף האמצעי נשען פשוט על ארבעה תומכי-מדף מפלסטיק. אם לא יעמדו במעמסה, אחליף אותם במשהו מוצק יותר.

Re: ארונית למטבח

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2010, 23:26
על ידי icemen
מתוכנן ומבוצע לעילא ולעילא..יופי..!

Re: חינוך הדור הבא, מיחזור... סחטיין

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2010, 07:29
על ידי harel
פשוט, פונקציונאלי ויפה :!:

Re: ארונית למטבח

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2010, 11:15
על ידי yossi
הרשה לי רק הארה קטנה יאיר.
אם מלאכת הסין והגרז נעשית במקצועיות וכהלכתה,אין צורך האביזרים לשמירת הדבקה ב 90 מעלות

Re: ארונית למטבח

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2010, 12:08
על ידי javali
yossi כתב:אם מלאכת הסין והגרז נעשית במקצועיות וכהלכתה,אין צורך האביזרים לשמירת הדבקה ב 90 מעלות


את זה אני צריך לראות כדי להאמין...

עקרונית אתה מוזמן

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2010, 16:11
על ידי yossi
ראשית חייבת להיות התאמה טובה בין הזכר והנקבה.
הדבר החשוב ביותר הוא ביצוע הסין שהפאות הניצבות לזכר יהיו ממש 90 מעלות ואז הצמדתן לחלק עם הסין תצור מאליה זוית ישרה.
מקווה שההסבר הובן