שלום וברכות על הצטרפותך למועדון.
עם המהפכה התעשייתית החל שינוי בעולם הנגרות. מעמד השוליות נדחק לשוליים עד שהיום רק עכברים מצויירים לוקחים להם תפקיד כזה. מאז אמצע המאה העשרים בתי הספר כבר לא מלמדים כמעט מלאכה והתוצאה היא שברוב המקרים נגרים חובבים לומדים את המלאכה מקריאת ספרים והתבוננות באינטרנט.
אילו היית שוליה, היה לך נגר אומן שהיה מעמיד אותך להשחיז להבים עד שתדע לעשות את זה. אילו היית תלמיד בבית ספר בתחילת המאה העשרים, היה לך מורה לנגרות שהיה מסביר לך (בסיוע סרגל) איך צריך להשחיז. לך אין את זה.
אילו היית יודע לעבוד עם המקצוע אז הבעיה לא הייתה נוראית. אבל כאן נכנס המלכוד. בשביל ללמוד לעבוד עם מקצוע צריך להב חד. בשביל לדעת להרגיש עם הלהב חד צריך לדעת לעבוד עם המקצוע.
זה לא סוף העולם. אם אתה תעבוד עם המקצוע (אפילו בלי לדעת ממש איך) ואם אתה תעביר את הלהב על האבן (או נייר שיוף או מה שלא תבחר להשתמש בו.) אחרי מספיק זמן פתאום הכל ייסתדר. רק מה, צריך סבלנות.
יש כמה דברים שיכולים לעזור לך:
1. למצא מישהו מקרב העם היושב בציון שיהיה מוכן להכין לך את המקצוע בפעם הראשונה ולהראות לך קצת מה לעשות איתו. זה יחסוך לך המון זמן. אתה מוזמן, אמנם, לבוא אלי. רק קח בחשבון שהטיסה ארוכה והכרטיסים יקרים.
2. לקנות מוביל השחזה. ללהבי מקצוע אני מאוד אוהב את
המוביל של וריטס. שגם מגיע כחלק מ
סט שיענה על כל דרישות ההשחזה שלך לעתיד הקרוב. במידה ואתה לא רוצה להשקיע כל כך הרבה אפשר לקנות מובילים זולים יותר כדוגמת
זה של רוקלר. אני מניח שגם ניתן להשיג דומים בארץ. אפשרות נוספת היא
לבנות מוביל לבד.
3. לקרא וללמוד הרבה ולנסות ליישם. יש בנושא ספרים, מאמרים, כתבות וסרטי וידאו. אני מצרף מספר קישורים.
4. סבלנות.
בעיקרון, לכל נגר יש את מערכת ההשחזה שעובדת עבורו. אל תיקח את מה שאחרים אומרים לך כתורה למשה מסיני. בפרט, רמת הפלצנות שאתה צריך להגיע אליה תלויה בכישורים שלך. אין שום צורך להגיע לאבן השחזה של 20,000 לפני שאתה יודע למה אתה צריך את זה. אישית, אני משתמש במשטח יהלום של 300 להשחזה גסה, באבן מיים 4000 להשחזה עדינה וברצועת עור עם משחת ליטוש לליטוש סופי. זה לא שאני חושב שאין סיבה לעלות ל-20,000, ואולי אנשים אחרים יכולים להרגיש בהבדל. 4000 מספיק טוב בשבילי...
בהצלחה
סרטוני וידאו
מאמר
ועוד מאמר