Alex Milch כתב:השינוי מושפע גם מאופן חיתוך/פריסת לוחות העץ במינסרה, PLAIN/FLATSAWN או QUARTERSAWN. שעור השינוי בראשון יהיה בערך פי שתים מן השני, לכן אסור לערבב לוחות משני סוגי חיתוך.
האם שתי שיטות חיתוך אלו מצויות במחסני העצים בארץ במידה שווה ?
שידת החתלה: עץ מלא או סנדוויץ'?
30 הודעות
• עמוד 3 מתוך 3 • 1, 2, 3
2 שיטות החיתוך במחסני העצים ארץ ?
האם שתי שיטות חיתוך אלו מצויות במחסני העצים בארץ במידה שווה ?
Re: QUARTERSAWNהאם מישהו מכיר מחסני עצים בארץ (לא מנסרות) שמוכרות עץ QUARTERSAWN? לאיזה סוגי עצים?
ואני רק רציתי לדעת האם סנדוויץ' מספיק טוב לשידת החתלה...לפי ההוראות שקיבלתי מההורים, בין כה וכה צריכה לעשות 2 שכבות סנדינג סילר, ולהשתמש בלכה דור. מה זה סנדינג סילר בכלל, אגב?
טוב, זיגי, אני חושבת שאין ברירה אלא שתארגן מפגש פורום בנושא הזה. אני מוכנה לעזור אבל כשאחזור ממצרים, בסוף אוגוסט. (:
Re: מידע לשולחן הבאהכותרת של הודעתימדברת בפני עצמה. לגבי השולחן הספציפי, אם דתיים, מתפללים, ואם לא, אז סתם מקווים לטוב. הפנצ'ר שקרה לי אישית, הוא עם לוח של 1.4 מ' רוחב, עובי 22 מ"מ, תוך 1/2 שנה השתנה בכ-2.5 מ"מ, כמובן עם גימור כמו שצריך. הבית בו השולחן "גר", בד"כ ממוזג חורף/קיץ.
לא הגדרתי סוג של גימור בכוונה, כי יש לא מעט אפשרויות, יסוד סנדינג סילר הוא אחד מהם, כוונתי היתה לעצם ביצוע גימור איכותי ככל האפשר. לא נראה לי שאי פעם היתה לחות של 75% בביתך ונשארת בחיים . השינויים קורים לאורך זמן, בתנאים מסוימים העצים מגיעים גם לאיזון מסוים. אם אתה מתכוון לעץ באורך 40 ס"מ, השינוי האורכי הוא אפסי בכלל וכלום לגבי החתיכה שברשותך. לגבי רוחב, לפי מה שציינתי. כנראה שבמקום בו החתיכה מונחת התנאים לא משתנים בקיצוניות.
Re: ואני רק רציתי לדעת האם סנדוויץ' מספיק טוב לשידת החתלה...Sanding Sealer הוא לקה ניטרו-צלולוזית על בסיס טינר ומתאים כיסוד לדור.
Re: 2 שיטות החיתוך במחסני העצים ארץ ?למיטב ידיעתי - לא!
במחסני העצים שאני קונה באזור חיפה, כאשר שאלתי על QUARTERSAWN, הסתכלו עלי בחיוך וברחמים.
Re: QUARTERSAWNתוכל לברר במדריך "עץ-דע" אצל ספקי/יבואני עצים:
http://www.etzda.co.il/ לפני כשבועים רכשתי חבילה של אלון לבן RUSTIC לא גזום שאמור להיות PLAINSAWN, ויש בחבילה לוחות שהם בהחלט QUARTERSAWN. בזמן הפריסה לשכבות אופקיות של הגזע, הפרוסה המרכזית ומספר פרוסות נוספות מעל ומתחת, הן QUARTERSAWN. זו אחת השיטות לקבל את זה ויש שיטת ניסור נוספת. כיוון שהכמויות קטנות ודורשות מיון קפדני, הסוג הזה יקר יותר וכך גם הפורניר. שיטת פריסה זו היא בזבזנית יותר.
Re: ואני רק רציתי לדעת האם סנדוויץ' מספיק טוב לשידת החתלה...סליחה אלכס אבל בהוראות של לכה דור הם אוסרים על שימוש בסנדינג סילר כיסוד ללכה
Re: ואני רק רציתי לדעת האם סנדוויץ' מספיק טוב לשידת החתלה...
חברים, סנדינג סילר זה לא חומר אחד. לכל חומר וחומר יש סנדינג סילר משלו - ברוב המקרים מדובר באותו חומר בצורה מדוללת יותר מהרגיל - לפעמים מדובר בחומר יותר מיוחד (שוב פעם - מותאם לפיניש הנבחר) שמכיל בתוכו עוד כמה כימיקלים - בכדי להקל על ההחלקה בשיוף שלאחר השכבה... הרעיון הוא בדרך כלל פשוט שכבת בסיס, שתעזור להימנע מספיגת יתר בעץ של החומר (שיוצרת בסוגי עץ מסויימים כל מיני תופעות, ובאופן כללי מרימה את הסיבים). החלק של ה"סנדינג" נוצר בגלל התוספים המיוחדים - והפך לשם כולל לטכניקה. ולסיכום, כמו שקונים מדלל שמותאם לחומר (אלכוהול לשלאק למשל), ומנקה שמותאם לחומר, ככה גם קונים (או מייצרים) סנדינג סילר שמותאם לחומר. ולגבי ההוראות של הלכה, אני ממליץ לדבר איתם ישירות - ולהבין על מה מדובר, בכל מקרה סנדינג סילר זה לא משהו שתמיד עושים, ובלקה דו רכיבית אני באמת לא יודע למה מישהו ירצה להשתמש - גם ככה מדובר בלייצר שכבה עבה למדי מעל גבי העץ...
Re: ואני רק רציתי לדעת האם סנדוויץ' מספיק טוב לשידת החתלה...אתה לא צריך להתנצל, אני מתנצל "שיריתי מן המותן" משהו שלמעשה אני מרוחק ממנו שנים רבות וכנראה הזיכרון גם לא משהו.
30 הודעות
• עמוד 3 מתוך 3 • 1, 2, 3
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־48 אורחים |