|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Alik.Kugel » 17 יולי 2010, 08:45
מחפש חלק הדומה פחות או יותר למסילה בתמונה, עובי 2 ממ (בערך). הפרופיל המכופף בקצוות המסילה - רצוי אבל לא הכרחי.
היא תורכב בתוך תעלה מכורסמת בלוח עץ, בעומק המתאים לעובי שלה + ראש בורג מתכת HEX (לאחר ההרכבה ראש הבורג הצמוד למסילה אמור להיות משוקע ב 1ממ בערך מפני המשטח של הלוח).
מיועדת להזזת בסיס מתכת של קליבת DE-STA-CO, כיוונון לפני הקיבוע, המוברגת לשתי מסילות כאלו בצידו השני של הלוח. לאורך התעלה, במרכזה, יכורסם חריץ אורכי צר יותר בעומק כל עובי הלוח (וברוחב קוטר הבורג).
המטרה כמו שציינתי, הזזה של הקליבת מתכת (לפני הקיבוע) על פני לוח עץ (שינוי מיקום זחיח של בסיס הקליבה בצידו השני של הלוח, לואורך המסילה).
היכן ניתן להשיג ? ומה המינוח של החלק הזה ? - תודה
הערה: ראש בורג המתכת בתמונה לא מייצג. הוא יהיה כאמור ראש HEX.
- קבצים מצורפים
-

- הבורג לדוגמא בלבד, הסופי יהיה עם ראש HEX
-

- הבורג על המסילה, האום מקבע (מלמעלה) את בסיס הקליבה
-

- הקליבה- De-Sta-Co 225-U
-
Alik.Kugel
- סופר משתמש
-
על ידי Alik.Kugel » 17 יולי 2010, 21:15
לחילופין אוכל להסתדר (להסיר את הציר) עם חלק כזה (שמשמש כמסילה + ציר חיכוך לדלתות יורדות של מזנונים, ברים, שולחנות מזכירה מתקפלים):
היכן משיגים ?
- קבצים מצורפים
-

-
Alik.Kugel
- סופר משתמש
-
על ידי Moshe Eshel » 17 יולי 2010, 21:38
הי אליק,
חנויות פרזול טובות (תראה ב"עסקים"), את הפריט הראשון אני לא מכיר, אבל את המסילה מהסוג השני בודאי שקיים.
תבוא עם התמונות ותבקש עזרה, התמונות יעזרו להסבר הרבה יותר מכל תיאור מילולי שתיתן (משם זה רק עניין של מידות ספציפיות, אז גם תמדוד מראש בדיוק מה אתה צריך).
-

Moshe Eshel
- מנהל האתר
-
-
על ידי Alik.Kugel » 17 יולי 2010, 22:03
תודה, הייתי בספק באם אוכל להשיג כאלו (צריך 8 פריטים ל 4 קליבות) , ושזה פריט ישן לאספנים, כי כיום כנראה בתחום הפרזול לתמיכה בדלתות יורדות יש כנראה צירים-מאיטים/מרסנים הי-טק ! 
-
Alik.Kugel
- סופר משתמש
-
על ידי Alik.Kugel » 18 יולי 2010, 09:55
בררתי את שמו של הפריט בסלנג המקצועי המקומי - "מסילה ל- קֳלַפַּה", או גם בתצורה של "מספריים ל- קלפה".
זהו פריט עתיק שכבר לא בשימוש. היה בשימוש בנגרות דלתות נפתחות למטה ("קלפה לדלת[מזנון בד"כ] יורדת", עד שנות ה'80), וקמו לו יורשיי הי-טק (טלסקופיים, עם או בלי מרסנים).
אני כרגע בבעייה, ומחפש נואשות דווקא את הפריט הישן...
מעניין שעד היום הוא בשימוש בדלתיות פתיחה של דוכניי תפילה בבתי-כנסת בארץ, או בארה"ב למשל לעיגון השולחנית המתקפלת ב "שולחן מזכירה" (Secretary Desk):
- קבצים מצורפים
-

נערך לאחרונה על ידי Alik.Kugel בתאריך 18 יולי 2010, 13:25, נערך 3 פעמים בסך הכל.
-
Alik.Kugel
- סופר משתמש
-
על ידי harel » 18 יולי 2010, 12:32
אם היית עוקב בשבועות האחרונים אחרי הפורום היית רואה שגם אני חיפשתי את אותו הפריט:
http://www.nagaroot.com/forum1/viewtopi ... 295&t=2813
אחסוך לך חיפוש - אין בחנויות פרזול בארץ. אולי תמצא בשוק הפשפשים... בחו"ל הפריט נמכר בחנויות כמו ROCKLER.
את הפתרון למה שאני הייתי צריך עשיתי מעץ בוק.
-

harel
- סופר משתמש
-
על ידי harel » 18 יולי 2010, 13:39
קח בחשבון את מחיר המשלוח לארץ. 2.5-5$ הפריט ומינימום 25$ משלוח.
אני מכיר את איביי לא פחות טוב ממך, אבל לא השתגעתי להוציא על זוג מינימום 100 ש"ח. יתר המוכרים לא שולחים בכלל לארץ
בהצלחה חביבי.
-

harel
- סופר משתמש
-
על ידי Alik.Kugel » 18 יולי 2010, 13:52
harel כתב:קח בחשבון את מחיר המשלוח לארץ. 2.5-5$ הפריט ומינימום 25$ משלוח. אני מכיר את איביי לא פחות טוב ממך, אבל לא השתגעתי להוציא על זוג מינימום 100 ש"ח. יתר המוכרים לא שולחים בכלל לארץ בהצלחה חביבי.
מאיפה לך שאתה מכיר את איביי "לא פחות ממני" ? ואני בכלל לא מכיר את איביי ...  . את הלינקים הנ"ל גיגלתי ... GIYBF ...
100 ש"ח לזוג כולל משלוח ? לא יודע איפה חיפשת, אבל אתמול מצאתי שם סוחר שמשלח ב $14 ללא תלות בכמות היחידות הנכנסת לקופסה קטנה של USPS FLAT-RATE. הזמנתי שם 4 זוגות ב $24 + משלוח לארץ ב $14 (מהיר). סה"כ $38 ל- 8 יחדות. זה בדיוק מה ש אני הייתי צריך.
ביחס לאופצייה "אין למצוא את זה בארץ כלל", זה עדיין עדיף למי שצריך [באמת] חלק מ מתכת כזה.
נערך לאחרונה על ידי Alik.Kugel בתאריך 18 יולי 2010, 13:55, נערך 3 פעמים בסך הכל.
-
Alik.Kugel
- סופר משתמש
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־11 אורחים
|