ניסויים בעץ - כיפוף עץ
17 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
ניסויים בעץ - כיפוף עץמייפל 3 מ"מ כיפוף במים חמים (ניסוי עם הילדים אחה"צ...)
Re: ניסויים בעץ - כיפוף עץאתה לא לוקח ריטלין מידי פעם?
כל הכבוד על חדוות היצירה. לכיפוף באמצעות מים חמים יש הרבה מגבלות העיקרית שבהן זו הגישה לעץ ארוך.(שבאופן טבעי זה רוב המקרים) הפתרון הוא צינור PVC ארוך (4-6") שלתוכו מזרימים אדים חמים.
Re: ניסויים בעץ - כיפוף עץריטלין זה להפרעות קשב, לא? טרם אובחנתי, רוצה לאבחן אותי?
באופן שאני רואה את מטרת הפורום, הרעיון בלהעלות תמונות של התהליך הפשוט הזה, הוא להראות שגם באמצעים פשוטים וללא קיטור ניתן לכופף עץ. השיטה אמנם מוגבלת לגודל הסיר, אבל לחלקים גדולים יותר למה לכופף באדים ולא להדביק שכבות של לייסטים דקים וארוכים על שבלונה? איך היית מכופף להגיע לתוצאה כזו? (אחד הפרוייקטים הקרובים ברשימה הארוכה שלי). אני חושב על להדביק 4 שכבות של דיקט 3 מ"מ ברוחב 30 ס"מ על אורך 1 מטר, הכל יקלב בשבלונות של עץ אורן 2X4 שיחתכו במסור סרט לפי התוואי של הכיפוף. מה דעתך?
Re: ניסויים בעץ - כיפוף עץהראל אתה פנתר, (אם אתה לא בטוח אז זו מחמאה). לדעתי גם מושיק כתב את הערות על דרך ההומר.
עכשיו לתכלס, האם לדעתך ניתן להרטיב את העץ, לקבוע את צורתו על שבלונה ועליו להדביק שכבות נוספות שגם הורטבו, עד לקבלת העובי הרצוי?
Re: ניסויים בעץ - כיפוף עץהראל, תודה!
ממרום ולמרות גילי המתקדם אף פעם לא ידעתי איך עושים את זה... ועכשיו אני יודע איך לנסות! לדעתך, זה יכול ללכת במייפל 5 מ"מ, רוחב 6 ס"מ וסיר גדול....?
Re: ניסויים בעץ - כיפוף עץאהרון זה בסדר... אני לא נפגע ממושיק והעקיצות ההדדיות זה חלק מהמשחק המקדים
אני כמעט משוכנע שזו הדרך. הנסיון הקודם שלי בכיפוף דיקטים 3 מ"מ עלה יפה, על פניו אין סיבה שלא ניתן לכופף ככה חתיכות ארוכות יותר וביותר מכיפוף אחד על אורך 1 מטר. למעשה, ברגע שהנחת את החתיכות זו על גבי זו עם דבק והתחלת את הקליבות מהאמצע לצדדים הדבק שמתייבש מחזיק את העסק כיחידה אחת. ישראל, לגבי כיפוף מייפל בעובי 5 מ"מ לא נראה לי שתהיה בעיה, צריך לתת לזה לשכב במיים חמים יותר זמן מן הסתם ולכופף על צנצנת זכוכית. כמו כל דבר - צריך רגש, אבל לא נראה לי שצריכה להיות בעיה. עצים אחרים לא ניסיתי ואני מאמין שכל סוג עץ יגיב אחרת. שווה לנסות. תעדכן.
Re: ניסויים בעץ - כיפוף עץתודה,
לקראת הנסיעה ללאפלנד בפברואר הקרוב, התחלתי לבנות מזחלת (SLED) שאוכל לגרור ע"י אופנוע, לציוד אוכל וכו'. וחשבתי לעשות את המגלשיים (SKIESׂ) מעץ מכופף, כך שאני לא צריך כיפוף עמוק אלא גיזרה קצרה פאראבולית. אני הולך לנסות....
Re: ניסויים בעץ - כיפוף עץלמינציה היא שיטה טובה ומקובלת
לפני מספר שנים היה אצלי אפילו מפגש בנושא. את השבלונה כדאי לעשות מ MDF בדיוק ברוחב הלוחות המודבקים ולהתחיל לקלוב מהאמצע ואז החוצה לשני הצדדים, כמו כן לשים סטופרים בצדדים שהלוחות לא יברחו כמתחילים לקלוב. צריך לשים לב להשתמש בדבק מיוחד (נלסון אם אני לא טועה) דבק רגיל לא טוב. ריטלין זה גם להיפרקטיביות.
Re: ניסויים בעץ - כיפוף עץישראל....
לקחת מזחלת מפה ללפלנד זה כמו לבוא למסעדה על כריך:lol: תבדוק טוב אם מייפל מתאים בכלל ומה הגימור (מקדם שחיקה, רטיבות), אני מאמין שדברים כאלה היו עושים לפני המהפכה התעשייתית הפלסטיק והאלומיניום מעצים בעלי משקל סגולי קטן יותר וחוזק וגמישות טובים משל המייפל.... במבוק למשל?
Re: ניסויים בעץ - כיפוף עץלא מצאתי ברפרוף אזכור לNELSON GLUE.... אתה יכול לפשפש בזכרונך ולהסביר למה דבק רגיל לא טוב? מה היתרונות של אותו נלסון?
הדבקת הנדנדה שבתמונה היתה בדבק אלמרס צהוב רגיל, 3 שנים... טפו טפו טפו...
17 הודעות
• עמוד 1 מתוך 2 • 1, 2
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־16 אורחים | |||||