חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

ג'יג לחיתוך ועיצוב גלגלים באמצעות שולחן ראוטר - תשובה לאשרה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

ג'יג לחיתוך ועיצוב גלגלים באמצעות שולחן ראוטר - תשובה לאשרה

הודעהעל ידי harel » 17 יוני 2010, 20:55

לחיתוך גלגלים עד לרדיוס 30 ס"מ או קוטר 60 ס"מ אני משתמש בג'יג שאראה פה. עיגולים גדולים מזה - רק באמצעות ראוטר ידני.

הג'יג בנוי ממוט מתכת (חתכתי חלק ממקדח כהה) בקוטר 3 מ"מ שמשמש כציר החיתוך ומפלטת MDF בה חורים בקוטר 3 מ"מ בשתי שורות בקפיצות של 1 ס"מ. השורה הימנית מתחילה 1 ס"מ מהביט והשורה השמאלית 1.5 ס"מ מהביט. הג'יג הספציפי מותאם לביט ישר 1/2 אינטש, אך ניתן לעבוד איתו גם בביטים אחרים ותוך כדי חיתוך העיגול גם לעצב את השפה שלו באמצעות ביט צורני.
הגי'ג מתחבר לשולחן הראוטר באמצעות TOGGLE CLAMP.
לדיוק מירבי אני ממקם את הג'יג כך שהקו של החורים יהיה מול מרכז הביט. בתמונה - מול המספרים השלמים. אם הייתי רוצה עיגול בקוטר 31 ס"מ הייתי ממקם את הג'יג כך שמרכז הביט (לרוחבו) יהיה מול שורת המספרים השמאלית ואת הפין שמשמם לציר החיתך הייתי ממקם בחור של 15.5.

בפלטה של העץ ממנה אני רוצה ליצור את העיגול אני מוצא את המרכז וקודח בה קדח 3 מ"מ. אני לא עובר בקידוח לצד השני של הפלטה (שיהיה כלפי מעלה) אלא משאיר 3-4 מ"מ. באמצעות מחוגה אני מצייר את העיגול על הפלטה וחותך במסור סרט או ג'יקסו את העיגול למידה של 1-2 מ"מ יותר מהמידה הרצויה.

כשהג'יג מחובר לשולחן הראוטר אני מניח את הפלטה עם הפנים כלפי מעלה ומחדיר את הפין המתכתי לקדח של מרכז העיגול שאני רוצה לחתוך. הפעלה של הרוטר וסיבוב של הפלטה על גבי הג'יג ויש לך עיגול באופן הכי בטיחותי, חלק ומדוייק שמוכר לי.  
קבצים מצורפים
'יג לעיגולים 1.jpg
'יג לעיגולים 2.jpg
'יג לעיגולים 3.jpg
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש
 
הודעות: 990
הצטרף: 19 אוגוסט 2007, 11:49

Re: ג'יג לחיתוך ועיצוב גלגלים באמצעות שולחן ראוטר - תשובה לא

הודעהעל ידי Oshgili » 22 יוני 2010, 13:23

0-:
וואו, תודה רבה הראל! באמת לא ראיתי שכתבת לי, תודה שהסבת את תשומת ליבי.
ניסיתי לקרוא את ההודעה שלך ממש לאט, אבל האמת היא שלא בדיוק הבנתי. כשאגיע אל ההורים אשב עם אבא ואכריח אותו להסביר לי את כל המילים שלא הבנתי, ואנסה גם אני להכין עיגול עץ (:
באמת תודה רבה.
Oshgili
סופר משתמש
 
הודעות: 277
הצטרף: 14 פברואר 2010, 12:24

Re: ג'יג לחיתוך ועיצוב גלגלים באמצעות שולחן ראוטר - תשובה לא

הודעהעל ידי Saba_jackson » 22 יוני 2010, 14:46

שלום טבעונית,

העסק די פשוט, אני התלבטתי הרבה זמן ולאחר כמה עצות מזיגי וכל מיני נסיונות
הצלחתי לייצר כל מיני גלגלים בכל מיני קטרים, בעזרת מתקן פשוט

אחד מהנסיונות הנצחתי בסרטון ותוכלי לראות אותו כאן:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 606289699#

בהצלחה
Saba_jackson
סופר משתמש
 
הודעות: 967
הצטרף: 22 אוקטובר 2007, 01:18

כיוון סיבוב בעבודה עם ראוטר

הודעהעל ידי harel » 22 יוני 2010, 17:54

אני מאד אוהב את התיעוד שלך, תמיד עוזר להבהיר את המלל.

הערה אחת חשובה.
אתה מסובב את העץ פעם ימינה ופעם שמאלה, עם ונגד כיוון השעון. זו טעות יסודית שלא זו בלבד שפוגעת והורסת את העץ (ככל שהעץ קשה יותר הפגיעה קשה יותר) היא פשוט מסכנת אותך... אנחנו רוצים אותך שלם בחתיכה אחת!!!

בשולחן ראוטר, שהראוטר הפוך, הביט מסתובב נגד כיוון השעון. הזנת העץ תהיה תמיד מימין לשמאל שאנחנו עומדים מול הגדר. במקרה של עיגול סיבוב העץ הנחתך נגד כיוון השעון.

בראוטר ידני, שהביט פונה כלפי משטח העבודה, הביט מסתובב הפוך - עם כיוון השעון.

הדרך שלי לזכור את זה פשוטה:
אני מרים את האגודל של יד ימין ועושה את התנועה של "בהצלחה" כשהבוהן למעלה וארבע האצבעות (שלוש במקרה של נגר ממש לא זהיר טפו טפו טפו) מקווצות כלפי פנים כף היד. האגודל מדמה את הביט של הראוטר והאצבעות את כיוון הסיבוב שלו. שהאגודל למעלה האצבעות נגד כיוון השעון... שהאגודל למטה (כמו בראוטר ידני שהביט פונה למטה) הכיוון של הסיבוב (הכיוון של האצבעות) עם כיוון השעון.
קבצים מצורפים
.gif
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש
 
הודעות: 990
הצטרף: 19 אוגוסט 2007, 11:49

Re: כיוון סיבוב בעבודה עם ראוטר

הודעהעל ידי Oshgili » 22 יוני 2010, 18:17

וואו, איזה טריק יעיל!
Oshgili
סופר משתמש
 
הודעות: 277
הצטרף: 14 פברואר 2010, 12:24


חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־11 אורחים