חידוש ושיפוץ מערכת שחמט מעץ
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
חידוש ושיפוץ מערכת שחמט מעץאני מאזור המרכז ויש לי מערכת שחמט בת כ- 60 שנה. גודל הלוח כ- 40 ס"מ. אני מחפשת שיפוץ. מישהו יכול לומר לי מי מסוגל לקחת על עצמו את הפרוייקט?
Re: חידוש ושיפוץ מערכת שחמט מעץלעניות דעתי את מבזבזת אנרגיה. רק רסטורטור יוכל לקחת על עצמו "שיפוץ" כזה. אם את מוכנה לשלם מאות שקלים במקרה הטוב לרסטורטור מקצועי אזי אין כאלה בפורומים כמו שלנו אבל תוכלי למצוא בדפי זהב או בחנויות לריהוט עתיק).
אני הייתי מנסה בשלב ראשון לטפל בזה לבד. החילים נראים בסדר. את יכולה לקחת נייר שיוף, לשייף ולצבוע בלכה (השחורים בצבע אקריל שחור ועליו לכה). לתחתית מדבקות לבד חסרות/חדשות קונים בחנויות יצירה. אם את משתמשת בסט השחמט הזה והוא לא אמור לשבת בויטרינה סגורה... רסטורטור קרוב לוודאי יסיר הלכה הקיימת יסיר פורניר רופף, ימצא פורניר באותו הגוון בדיוק "ישתול" בפלטה ויצבע בלכה. ה"שתילה" הזו זו האומנות והאמנות של רסטורטור טוב וזה יעלה הרבה. לבנות לוח חדש כזה הרבה יותר זול. אישית, אני לא הייתי נוגע ומשאיר את הלוח כמו שהוא. פגעי הגיל של הלוח מעידים שהיה בשימוש נרחב ומוסיפים לו כבוד הרבה יותר "ממתיחת פנים" שתשנה את "האופי" של הלוח ללא הכר. את המקומות בהם פורניר רופף הייתי מדביק בדבק נגרים בעדינות ואת החלקים הבהירים צובע ומשתדל להגיע לגוון של הפורניר. על הכל - לכה.
Re: חידוש ושיפוץ מערכת שחמט מעץלהבדיל מכם אני לא נגרית, אפילו לא חובבת. יותר מזה המערכת כל כך יקרה לליבי, שאני לא מעיזה לגעת בה עם נייר לטש.
סבי וסבתי שניהם מתים. זו מזכרת שכל פעם שאני מסתכלת עליה אני זוכרת את סבי כשהיה משחק ואת ילדותי. להדביק לבדים זו באמת לא בעיה. אבל ללטש ולצבוע - לא נראה לי ולגבי המשבצות - עוד פחות נראה לי. מנקודת ראות אובייקטיבית אתה בוודאי צודק המערכת מן הסתם לא עלתה את המחיר הזה ולעולם לא תהיה שווה את מה שהושקע בה. מן הסתם איש חוץ ממני ומילדי ששניהם חובבי שחמט לא יעריך את העבודה. אבל יש משהו כזה שנקרא ערך סנטימנטלי. משהו כזה בד"כ של נשים... אז אם אתם מכירים "רסטורטור", סביר שלא יקלף את עורי מעלי, והכי חשוב שיעשה עבודה טובה עם כמה כמה שפחות החלפות, אני אשמח לשמוע - אני לא מכירה איש בתחום. המון תודה.
Re: חידוש ושיפוץ מערכת שחמט מעץאני חושב שמה שכתב הראל נכון ביותר. העובדה שהמערכת נראת כפי שהיא נראת עושה אותה כה מיוחדת וכה נוסטלגית. (אגב גם גברים לוקים בנוסטלגיה) אחרי שיפוץ את עשויה לקבל מערכת הנראת בדיוק כמו כל מערכת חדשה שזה עתה יצאה מהחנות ועלולה לאבד את כל הזכרונות.
תנסי לנקות את המערכת, הלוח והכלים, מאבק ואחר כך להתיז עליהם ספרי רהיטים עם שעווה של חברת "פלדג", ניתן להשיג בכל סופר, ולייבש טוב עם מטלית מכותנה. בהצלחה
Re: חידוש ושיפוץ מערכת שחמט מעץאו שלא ירדת לסוף דעתי או שאת באמת לא מבינה על מה שאת מדברת. לכתוב: "להדביק לבדים זו באמת לא בעיה. אבל ללטש ולצבוע - לא נראה לי" אומר הכל. להדביק לבידים זו בעיה גדולה. זו אמנות שנלמדת בעיקר באירופה ומיועדת לשימור ריהוט עתיק של מאות שנים. ללטש ולצבוע זו האופציה היחידה שעומדת בפנייך בין אם את אוהבת את התשובה הזאת ובין אם לא.
הערך הסנטימנטלי שיש לך לסט השחמט (שתופתעי - למרות היותי גבר אני יכול להבין אותו) יתורגם מהר מאד לערך כלכלי של מישהו או חבר של מישהו שישמחו להרוויח על חשבון הסנטימנטים שלך. זו דרכו של עולם. בעצה של מי שלא תבחרי ולחבר של המכר של מי שלא תתני בידיו את הסט רוב הסיכויים שבתוצאה הסופית הלוח והכלים יראו אחרת מהאופן שאת מכירה וזוכרת אותם ותתאכזבי, בגלל זה אף אחד עדיין לא "קפץ" וקם לסייע לך ואת השאלה שלך העלית לא רק פה. מוזר לי שאת באה להתייעץ לגבי שיפוץ ומפחדת שיגע בזה נייר לטש... באמת מוזר. אבל כנראה שאת יודעת יותר טוב. מאחל לך הרבה הצלחה.
Re: חידוש ושיפוץ מערכת שחמט מעץשלום שוב שחקנית,
בשביל לחדש את הצבע של כלי השחמט (או כל דבר אחר), צריך קודם להוריד את השכבה שהתקלפה - זה חשוב כדי שהצבע/לכה החדשים שישימו יתפסו היטב על הכלים ולא יתקלפו... גם רסטורטור מקצועי יאלץ במרבית המקרים (ונראה לי בוודאות שבמקרה שלך) לעשות את זה. אותו דבר לגבי הלוח. את צריכה לדבר עם רסטורטור, ולעשות תיאום ציפיות כדי להבין איך הלוח שלך יצא בסוף והאם זה מה שאת באמת רוצה. הנה כמה שמות של כאלה שמתעסקים בריהוט עץ ירמי זטלנד http://www.restoration.co.il/ רונן דור http://www.ronendor.co.il/bottega.php?lang=heb לא עבדתי איתם בעבר, אבל ממה ששמעתי הם כנראה טובים בתחומם... עוד משהו לשקול, שניהם מציעים למיטב ידיעתי גם סדנאות בתחום, אז אולי שווה לדבר איתם על הדרכה לפרוייקט ולעשות אותו בעצמך - דבר שאולי יעלה יותר, אבל זה סוג של חוויה שאני לא הייתי מוותר עליו (ולא, אני לא מרוויח עמלת קידום מכירות).
6 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־13 אורחים | |||||