חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

כלים

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

כלים

הודעהעל ידי shasha » 28 אפריל 2010, 10:49

אני מעונינת לקנות מישרת ומקצוע עובי לחובבים איזה מומלץ האם לקנות נפרדים או מכשיר משולב. איזה חברה לקנות ואצל מי אתם אתם ממליצים לקנות
:?:
shasha

Re: כלים

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 28 אפריל 2010, 11:09

shasha כתב:אני מעונינת לקנות מישרת ומקצוע עובי לחובבים איזה מומלץ האם לקנות נפרדים או מכשיר משולב. איזה חברה לקנות ואצל מי אתם אתם ממליצים לקנות
:?:

שלום לך וברוכה הבאה,
קודם כל, נשמח אם תציגי את עצמך ותספרי איך הגעת לחביב, ואיזה דברים את עושה...

לשאלתך, ההבדלים הם בעיקר עניין של נוחות ותקציב, מכונה משולבת איכותית בדרך כלל זולה משתי מכונות נפרדות, היא גם תופסת פחות מקום - שזה הרבה פעמים שיקול חשוב לחובבים כמונו עם מקום מוגבל. החיסרון הגדול הוא המאמץ הגדול יותר שצריך לעבור בין המצבים - שזה בדרך כלל לא משהו מסובך אבל יכול להיות מעיק במקצת, אני לא בטוח בזה אבל להערכתי בגלל השינויים שנעשים, צריך גם לבדוק כל הזמן שהכיוונון נשאר, ויש מצב שבכל החלפת מצב (בין מקצוע למיישרת וחזרה) צריך לעשות כיוונים מחדש.

ההמלצה כמו שאת מבינה היא - "תלוי"

לגבי פירמות, וספקים, אני אתן לחבר'ה כאן לענות, אני לא מכיר מספיק טוב, אבל מכיוון שזו גם קנייה עתידית מתוכננת (כשיהיה תקציב, אחרי מקדחת העמוד) אני מצפה בקוצר רוח לתשובות...

כדאי גם להוסיף מאיפה את בארץ, והאם חשוב שהספק יהיה בסביבתך (לעניות דעתי מדובר ממילא בהובלה, כך שזה לא ממש משנה).

מקווה שעזרתי.
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 28 אפריל 2010, 12:26

כך כתבתי בפורום לפני כחודש, על קנייה שביצעתי באינטרנט (מחו"ל) של מיישרת+מוריד עובי. עד כה השתמשתי בה די מעט, והייתי מרוצה מאוד. גם חברינו פיני ויוסי מחזיקים דגם זה. תוכלי לשאול לחוות-דעתם.

לפני כחודש קניתי באינטרנט (משני ספקים שונים) jointer-planer ברוחב 10 אינץ' של Jet + שנאי 3000 ואט (מכיוון שאינני מבין דבר בנושא, קיבלתי את המלצתם של המהנדסים המדופלמים יוסי עלמני ופיני גולד). אלה העלויות כולל המחיר, הובלה בארה"ב, ביטוח והובלה לארץ עם שליח עד פתח הבית:

המכשיר - 2,644 ש"ח
השנאי - 466 ש"ח השנאי כבד ולכן ההובלה יקרה)
סה"כ - 3,110 ש"ח.

להשוואה: על jointer-planer של Metabo ביקשו בארץ 4,500 ש"ח + מע"מ.
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

הודעהעל ידי yossi » 28 אפריל 2010, 15:28

חשוב לציין פה שהשנאי משרת עוד כלים אם יקנו בארה"ב כך שיש להפחיתו מהערך שציינת כלומר מדובר פה ב 2644 מול בסביבות ה 5000
yossi
סופר משתמש

הודעהעל ידי shasha » 28 אפריל 2010, 22:50

משה שלום
שרונה כהן בצפון אני בת 43 עשיתי קורס נגרות מלשכת עבודה בחיפה
עבדתי קצת בנגריות כרגע אני לא יכולה לעבוד לכן רציתי לקדם את העניין כתחביב כי זה חסר לי
יש לי מספר כלים
מסור שולחני קטן , JIGSAW מלטשת חשמלית, מקדחה ומקוה להתחיל
נהנית מהאתר שלכם מלא מידע בלי התנשאות לנגרית מתחילה .
תודה
shasha

הודעהעל ידי shasha » 28 אפריל 2010, 22:53

תודה על התשובה
האם פניתי לחברה ישירות תפנה אוי לאתר.
האם זה נכון שמשירים של 110 חלשים יותר וכ"ו זה מה שאמרו לי למרות שאין כוונתי ל"קרוע את המכשיר .
כשאני הולכת לחניות לברר מתחילים ל"זבל לי במוח אני כבר לא יודעת מה נכון
שרונה
shasha

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים