חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שאלה בנושא הכנה לצבע - ניקוי עם מסיר שומנים(ייעודי לפני צבע)

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

שאלה בנושא הכנה לצבע - ניקוי עם מסיר שומנים(ייעודי לפני צבע)

הודעהעל ידי Amir28 » 21 אפריל 2010, 16:50

שלום רב שאלתי היא כזו , אם אני מעוניין לצבוע לביד (למשל סנדביץ' או MDF ) - האם לאחר ששייפתי עד שרואים את העץ , האם עליי לאחר ניקוי האבק לנקות את העץ עם מסיר שומנים עם מטלית , ולאחר מכן לעבור עם מטלית טריקו ? .

אם מישהו יוכל להסביר את המשמעות של הניקוי עם מסיר שומנים ולאחר מכן עם מטלית טריקו (אני מתכוון למטלית כמו שפחחים עובדים איתה לפני צבע - מטלית דביקה) .

תודה מראש , אמיר.
Amir28
סופר משתמש

Re: שאלה בנושא הכנה לצבע - ניקוי עם מסיר שומנים(ייעודי לפני

הודעהעל ידי max63 » 21 אפריל 2010, 18:41

מעולם לא שמעתי על שימוש במסיר שומנים על עץ. מסיר שומנים יעיל רק על משטחים לא סופגים, בהם השומן נמצא על פני השטח, כגון מתכת. מסיר שומנים עשוי להיות שימושי כאשר הלוח הנצבע מרוח בגריז בנקודה קטנה. אז הצבע לא יקט כנדרש ויש להמיס את השומן לחלוטין. עץ מנגריה או מחיתוך עצמי לא דורש זאת.
לאחר ליטוש יש להסיר את אבק הליטוש. עושים זאת על-ידי פרצי אויר. נגרים קלסיים מחזיקים גם שמרטוטים מאט דביקים (tack cloth) כדי ללכוד שרידי אבק ועץ חופשיים.
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

הודעהעל ידי Amir28 » 21 אפריל 2010, 19:58

תודה על התשובה מקס .

לאדם שאין לו קומפרסור בבית מהי הדרך היעילה לנקות את האבק לאחר הליטוש במלטשת ? .

מה שאני עושה זה כך :

1) לוקח נייר סופג לבן - כמו שיש במטבח - מרטיב אותו במים ועובר על האיזור ששייפתי לאחר מכן עובר עם נייר סופג יבש על אותו איזור .

חוזר על התהליך פעמים שלוש .

לאחר מכן משתמש במטלית דביקה בשם "טריקו" שמורידה את הליכלוכים הקטנים .

האם אני עובד נכון ? .

תודה ושיהיה ערב טוב.
Amir28
סופר משתמש

הודעהעל ידי max63 » 22 אפריל 2010, 10:38

המטלית הלחה לא מסירה אבק ביעילות ואף גורמת לעץ לזקור סיבים. פעם אחת אכן משתלם לעשות זאת משום שאחרי שיוף קל, הצבע כמעט לא יגרום לתופעה לחזור על עצמה (צבע על בסיס מים).
במה מדובר - ריהוט? אם אין לך קומפרסור נסה מייבש שער על חום מינימלי. לא עשיתי זאת בעצמי כך שאינני יודע. אתה עלול לגלות שגימור טוב דורש הכנה טובה וזו לא פשוטה ללא אמצעים (קומפרסור, והתזה וייבוש בתנאים נטולי אבק).
בהצלחה,
מקס
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

הודעהעל ידי Amir28 » 22 אפריל 2010, 13:06

מדובר על ריהוט .

אכן אין לי קומפרסור ע"מ לנקות את האבק .

מהי הדרך הנכונה לנקות את הרולר לאחר שימוש בפוליאור .

מה שעשיתי עד היום זה להשרות אותו בתוך בקבוק פלסטיק חתוך - שמלא בטרפנטין , אך גליתי שזמן שאני בא לצבוע עם הרולר , נושרות שערות מהרולר על הרהיט .

מה שאני עושה כיום זה לשפוך עליו טיפה טרפנטין וזהו - ללא השריה - האם זה נכון ? .

אני אנסה את השיטה עם הפאן אך האם יש שיטה אחרת חוץ מקומפרסור ע"מ לנקות אבק ? .

קניתי טורבינה לצבע אומנם יקח זמן עד שהיא תגיע , אך אני מקווה שהיא תאפשר לי לצבוע "שלייפלק" - ללא חדר צבע , כמובן שאני לא מדבר על 100% ברק , אלא על 30% ברק .

תודה מראש .
Amir28
סופר משתמש

Re: ֳ¹ֳ ֳ¬ֳ₪ ֳ¡ֳ°ֳ¥ֳ¹ֳ  ֳ₪ֳ«ֳ°ֳ₪ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ² - ֳ°ֳ©ֳ·ֳ¥ֳ© ֳ²ֳ­ ֳ®ֳ±ֳ©ֳ¸ ֳ¹ֳ¥ֳ®ֳ°ֳ©ֳ­(ֳ©ֳ©ֳ²ֳ¥ֳ£ֳ© ֳ¬ֳ´ֳ°ֳ©

הודעהעל ידי elico » 26 אפריל 2010, 17:03

max63 כתב:ֳ®ֳ²ֳ¥ֳ¬ֳ­ ֳ¬ֳ  ֳ¹ֳ®ֳ²ֳ÷ֳ© ֳ²ֳ¬ ֳ¹ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¹ ֳ¡ֳ®ֳ±ֳ©ֳ¸ ֳ¹ֳ¥ֳ®ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ²ֳ¬ ֳ²ֳµ. ֳ®ֳ±ֳ©ֳ¸ ֳ¹ֳ¥ֳ®ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ©ֳ²ֳ©ֳ¬ ֳ¸ֳ· ֳ²ֳ¬ ֳ®ֳ¹ֳ¨ֳ§ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ  ֳ±ֳ¥ֳ´ֳ¢ֳ©ֳ­, ֳ¡ֳ₪ֳ­ ֳ₪ֳ¹ֳ¥ֳ®ֳ¯ ֳ°ֳ®ֳ¶ֳ  ֳ²ֳ¬ ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¹ֳ¨ֳ§, ֳ«ֳ¢ֳ¥ֳ¯ ֳ®ֳ÷ֳ«ֳ÷. ֳ®ֳ±ֳ©ֳ¸ ֳ¹ֳ¥ֳ®ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ²ֳ¹ֳ¥ֳ© ֳ¬ֳ₪ֳ©ֳ¥ֳ÷ ֳ¹ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¹ֳ© ֳ«ֳ ֳ¹ֳ¸ ֳ₪ֳ¬ֳ¥ֳ§ ֳ₪ֳ°ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ®ֳ¸ֳ¥ֳ§ ֳ¡ֳ¢ֳ¸ֳ©ֳ¦ ֳ¡ֳ°ֳ·ֳ¥ֳ£ֳ₪ ֳ·ֳ¨ֳ°ֳ₪. ֳ ֳ¦ ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ¬ֳ  ֳ©ֳ·ֳ¨ ֳ«ֳ°ֳ£ֳ¸ֳ¹ ֳ¥ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ₪ֳ®ֳ©ֳ± ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ¹ֳ¥ֳ®ֳ¯ ֳ¬ֳ§ֳ¬ֳ¥ֳ¨ֳ©ֳ¯. ֳ²ֳµ ֳ®ֳ°ֳ¢ֳ¸ֳ©ֳ₪ ֳ ֳ¥ ֳ®ֳ§ֳ©ֳ÷ֳ¥ֳ× ֳ²ֳ¶ֳ®ֳ© ֳ¬ֳ  ֳ£ֳ¥ֳ¸ֳ¹ ֳ¦ֳ ֳ÷.

ֳ¹ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¹ ֳ¡ֳ®ֳ±ֳ©ֳ¸ ֳ¹ֳ¥ֳ®ֳ°ֳ©ֳ­, ֳ ֳ¥ ֳ÷ֳ¥ֳ±ֳ³ ֳ¹ֳ¬ ֳ ֳ°ֳ¨ֳ© ֳ±ֳ©ֳ¬ֳ©ֳ·ֳ¥ֳ¯ ֳ¡ֳ¬ֳ«ֳ₪ ֳ ֳ¥ ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪, ֳ®ֳ¹ֳ÷ֳ®ֳ¹ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ¥ֳ÷ ֳ¸ֳ±ֳ¨ֳ¥ֳ¸ֳ¶ֳ©ֳ₪, <ֳ§ֳ©ֳ£ֳ¥ֳ¹ ֳ¸ֳ₪ֳ©ֳ¨ֳ©ֳ­ ֳ¥ֳ«ֳ£ֳ¥', > ֳ¹ֳ₪ֳ©ֳ°ֳ­ ֳ¡ֳ£"ֳ« ֳ¬ֳ ֳ§ֳ¸ ֳ¶ֳ¡ֳ², ֳ¥ֳ¹ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¹ ֳ«ֳ¦ֳ₪ ֳ ֳ¥ ֳ ֳ§ֳ¸ ֳ₪ֳ®ֳ¹ֳ ֳ©ֳ¸ ֳ«ֳ÷ֳ®ֳ© ֳ¹ֳ¥ֳ®ֳ¯ ֳ¥ֳ¬ֳ«ֳ¬ֳ¥ֳ× ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ®ֳ¹ֳ¨ֳ§,
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

Re: ֳ¹ֳ ֳ¬ֳ₪ ֳ¡ֳ°ֳ¥ֳ¹ֳ  ֳ₪ֳ«ֳ°ֳ₪ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ² - ֳ°ֳ©ֳ·ֳ¥ֳ© ֳ²ֳ­ ֳ®ֳ±ֳ©ֳ¸ ֳ¹ֳ¥ֳ®ֳ°ֳ©ֳ­(ֳ©ֳ©ֳ²ֳ¥ֳ£ֳ© ֳ¬ֳ´ֳ°ֳ©

הודעהעל ידי elico » 26 אפריל 2010, 17:10

ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ¹ֳ®ֳ·ֳ± ֳ«ֳ÷ֳ¡, ֳ°ֳ¸ֳ ֳ₪ ֳ®ֳ®ֳ¹ ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ₪ֳ¹ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¹ ֳ¡ֳ®ֳ±ֳ©ֳ¸ ֳ¹ֳ¥ֳ®ֳ°ֳ©ֳ­ , ֳ¹ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ²ֳ£ ֳ¬ֳ®ֳ¹ֳ¨ֳ§ֳ©ֳ­ ֳ§ֳ¬ֳ·ֳ©ֳ­,

ֳ©ֳ¹ֳ°ֳ¥ ֳ¹ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¹ ֳ®ֳ ֳ¥ֳ£ ֳ§ֳ¹ֳ¥ֳ¡ ֳ¡ֳ ֳ©ֳ¦ֳ¥ֳ¬ֳ¥ֳ¶ֳ©ֳ₪, ֳ¡ֳ«ֳ£ֳ© ֳ¬ֳ ֳ¨ֳ¥ֳ­ ֳ ֳ÷ ֳ¹ֳ¨ֳ§ ֳ₪ֳ¸ֳ₪ֳ©ֳ¨ ֳ ֳ¥ ֳ₪ֳ®ֳ¥ֳ¶ֳ¸, ֳ¡ֳ±ֳ¥ֳ¢ֳ© ֳ´ֳ¥ֳ¸ֳ°ֳ©ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ¹ֳ₪ֳ©ֳ°ֳ­ ֳ®ֳ¨ֳ¡ֳ²ֳ­ ֳ¹ֳ®ֳ°ֳ¥ֳ°ֳ©ֳ©ֳ­, ֳ¡ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ§ֳ£ ֳ¡ֳ¹ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¹ ֳ¡ֳ¬ֳ«ֳ₪ ֳ¹ֳ·ֳ¥ֳ´ֳ₪, ֳ®ֳ¹ֳ¥ֳ­ ֳ¹ֳ₪ֳ´ֳ¥ֳ¸ֳ°ֳ©ֳ¸ ֳ®ֳ¥ֳ¶ֳ©ֳ  ֳ¹ֳ®ֳ°ֳ¥ֳ°ֳ©ֳ÷ ֳ¬ֳ¡ֳ°ֳ₪ ֳ ֳ¥ ֳ¡ֳ¢ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ ֳ§ֳ¸ ֳ₪ֳ°ֳ¸ֳ ֳ©ֳ÷ ֳ¬ֳ ֳ§ֳ¸ ֳ₪ֳ¬ֳ«ֳ₪, <ֳ®ֳ÷ֳ§ֳ÷ ֳ¬ֳ¹ֳ¨ֳ§ ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¢ֳ®ֳ¸>
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

הודעהעל ידי Amir28 » 27 אפריל 2010, 17:11

אליקו ומקס תודה רבה על התשובות המפורטות .

באם אני עושה איזולציה למשל על MDF - נאמר לי ע"י ספק הצבעים שאם אני אטבול לדוגמא במים בגיגית אפילו למשך כמה ימים את ה - MDF , לאחר איזולציה לא יקרה לו כלום .

ז"א הוא לא יתנפח או יפתח כלל .

האם הדבר נכון ? , או שע"מ שלא יקרה ל - MDF כלום - צריך לעשות לו איזולציה במעין טבילה .

הבנתי בנוסף שיש חומר שנקרא MDF - נגד מים בצבע ירוק .

החומר הנ"ל לפי הבנתי לא דורש איזולוציה ? .

תודה מראש .
Amir28
סופר משתמש

הודעהעל ידי Lumi » 08 יולי 2010, 19:15

אם כבר במטלית דביקה עסקינן
היכן אפשר לרכוש כאלה ?
נראה לי שאני אחסוך קצת ממיכל ה duster
Lumi

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים