חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

לוח סנדביץ' - האם זה רעיל ?

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

לוח סנדביץ' - האם זה רעיל ?

הודעהעל ידי isidor » 14 פברואר 2010, 09:40

שלום לחברי הפורום,
לאחרונה קניתי בנגריה מס' לוחות מנוסרים לפי מידה לצורך בניית ארונית עם מדפים, ושמתי לב לפסים אדומים דקים בין הדפים בחתך הסנדביץ'.
ניסרתי מדף אחד לצורך תיקון מידה וכל הנסורת היתה בצבע אדום כהה (!) בניגוד למדפים ישנים שניסרתי -גם מסנדביץ',ואז נזכרתי שקראתי פעם משהו על אדים רעילים שמופרשים מלוחות תעשייתיים ובעיקר פוסט-פורמינג.
האם יש ממש בחששות שלי? ובעיקר היות ואני מתכונן להוסיף דלתות פוסט-פורמינג איך אפשר לדעת אם החומר שאקנה רעיל, בעיקר לאור העובדה שהארונית מיועדת לבית שימוש סגור עם וונטה קטנה?
תודה לעונים,
איזי
isidor
סופר משתמש

Re: לוח סנדביץ' - האם זה רעיל ?

הודעהעל ידי moshik » 14 פברואר 2010, 15:30

אתה יודע במקרה איזה סוג סנדוויץ רכשת?
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי zigi » 14 פברואר 2010, 16:39

איזידור שלום,
בדקתי אצל ספקי לבידים באתרים שונים ולא מצאתי אפילו במילה את נושא הרעילות של הלבידים קרי סנדוויץ.משתמשים בלבידים לארונות בחדרי שינה,
במטבחים וכו' כך שלא נראה שהסנדוויץ עשוי/ עלול להיות רעיל. לגבי הצבע האדום, בין הלוחות המרכיבים את הסנדוויץ זה מרמז על איכות הפלטה , והאדום כמדומני נחשב לאיכותי יותר. בהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
zigi
מנהל פורום

הודעהעל ידי harel » 14 פברואר 2010, 18:42

ראשית לוח סנדוויץ' לא רעיל.

שנית, אוקומה אדום זה סוג העץ שממנו עשויה הפלטה. להבדיל מסנדוויצים אחרים שהם בעלי גוון צהבהב האוקומה מעט יותר אדמדם וצודק זיגי, האוקומה האדום נחשב לפלטת הסנדויץ הכי איכותית.

http://www.hamadbik.com/apage/6578.php

במחסני העצים שכל הפלטות שוכבות אחת על גבי השניה מסמנים את העצים בצבעים שונים. נתקלתי גם בפלטות מאיכות נמוכה (זולות יותר בד"כ מסין/רוסיה וכד') שהיה בדבק שלהן צבע. זה למטרות סימון ולא משהו חריג ובטח שלא משהו לא בריא.

אתה תמיד יכול להתקשר למדביק ולברר איתם הם מספקי הלבידים הגדולים בארץ טלפון: 03-5186106. מאד נחמדים. 
סמל אישי של המשתמש
harel
סופר משתמש

Re:למושיק ו-זיגי - לוח סנדביץ' - האם זה רעיל ?

הודעהעל ידי isidor » 14 פברואר 2010, 19:07

למושיק ו-זיגי , שלום
תודה על תשובתכם.
להבהרה: חומר הסנדויץ' עצמו אינו אדום, אלא הדבק וחומר המילוי בין דפי העץ.
שְאֶלַתִי באה בעיקר בקשר ל MDF פוסט פורמינג, כי קראתי בעבר שהדבקים בהם משתמשים בייצור פלטות אלה מבוססים על פורמאלדהיד ועלולים לפלוט גאזים רעילים. דיברתי על כך עם הפקידה בנגריה, שהיא בתו של בעל העסק והיא מכירה את התופעה, סיפרה לי שבעבר כששהתה זמן רב בין הלוחות היתה מרגישה סחרחורת, "אבל כעת הכל תחת פיקוח של מכון התקנים, גם הלוחות המיובאים מסין" . ובכן, מי שמאמין שהפיקוח אצלינו יעיל, "שֶיַקוּם".
ולכן אני שואל איך אפשר לדעת? הרי המוכר צריך להיות צדיק-גוי כדי לספר אמת...
בתודה ובברכה,
איזי.
isidor
סופר משתמש

הודעהעל ידי ranshara » 14 פברואר 2010, 21:22

הצבע האדום הוא צבעו של הדבק. בכלל אבק עץ ובמיוחד של MDF הינו רעיל (האבק) לכן כאשר אתה עובד איתו תדאג להיות מוגן כהלכה.
לאחר גימור(צבע או ציפוי כל שהוא) המוצר אינו רעיל אא"כ אתה אוכל אותו :lol:
רן.
ranshara
מנהל פורום

Re: לוח MDF- האם זה רעיל ?

הודעהעל ידי Pini Gold » 14 פברואר 2010, 22:35

אני מתיחס ל MDF בזהירות וחשדנות רבה במיוחד לאור הבעיתיות באבק בעת העיבוד וגם בגלל הריח הדוחה שנודף ממנו גם לאורך זמן לאחר הצביעה. בפנלים מוכנים מראש "פוסט פורמינג" הגזים הנפלטים מפלטה בודדת של ה MDF מועטים יחסית ובטח אינם כפי שקיימים בריכוזים גבוהים במחסני מכירות. אכן החומר פולט גזים שמקורם בדבק, ובסופו של דבר עד לרמה מינימלית שלא מורגשת.
מכל מקום - ריכז גבוה של גזים כאלה איננו רק לא נעים - הוא עלול להזיק. רמות הפליטה, ריכוזים ומידת הסכנה הבריאותית - הם נתונים שאינם ידועים לי. אשמח ללמוד עליהם.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

Re:תודה לפיני- לוח MDF- האם זה רעיל ?

הודעהעל ידי isidor » 14 פברואר 2010, 22:58

תודה על תשובתך;
אכן למעשה אתה מאשר את מה שזכרתי. בזמנו דיברו על אנשים שסבלו מסחרחורות ובחילות והתברר שזה מגאזים שנפלטו מדלתות ארונות המטבח.
גם דלתות ארונות המטבח אצלינו עשויות מחומר זה, אבל המטבח מאוורר היטב תמיד. כעת אני רוצה למלא את חדר העבודה שלי בארונות עם דלתות כאלה, ולכן שאלתי. השאלה הנשאלת היא אם יש להשיג לוחות פוסט פורמינג מאיכות טובה יותר המיוצרים מדבק חדיש שאינו פולט גאזים.
בברכה, איזי.
isidor
סופר משתמש

זכור זאת ככלל

הודעהעל ידי yossi » 15 פברואר 2010, 10:42

אבק הנוצר מדבק הוא רעיל ונשימתו מזיקה.
לכן עבודה עם MDF סיבית וסנדביץ יוצרת אבק רעיל ומסוכן.
כאשר החומרים האלו עומדים ללא פעילות חיצונית אינם מזיקים.
לדעתי בזה תם הפילסוף
yossi
סופר משתמש

Re:תודה לפיני- לוח MDF- האם זה רעיל ?

הודעהעל ידי Pini Gold » 15 פברואר 2010, 10:46

איזי, סורי, אני לא יודע. אולי מישהו אחר מכיר מקור איכותי.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־3 אורחים