חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מחסני עצים ידידותיים למתחילים

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מחסני עצים ידידותיים למתחילים

הודעהעל ידי Ron Benyair » 15 דצמבר 2009, 21:31

שלום,
אני חדש פה בפורום, נגר חובב רק כשנה.
הבעיה הכי גדולה שלי היא למצוא מחסני עצים ידידותיים למתחילים באזור המרכז. בכל מחסן עצים שאני הולך אליו, אני מרגיש שעושים לי טובה שמוכנים למכור לי עץ וכמובן מתעצבנים כשאני לא מכיר את הבעיות הייחודיות של המחסן ואיך למלא טפסי הזמנה לעץ.
במחסן עצים גדול (מי השרון) אפילו סרבו למכור לי, המוכר שם אמר לי שבשביל ה- 600 ש"ח שלי הוא לא קם מהכיסא.
יש לי המון תוכניות אבל אני חי על שאריות של עצים. אם למישהו יש המלצה אני ממש אשמח!
תודה!
Ron Benyair

Re: מחסני עצים ידידותיים למתחילים

הודעהעל ידי Pini Gold » 15 דצמבר 2009, 23:03

כולנו סובלים מכך.
נסה במחסני גרוס - בסגולה, פתח תקוה -אלכסנדר ינאי 03-9309279
מחירים וסחורה ממוצעת. כנס למשרד - למד אצלם את המידות המקובלות, הסוגים והאפשרויות. תשקיע בזה שעה, שעתיים, שנן את הסטנדרטים - מבטיח לך שאם תגיע להבא עם רשימות מוכנות, יתחילו להאזין לך.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 16 דצמבר 2009, 09:30

שלום רון,

הבעיה שנתקלת בה היא לא רק לנגרים מתחילים, אלא גם לותיקים, המחסנים בארץ לא ערוכים בכלל ולא רוצים להיערך לנגרים חובבים שצריכים מעט עץ - הם מעדיפים לחשוב מרמת הלוח ואפילו מעל - ברמה הזו יש להם הרבה פחות עבודה (אין חיתוכים, אין יותר מדי חשבונות, ואין טיפול בפחת - שאריות). וגם יתנו לך שירות נהדר - יתנו לבחור בדיוק איזה לוח אתה רוצה וכו'.

בחו"ל יש את אותה בעיה, רק ששם ההום-סנטרים למינהים מציעים למכירה לוחות עץ חתוכים למידה של מגוון (מצומצם, אבל יותר מאורן) זנים, שבעזרתם יכול חובב להסתדר, וגם יש הרבה מחסנים קטנים שישמחו שם לחתוך למידה ולמכור חצי לוח...

פה בארץ, יש מספר אופציות, הראשונה למצוא מחסן או נגריה שיעזרו לך, מדובר בקשרים אישיים שתפתח זה לא קיים כאופציה מראש - במצב כזה נגריה (בדרך כלל כזאת שמתעסקת בעץ מלא, תזמין בעבורה לוחות ואז תעזור לך במידות שאתה צריך.
השניה היא לעבוד יותר עם אורן, שאותו ניתן להשיג ברוב המידות וגם בלוחות מוכנים
השלישית היא לקנות בעצמך לוח (או עם שותפים) של מה שאתה צריך, לכך צריך גם ציוד להקצעה וחיתוך שהוא לא ציוד זול במיוחד... ואז אתה ניתקל גם במחירים הגבוהים שהזנים המעניינים עולים פה :(
למזלי, אני שייך לאנשים שמתעסקים בנגרות "לא" מסורתית כמו חריטה וגילוף, ולכן יכול להנות מעצי ארצינו בצורת ענפים וגזעים מכריתה וגיזום, אבל כשאני חושב על בניית קופסא או מדף או ארון אני קודם כל צריך מאוד להתאמץ כדי להשיג עץ ובדרך כלל נכנע ועובר לאופציה 2 (אורן).

בהצלחה,
משה
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי udi koren » 19 דצמבר 2009, 23:03

אשמח לעזור לך :)
תיצור איתי קשר בטלפון - 0527365465
יהודה
udi koren
סופר משתמש