התמונה המצורפת היא סקיצה של מיטת קומותיים שאני מתכוון לבנות. היחודייות של העיצוב הזה הוא שניתן להפרידו לשתי מיטות נפרדות.
התלבטותי היא מאיזה עץ לבנות את המיטה, אני מתלבט כרגע בין בוק לאורן. אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה,
שלמה
אשמח לשמוע את דעתכם
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
אשמח לשמוע את דעתכםהתמונה המצורפת היא סקיצה של מיטת קומותיים שאני מתכוון לבנות. היחודייות של העיצוב הזה הוא שניתן להפרידו לשתי מיטות נפרדות.
התלבטותי היא מאיזה עץ לבנות את המיטה, אני מתלבט כרגע בין בוק לאורן. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה, שלמה
Re: אשמח לשמוע את דעתכםשלמה , ההתלבטות בין בוק לאורן קצת מצחיקה.. לעניות דעתי !!
אם מסגרת התקציב מאפשרת שימוש בבוק אז אין פה שאלה בכלל! עץ יותר יפה, הרבה יותר עמיד בפני מכות.. במיוחד לחדר ילדים! והרבה יותר נוח לעבודה. שיהיה בהצלחה. מחכים לתמונות...
Re: אשמח לשמוע את דעתכםשלום שלמה,
אני לא חושב שההתלבטות מצחיקה, יש כאלה שאוהבים את המראה של האורן (בוק הוא יחסית משעמם במראה שלו) למרות כל חסרונותיו. זה עניין של טעם וריח, אבל אם אתה בעניין של עמידות, ובעיקר לילדים שדורשים הרבה מהריהוט, הייתי הולך על בוק. אותי מעניין דוקא המנגנון שמחבר את המיטות, איך אתה שומר על היציבות והחוזק של המיטה העליונה כשהיא מחוברת לתחתונה? זה נראה די חלש מהתרשים... משה
Re: אשמח לשמוע את דעתכםאם לא הייתה אפשרות הפרדה,הייתי מציע אורן שלדעתי יפה יותר.
עקב החיבור של שתי הקומות אני חושש מהחוזק של האורן בנקודות אלו
Re: אשמח לשמוע את דעתכם
יש שלוש סיבות להתלבטות: 1. מראה - האורן קצת פחות משעמם מהבוק. 2. הסיבה היותר רצינית, משקל. מיטה כזאת מבוק תשקול לא מעט, לעומת אורן שמשקלו הסגולי נמוך יותר. 3. דינמיות של העץ - בוק הוא עץ דינמי מאד שנוטה להתבקע עם שינויי מזג האויר.
Re: אשמח לשמוע את דעתכם
האינסטינקט הראשון שלי הוא חיבור בעזרת מוטות עגולים (Dowels) רחבים (15 ממ) וארוכים במיוחד. אני עדיין שוקל רעיונות נוספים.
גם עצים אחרים באים בחשבוןאם לדעתכם הייתם משתמשים בעץ אחר, דהיינו לא בוק ולא אורן, אשמח לשמוע.
Re: אשמח לשמוע את דעתכם"האינסטינקט הראשון שלי הוא חיבור בעזרת מוטות עגולים (Dowels) רחבים (15 ממ) וארוכים במיוחד. אני עדיין שוקל רעיונות נוספים."
קצת לא מבין למה מכוון? מה הרעיון לבנות מיטת קומותיים אם רוצים להפריד בין המיטות... ילדים, מטבעם, משתוללים וקופצים על מיטותיהם. הרעיון שלך פשוט נראה על פניו מסוכן! איך מטפסים לקומה השניה? סולם? הטיפוס עליו יגרום להפרדה בין המיטות בצד השני "משחק" של המוט העגול בחור שלו לצד שלא מודבק (אני מניח שאת המוטות בצד אחד תדביק). בקיצור... הרעיון שלך מעניין, אבל אותי אישית - מפחיד. גם אני בניתי מיטת קומותיים ולפני הפרוייקט טיילתי בחנויות רבות. לא נתקלתי במיטת קומותיים מתפרקת. גם אני בניתי את המיטות כמיטות נפרדות אבל המיטה הגבוהה בנויה כיחידה אחת והתחתונה מופרדת ממנה. היום מתחת למיטה הגבוהה יש פינת זולה. תחשוב על רעיון בכיוון...
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים | |||||