Yair Ben-Dov כתב:בהצלחה משה. נשמע מפתה להצטרף אך יש לי כמה שאלות:
- לוח זמנים משוער
- האם א ת ה מתכוון לרכוש לכל אחד מה שיבקש?
- איך תגבה תשלומים? מכס?
- היכן בארה"ב אתה נוחת ?
1. אני כרגע אוסף את האינפורמציה, בשיחות עם חברות שילוח ואנשים בארה"ב - כשיהיה לו"ז אני אפרסם. כרגע מדובר במכולה 20 רגל, אם תהיה היענות גדולה במיוחד נזמין מכולה יותר גדולה...
2. לא, ממש לא. כל אחד אחראי לרכישותיו הוא, אם מישהו צריך עזרה בתחום אני אשמח לעזור - תמורת תשלום סמלי. כמו כן אני דורש תשלום מראש (עבור הקניה). זה שירות טוב, כי אני מחזיק חשבון בנק וכרטיס אשראי אמריקאי (וכמובן כתובת), כך שאני יכול להתעסק כמעט עם על עסק אפילו כזה שלהרבה ישראלים יהיה קשה לעבוד מולו (ובודאי חוסך התעסקות בהעברות כספים וריצות)... אבל כמו שאמרתי, זה יעלה כסף, מי שרוצה לקנות בעצמו - מוזמן, כל עוד שהוא אומר לי לי מראש ומקבל אישור שיש לי מקום בשביל זה, ואז משלמים רק עבור המשלוח עצמו וכמובן עלויות המכס ומע"מ...
3. תשלומים ומכס יגבו על ידי מכל אחד ואחד בנפרד לפי מה שנדרש ולא יותר - העסק יהיה כשר וישר, לא יהיו משחקים מול שלטונות המס והמכס (יהיה עמיל מכס שיבדוק שהכל תקין. מי שלא ישלם, החבילה שלו לא תהיה במכולה ותוחזר למקור (או תיתרם לבחור שעוזר לי שם

אני לא מתכוון לשלם אפילו את עלות המשלוח בחזרה במקרה כזה). אני כרגע פותח לצורך העסק עוסק מורשה, וכל התשלומים יהיו עם קבלות תמורת שירות, יעוץ ותיווך (אני לא מתכוון להפוך להיות יבואן). התשלום יהיה כמו שמשלמים על כל דבר, כרגע אין אצלי אפשרות לקבל שום דבר חוץ ממזומן וצ'קים או העברה בנקאית (או Paypal כשהמשלם צריך להוסיף את העמלה), בהמשך אפשר יהיה גם לשלם בכרטיס אשראי (כשתהיה חנות).
4. אני לא נוחת בשום מקום, העסק יתבצע בשלט רחוק, כרגע מדובר מבחינת בסיס הפעילות באחד משלושה מקומות: ניו יורק, ניו ג'רזי או דרום קנטקי (השניים האחרונים מובילים כרגע מכל מיני סיבות)
אשמח לענות על עוד שאלות, או כל תהייה אחרת