חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

צביעה אטומה על עץ אורן

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

צביעה אטומה על עץ אורן

הודעהעל ידי sagit » 01 נובמבר 2009, 13:46

שלום,
קניתי רהיט מעץ אורן, ברצוני לצבוע אותו ביד, רולר או מברשת, בצבע על בסיס מים.
אנא הסבירו לי כמו לילדה קטנה את השלבים כולם, משיוף ראשוני באיזה נייר, דרך פריימר או צבע יסוד (מה בכלל ההבדל אם קיים), ועד ללכה שקופה בסוף.
כמו כן אנא הסבירו לי איך אני מתגברת על בעיית העיניים של עץ האורן שלא יצא לי עוד מספר חודשים שרף מהעיניים.
תודה
sagit

Re: צביעה אטומה על עץ אורן

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 01 נובמבר 2009, 14:35

שלום שגית,

אתחיל בזה שאם זה משהו לא חד פעמי, הייתי ממליץ לך לעבור קורס גימור אצל מישהו טוב (יש בארץ מספר רסטורטורים ומשפצי רהיטים שיכולים ללמד היטב) - זה תחום שאם את מתכוונת להתקדם בו - שווה להשקיע את הכסף בקורס טוב - אם את רוצה המלצות - אנחנו כאן (אין לאתר קשר עסקי עם אף אחד - ההמלצות פה הן על בסיס היכרות והמלצות החברים).

אם זה לא תחום עיסק עתידי, ובכל זאת את רוצה לדעת יותר אני מאוד ממליץ על הספר הבא - ניתן לקנות בזול דרך אמאזון (לא צריך לקנות את המהדורה החדשה יותר אם כי מומלץ, במהדורה הישנה יש מספיק אינפורמציה ואפשר לקנות אותה בגרושים)
http://to.ly/vJX

לגבי שלבים זה קצת ארוך, אבל בגדול
1. צריך לשייף את העץ לגרעין הרצוי (בדרך כלל לצביעה מספיק נייר 220) מתחילים במספר יותר נמוך (ככל שיותר נמוך הנייר יותר גס), הרבה מתחילים במספר 80 ועולים דרך 120,180 עד 220 - אבל זה תלוי באיזה מצב גימור העץ הגיע אליך, אם הוא חלק יחסית אפשר ישר להתחיל ב220...

2. קונים את הצבע הרצוי (דיברת על מבוסס מים אז נתייחס לפי זה), בגוון הרצוי (מומלת לנסות קודם על חתיכה מהעץ המדובר כדי לראות את האפקט שזה יוצר, וגם בשביל לחשב כמה שכבות תרצי (כדי לקנות כמות מתאימה של צבע) - עוד פעם מאוד משנה איזה צבע את בוחרת כי התהליך אחר מבוסס על זה.

3. אם יש חורים של ברגים וכדומה (דפיקות עמוקות בעץ וכו') שאת רוצה לצבוע שלא יראו, מומלץ למלא עם חומר שנקרא שפכטל עץ (ניתן לקנות בכל הום סנטר) ובאמצעותו למלא את החורים, אחרי שמתייבש (לפי ההוראות על הקופסא) אפשר לשייף עוד קצת כדי ליישר עם העץ (שלא יהיו בליטות) בגלל שהחומר מתייבש מומלץ לשים קצת יותר ממה שצריך שיבלוט מעל החור - עדיף לשייף מאשר לנסות למלא את ההפרש שנוצר. טיפ קטן, למנוע מריחה של החומר על העץ מסביב לחור זה לשים קצת מסקינג טייפ על העץ מסביב (כזה שיורד בקלות - מהסוג של הנייר, לא זה שנדבק ואז צריך לעבוד קשה להוריד...)

4. צבע יסוד זה העדפה אישית, במקרה שאת משתמשת בצבע אטום - אין ממש צורך בסילר או פריימר (זה לא מתכת, רוב צבעי העץ מתחברים יפה עם העץ ללא צורך בעזרה) - אם את משתמשת בצבע שקוף (כזה שרואים דרכו את העץ) הסילר הוא בעצם שכבה מדוללת של אותו הצבע שנספגת קצת יותר עמוק. לאחר הסילר (אם השתמשת) יש לשייף שוב עם 220 להורדת הסיבים שקופצים...

5. לצבוע לפי ההוראות של הקופסא - אם צריך לדלל משתמשים במדלל המומלץ (גם צריך להית כתוב על הקופסא, ואם לא שואלים בחנות לפני וקונים כמות (זה משמש גם לנקות את המברשת/רולר. תלוי בגודל הפרויקט ובהעדפה אישית משתמשים בכלי הרלוונטי (אני מעדיף ספוג או חתיכת בד, לא לשכוח לעבוד עם כפפות גומי כדי למנוע לכלוך ולכסות את הרצפה מתחת לרהיט ומסביב עם נייר עיתון או ניילון כדי למנוע בלאגן). - אם רואים (ואת כבר אמורה לדעת מהניסוייםבשלב 2) ששכבה זה לא מספיק, מחכים לייבוש של השכבה הראשונה (לפחות חלקי - מספר שעות, שוב לפי הוראות היצרן) וצובעים שכבה שניה. לאחר הצביעה לנקות מייד את המברשת רולר (קודם במדלל ואז בדרך כלל מים וסבון - ולייבש היטב.

6. אם מדובר ברהיט שלא נוגעים בו יותר מדי (מדפים גבוהים למשל) אפשר לעצור בשלב הזה. אם מדובר ברהיט שרואה שימוש רב (שולחן אוכל או עבודה למשל) אני ממליץ לשים גם כמה שכבות הגנה של לקה איכותית (שקופה ולא מבוססת מים (כי זה ימיס לך את הצבע (כמובן רק לאחר ששכבות הצבע התייבשו כליל (לפי הוראות הקופסא בדרך כלל 12 - 24 שעות לפעמים יותר תלוי בטמפרטורה ובלחות). מומלץ ונחוץ לשייף שוב בין הצבע ללקה, ובין שכבה לשכבה בלקה בנייר 220 או אפילו 240-320 - צריך לייצר שריטות זעירות כדי שהשכבות יתפסו זו על גבי זו.

הלקה שקונים צריך לשים לב לרמת הברק שתהיה רצויה (גם איתה כדאי ואף רצוי לעשות ניסויים כמו בשלב שתיים מעל גבי הצבע שנבחר), יש גם לקות מגוונות (עם צבע בפנים) שבעצם יכלות לחסוך לך את שלב הצביעה (אם הגוונים מתאימים לך).

אני בכוונה לא ממליץ כאן על סוגים, כי כולם די דומים ובסופו של דבר זה עניין של הצבע שהכי מתאים

אם מדובר ברהיט לשימוש חיצוני, כדאי לקנות לקה יותר טובה (מסוג יאכט ורניש - יש לכל החברות) או אפילו דו-רכיבית או אפוקסי שקוף (יותר קשה למצוא) וצריך לחדש מדי שנה או יותר (תלוי במוצר והוראות היצרן - במיוחד עם יושב הרבה בשמש ובגשם...

לגבי עיניים ושרף.
1. עיניים הן בעייתיות מבחינת אחידות הצבע שכן הן סוגות את הצבע אחרת, אבל מספר שכבות מעל גבי הכל צריכות לפתור את רוב הבעיות (אם צריך אפילו שלוש שכבות - ומומלץ הסילר שימלא אותן קודם).
2. לגבי שרף, פשוט אין פתרון - אם קיבלת חתיכה עם שרף שיוצא, יהיה מאוד קשה לגרום לו להפסיק לצאת - הוא פשוט ימשיך וימשיך... פשוט לבדוק בחנות שאין שרף.

פתרון לבעית העיניים (שתי הבעיות) הוא לחתוך את העין החוצה, ולהדביר במקום חתיכה של עץ יפה - בצביעה אטומה לא יראו בכלל, ובצביעה שקופה יש כל מיני טריקים של שילוב החתיכה בצורה יחסית נסתרת...

מקווה שעזרתי, בהצלחה! ונשמח לראות תמונות של התהליך תוך כדי וכשתסיימי את העבודה!
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

Re: ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ ֳ¨ֳ¥ֳ®ֳ₪ ֳ²ֳ¬ ֳ²ֳµ ֳ ֳ¥ֳ¸ֳ¯

הודעהעל ידי elico » 01 נובמבר 2009, 19:53

ֳ₪ֳ¸ֳ¹ֳ₪ ֳ¬ֳ© ֳ¬ֳ₪ֳ¥ֳ±ֳ©ֳ³ ֳ«ֳ®ֳ₪ ֳ°ֳ·ֳ¥ֳ£ֳ¥ֳ÷ ֳ®ֳ¹ֳ₪

ֳ ֳ­ ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ©ֳ©ֳ§ֳ± ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ ֳ¨ֳ¥ֳ®ֳ₪ ֳ¹ֳ₪ֳ©ֳ  ֳ®ֳ²ֳ¥ֳ°ֳ©ֳ©ֳ°ֳ÷ ֳ¡ֳ₪, ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ₪ֳ¡ֳ£ֳ©ֳ¬ ֳ¡ֳ©ֳ¯ ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ¹ֳ¡ֳ₪ ֳ°ֳ¸ֳ ֳ©ֳ÷ ֳ²ֳ£ֳ©ֳ©ֳ¯ ֳ₪ֳ¨ֳ·ֳ¨ֳ±ֳ¨ֳ¥ֳ¸ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ²ֳµ, ֳ¬ֳ¡ֳ©ֳ¯ ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ®ֳ¬ֳ ֳ₪ ֳ¥ֳ§ֳ¬ֳ·ֳ₪ (ֳ£ֳ¥ֳ¢ֳ®ֳ÷ ֳ¹ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ³ ֳ¬ֳ·)
ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ÷ ֳ¹ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ³ ֳ¬ֳ· ֳ©ֳ¹ ֳ¶ֳ¥ֳ¸ֳ× ֳ¥ֳ§ֳ¥ֳ¡ֳ₪ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ¥ֳ² ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ ֳ¡ֳ«ֳ£ֳ© ֳ¬ֳ®ֳ¬ֳ ֳ¥ֳ÷ ֳ ֳ÷ ֳ₪"ֳ´ֳ¥ֳµ" ֳ¹ֳ¬ ֳ«ֳ¬ ֳ₪ֳ®ֳ¹ֳ¨ֳ§ <ֳ¥ֳ¡ֳ²ֳµ ֳ ֳ¥ֳ¸ֳ¯ ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ­ ֳ¡ֳ«ֳ®ֳ₪ ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ¥ֳ÷ ֳ²ֳ­ ֳ¬ֳ©ֳ¨ֳ¥ֳ¹ ֳ¹ֳ¬ 320 ֳ¡ֳ©ֳ°ֳ©ֳ₪ֳ­>, ֳ¥ֳ«ֳ¬ ֳ¦ֳ₪ ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ¡ֳ¯ ֳ¬ֳ ֳ§ֳ¸ ֳ ֳ¥ ֳ÷ֳ¥ֳ× ֳ«ֳ£ֳ© ֳ¡ֳ©ֳ¯ ֳ₪ֳ¹ֳ¬ֳ¡ֳ©ֳ­, ֳ®ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ© ֳ¡ֳ¹ֳ´ֳ«ֳ¨ֳ¬ <ֳ¬ֳ  ֳ®ֳ¥ֳ®ֳ¬ֳµ !> ֳ ֳ¥ ֳ¡ֳ·ֳ©ֳ¨ <ֳ¡ֳ±ֳ©ֳ± ֳ®ֳ©ֳ­ ֳ ֳ¥ ֳ·ֳ ֳ¸ֳ·ֳ©ֳ¨>, ֳ¬ֳ ֳ§ֳ®"ֳ« ֳ¹ֳ©ֳ¥ֳ³ ֳ ֳ§ֳ¸ֳ¥ֳ¯ ֳ¡ֳ°ֳ©ֳ©ֳ¸ 400 ֳ¬ֳ¹ֳ¸ֳ©ֳ¨ֳ÷ ֳ₪ֳ®ֳ¹ֳ¨ֳ§, ֳ¥ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ¡ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ ֳ·ֳ¸ֳ©ֳ¬ֳ© ֳ¡ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷ ֳ ֳ¥ ֳ¡ֳ₪ֳ÷ֳ¦ֳ₪, ֳ ֳ¥ ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ ֳ´ֳ¥ֳ·ֳ±ֳ© ֳ ֳ¥ ֳ¸ֳ ֳ¬ ֳ ֳ§ֳ¸, ֳ¡ֳ₪ֳ÷ֳ¦ֳ₪, ֳ¬ֳ· ֳ ֳ¥ ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ©ֳ·,

ֳ¡ֳ«ֳ£ֳ© ֳ¬ֳ¹ֳ®ֳ¸ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ¨ֳ·ֳ±ֳ¨ֳ¥ֳ¸ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ²ֳµ, ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ±ֳ÷ֳ¥ֳ­ ֳ§ֳ¥ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ¢ֳ£ֳ¥ֳ¬ֳ©ֳ­ ֳ ֳ¥ ֳ®ֳ«ֳ¥ֳ÷ ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ¹ֳ«ֳ÷ֳ¡ ֳ®ֳ¹ֳ₪, ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ­ ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ÷ ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ ֳ¬ֳ₪ֳ¦ֳ₪ֳ¸ ֳ®ֳ®ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ© ֳ©ֳ÷ֳ¸ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪"ֳ´ֳ¥ֳ¸ֳ©ֳ­" <ֳ₪ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ¥ֳ÷ ֳ₪ֳ¸ֳ«ֳ¥ֳ÷ ֳ¹ֳ¡ֳ©ֳ¯ ֳ₪ֳ¢ֳ©ֳ£ֳ©ֳ­> ֳ¬ֳ¹ֳ©ֳ©ֳ³ ֳ¡ֳ°ֳ©ֳ©ֳ¸ 320 ֳ¥ֳ¬ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ­ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ₪ֳ°ֳ£ֳ¸ֳ¹,

ֳ«ֳ¬ ֳ¦ֳ₪ ֳ¬ֳ¢ֳ¡ֳ© ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ ֳ¨ֳ¥ֳ®ֳ₪ ֳ¬ֳ¢ֳ®ֳ¸ֳ©,

ֳ¡ֳ₪ֳ°ֳ§ֳ₪ ֳ¹ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ¹ֳ ֳ÷ ֳ®ֳ²ֳ¥ֳ°ֳ©ֳ©ֳ°ֳ÷ ֳ ֳ¥ ֳ¸ֳ· ֳ¢ֳ©ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ²ֳµ ֳ¦ֳ₪ ֳ÷ֳ₪ֳ¬ֳ©ֳ× ֳ¹ֳ¥ֳ°ֳ₪, ֳ¹ֳ¡ֳ¥ ֳ¶ֳ¸ֳ©ֳ× ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ§ֳ©ֳ¬ ֳ®ֳ¹ֳ¬ֳ¡ 4 ֳ¹ֳ®ֳ¹ֳ₪ ֳ«ֳ÷ֳ¡, ֳ¥ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ₪ֳ¦ֳ₪ֳ¸ ֳ®ֳ ֳ©ֳ¨ֳ¥ֳ­ ֳ§ֳ¥ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ¡ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ¸ ֳ®ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ© ֳ¹ֳ©ֳ¸ֳ ֳ₪ ֳ ֳ§"ֳ« ֳ£ֳ¸ֳ× ֳ₪ֳ¶ֳ¡ֳ², ֳ¥ֳ¡ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ§ֳ£ ֳ®ֳ₪ֳ¹ֳ´ֳ«ֳ¨ֳ¬ ֳ¬ֳ²ֳµ, ֳ²ֳ£ֳ©ֳ³ ֳ¬ֳ₪ֳ¹ֳ÷ֳ®ֳ¹ ֳ¡ֳ·ֳ©ֳ¨ ֳ©ֳ©ֳ²ֳ¥ֳ£ֳ©, ֳ¥ֳ ֳ³ ֳ²ֳ£ֳ©ֳ³ ֳ¡ֳ¢ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ₪ֳ®ֳ÷ֳ ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ¡ֳ±ֳ¥ֳ³ < ֳ®ֳ¥ֳ´ֳ©ֳ² ֳ¡ֳ¬ֳ¡ֳ¯ ֳ§ֳ¥ֳ­ ֳ¥ֳ¹ֳ§ֳ¥ֳ¸>,
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 01 נובמבר 2009, 22:46

elico כתב:הרשה לי להוסיף כמה נקודות משה

אם להתייחס לצביעה אטומה שהיא מעוניינת בה, יש להבדיל בין צביעה שבה נראית עדיין הטקטסטורה של העץ, לבין צביעה מלאה וחלקה (דוגמת שלייף לק)
בצביעת שלייף לק יש צורך וחובה לצבוע בצבע יסוד בכדי למלאות את ה"פוץ" של כל המשטח <ובעץ אורן יש ליישם בכמה שכבות עם ליטוש של 320 ביניהם>, וכל זה כמובן לאחר או תוך כדי בין השלבים, מילוי בשפכטל <לא מומלץ !> או בקיט <בסיס מים או קארקיט>, לאחמ"כ שיוף אחרון בנייר 400 לשריטת המשטח, וצביעה בצבע אקרילי במברשת או בהתזה, או צבע אפוקסי או ראל אחר, בהתזה, לק או מבריק,

בכדי לשמר את הטקסטורה של העץ, יש לסתום חורים גדולים או מכות כמו שכתב משה, ליישם שכבת יסוד להזהר ממילוי יתר של ה"פורים" <השכבות הרכות שבין הגידים> לשייף בנייר 320 וליישם את הצבע הנדרש,

כל זה לגבי צביעה אטומה לגמרי,

בהנחה שהצבע שאת מעוניינת או רק גיוון של העץ זה תהליך שונה, שבו צריך להתחיל משלב 4 שמשה כתב, ויש להזהר מאיטום חורים בחומר מילוי שיראה אח"כ דרך הצבע, ובמיוחד מהשפכטל לעץ, עדיף להשתמש בקיט ייעודי, ואף עדיף בגוון המתאים לצבע בסוף < מופיע בלבן חום ושחור>,

אליקו, מכל מלמדי השכלתי!
ברור שמה שכתבתי איננו תורה מסיני ואני בודאי לא יודע הכל (אפילו לא קרוב) - תמיד טוב ללמוד משהו חדש...
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

Re: ֳ¶ֳ¡ֳ©ֳ²ֳ₪ ֳ ֳ¨ֳ¥ֳ®ֳ₪ ֳ²ֳ¬ ֳ²ֳµ ֳ ֳ¥ֳ¸ֳ¯

הודעהעל ידי elico » 01 נובמבר 2009, 23:51

ֳ¡ֳ₪ֳ¦ֳ£ֳ®ֳ°ֳ¥ֳ÷ ֳ ֳ²ֳ¬ֳ₪ ֳ÷ֳ®ֳ¥ֳ°ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ®ֳ¥ֳ¶ֳ¸ ֳ·ֳ©ֳ¨ ֳ²ֳ¬ ֳ¡ֳ±ֳ©ֳ± ֳ®ֳ©ֳ­
ֳ®ֳ¥ֳ¶ֳ¸ ֳ§ֳ¥ֳ¡ֳ₪ ֳ¬ֳ«ֳ¬ ֳ²ֳ¡ֳ¥ֳ£ֳ÷ ֳ¶ֳ¡ֳ² ֳ©ֳ§ֳ±ֳ©ֳ÷ ֳ§ֳ£ֳ¹ ֳ¡ֳ¹ֳ¥ֳ· <ֳ¡ֳ©ֳ§ֳ± ֳ¬ֳ·ֳ ֳ¸ֳ·ֳ©ֳ¨> ֳ®ֳ¢ֳ©ֳ² ֳ¡ֳ¨ֳ©ֳ¥ֳ¡ֳ₪ ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ®ֳ¹ֳ§ֳ÷ ֳ¹ֳ©ֳ°ֳ©ֳ©ֳ­
ֳ ֳ´ֳ¹ֳ¸ ֳ¬ֳ₪ֳ¹ֳ©ֳ¢ ֳ¡ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪ ֳ®ֳ·ֳ¥ֳ®ֳ¥ֳ÷, ֳ®ֳ₪ ֳ¹ֳ©ֳ£ֳ¥ֳ² ֳ¬ֳ© ֳ ֳ¶ֳ¬ ֳ¶ֳ¬ֳ§ ֳ¡ֳ©ֳ₪ֳ¥ֳ£
ֳ¥ֳ¡ֳ®ֳ§ֳ©ֳ¸ ֳ±ֳ¡ֳ©ֳ¸
ֳ¬ֳ  ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ²ֳ£ ֳ¬ֳ®ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ© ֳ²ֳ¡ֳ₪ !
סמל אישי של המשתמש
elico
מנהל פורום

הודעהעל ידי sagit » 03 נובמבר 2009, 01:44

תודה למשה ואליקו
מאוד עזרתם לי
דבר אחד לא ממש הבנתי משה
אם אני צובעת את הרהיט בצביעה אטומה על בסיס מים
שוב אני מדגישה אין בכוונתי לגוון את העץ אלא לצבוע אותו בצבע אטום
נניח לצורך הדיון בצבע בגוון ירוק, וברצוני מראה מט, אז אשתמש בסופרקריל של טמבור או המקבילה שלו בנירלט (רק בסופרקריל על בסיס מים יש גימור מט, לפוליאור שמתאים יותר לעץ אין גימור מט אלא משי)
בכל אופן שאלתי היא מדוע איני יכולה להשמתש בלכה שקופה על בסיס מים,
מטסט שעשיתי לא קרה כלום לצבע
תמונות בקרוב
sagit

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 03 נובמבר 2009, 03:23

sagit כתב:תודה למשה ואליקו
מאוד עזרתם לי
דבר אחד לא ממש הבנתי משה
אם אני צובעת את הרהיט בצביעה אטומה על בסיס מים
שוב אני מדגישה אין בכוונתי לגוון את העץ אלא לצבוע אותו בצבע אטום
נניח לצורך הדיון בצבע בגוון ירוק, וברצוני מראה מט, אז אשתמש בסופרקריל של טמבור או המקבילה שלו בנירלט (רק בסופרקריל על בסיס מים יש גימור מט, לפוליאור שמתאים יותר לעץ אין גימור מט אלא משי)
בכל אופן שאלתי היא מדוע איני יכולה להשמתש בלכה שקופה על בסיס מים,
מטסט שעשיתי לא קרה כלום לצבע
תמונות בקרוב

הי שגית, אין שום בעיה - סופרקריל איננו מסיס במים, מים משמשים במקרה הזה מדלל עד לייבוש (החומר צף במים וכשהם מתאדים מייצר שכבה)... ובקיצור אין בעיה לשים מעל שכבת לקה (בסיס מים לא בהכרח מסיס במים, והבעיה היא עם מסיס) - לכן תמיד מומלץ לנסות - היצרנים לא מספקים את כל המידע הנחוץ. יאללה תראי תוצאות!
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים