Yair Ben-Dov כתב:ודאי שהמיטה זוגית. מותאמת למזרון 190X140.
הבעלים של הנגריה מייבא את העץ כגזעים בעצמו, פורס, מקציע וחותך לפי הצורך. יש לו לוחות חתוכים במידות של 400X20X5 ס"מ (מה שמכונה עובי 2 צול) וכאלה של צול באורכים שונים.
באשר לאופטימיזציה של מידות העץ בהתאם לשימוש, לא קל למצוא קווים מנחים פשוטים ליישום עקב המגוון הרחב של סוגי וחוזקי עץ. הקו המנחה אותי בהערכת כמות העץ הוא להעתיק מידות (עוביים, מרווחים ואורכים) מפרגולות ומבנים של אחרים ושלי שנראה שעומדים בעומס ולקחת אותם כקנה מידה. אם אני יודע , למשל, שאין לי בעיה 'לטייל' על פרגולה שבניתי מאורן ישראלי בחתך 15X5 ס"מ באורך 4 מטר ומרווחים של 70 ס"מ, אז גה בטוח להשתמש באורן טוב לא פחות בחתך של 4X10 ס"מ עבור מיטה באורך 2 מטר ובמרווחים דומים. ברור שקיים גם השיקול שכחובבים מדובר בייצור פריטים בודדים ולא ייצור המוני ואין צורך בחסכנות יתר.
אם יש למישהו גישה/ידע על קריטריונים ברורים יותר - שיקום.
קודם כל שם הנגריה ומספר טלפון - ישירות גם למדריך העסקים אם אפשר, זה נשמע כמו מקור מעניין של עץ מעניין - האם הוא מביא גם עצים אחרים?
לגבי חישובי חוזק, אני ממש לא מבין גדול בזה ולכן אני תמיד בונה בחוזק יתר - ותמיד מעריץ את הצורות האלגנטיות והצרות שכל מיני אנשים מצליחים לעשות (כמו קרנוב ומאלוף זנ"ל - זכר נגר לברכה) - אני בחיים לא הייתי מעיז לעשות רגל דקה כזו מחשש שישבר - וכנראה שלא נשבר.
האמת היא שזה מדע די מדויק, אבל לא מספיק הזן של העץ - אלא ממש כל קורה לגופה (קצב הגידול, צפיפות, משקל, הימצאות פגמים שונים) - הבעיה היא שלמרות שאפשר לדייק זה מאוד מסובך וכל קורה שונה מחברתה - אז יש מספרי אצבע שלא תמיד יוצאים נכון (לשני הכיוונים) - הבדיקה שאתה מציע היא אחלה (לראות מה עובד ולעשות אותו דבר), אבל זה לא עוזר במקרה של פרוייקט חדש ושונה...
מהנדס בניין או אזרחי טוב אמור לדעת את רוב התשובות, אח שלי שהוא מהנדס חומרים גם יודע לחשב - עם קצת נתוני יסוד שזמינים עבור רוב העצים (במיוחד האמריקאיים - ששירות היערות שלהם לא מפסיק לפרסם ולעדכן חומר אודות העצים שנמצאים בצפון אמריקה ומה ואיך ניתן לעשות איתם - למה קק"ל לא ככה?)