חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מיטה לילדה

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מיטה לילדה

הודעהעל ידי Yair Ben-Dov » 21 אוקטובר 2009, 01:35

לבת שלי נמאס מהמיטה של איקיאה אז בניתי לה חדשה. חומר הגלם הוא אורן קרוליינה שנרכש בנגריה במושב סגולה (1800 ש"ח למ"ק). רוב ההקצעות והחיתוכים בוצעו בנגריה(עוד 50 ש"ח) . התכנון, ההרכבה והפיניש - בבית). החיבורים בברגי עץ+נגיעות דבק.

בעתיד הקרוב אעשה מיטה לילד
קבצים מצורפים
S6301512.JPG
המיטה מהצד התחתון. הרגליים עשויות עץ 8X8 ס"מ ומחוברות בברגים+אום נעץ
S6301516.JPG
המיטה למזרון 190X100 ס"מ, כולל מדף צד
סמל אישי של המשתמש
Yair Ben-Dov
משתמש ותיק

..... וגם לילד

הודעהעל ידי Yair Ben-Dov » 22 אוקטובר 2009, 02:31

כדי לנצל טוב יותר את הנפח של הדירה שלו בת"א, הבן ביקש ליום הולדתו מיטה ליד התקרה. התוצאה בתמונות להלן. חומר הגלם הוא אורן קרוליינה שצפוף יותר וחזק יותר מזה הישראלי. השילדה עשויה לוחות אורן במידות של 4X10 ס"מ, 2 לאורך ו- 4 לרוחב. גם הרגליים התומכות הצמודות לקיר עשויות מאותו חומר. הרגליים הרחוקות מהקיר נבנו מחיבור ב-90 מעלות של לוח 4X10 ו- 4X15 ס"מ. המדף למראשות המיטה, מעקה הבטיחות וגם המסגרת של המיטה התוחמת את המזרון וצמודה לשילדה עשויים לוח בחתך של 2X15 ס"מ. המדרגות עשויות לוח בחתך של 4X20 ס"מ. כל החיבורים הם בבורגי עץ 6 מ"מ באורך של 10 ו- 12 ס"מ + נגיעות דבק. המיטה מחוזקת אל הקיר ב- 7 ברגי ג'מבו של 11X100 מ"מ, 3 על הקורה האופקית הצמודה לקיר ו- 2 על כל אחד מהעמודים התומכים.
כלי העבודה כללו , בין השאר, מסור גרונג פנדל 10" מתוצרת TARGET, מברגה מתוצרת בוש, ושתי מקדחות: SKILL ו- B&D

לילה טוב ילד. כשתקום מהשינה - נצל את כישוריך לשם צביעת המיטה שלך.
קבצים מצורפים
IMGP0040.JPG
המיטה/גלריה - מבט כללי
IMGP0041.JPG
מבט מלמטה
IMGP0042.JPG
צד הסולם.
סמל אישי של המשתמש
Yair Ben-Dov
משתמש ותיק

כמה דברים

הודעהעל ידי Yair Feldmann » 22 אוקטובר 2009, 04:15

1. יפה מאוד. אני מקווה מאוד שבנית ישר מיטה זוגית...

2. באילו מידות קיים אורן קרולינה במחסן העצים?

3. שאלה עקרונית: אתם מכירים ספרות/מקורות אינטרנטיים שמדברים על חוזק חומרים בבנייה בעץ? החוכמה הגדולה היא איך לבנות - למשל את המיטה הזו - כך שתהיה יציבה וחזקה, ועם זאת תוך שימוש מינימלי בחומרים. נכון ששאלת העלות לא כל כך משחקת לנגר החובב (להבדיל מ"איקאה"), אבל הנושא נראה לי מעניין וראוי להעמקה. שלוחה של הדיון היא השאלה שעולה תדיר לגבי מיפתח של מדפים, יכולת נשיאה של לוח וכדומה.
נערך לאחרונה על ידי Yair Feldmann בתאריך 22 אוקטובר 2009, 23:06, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
Yair Feldmann
סופר משתמש

Re: ..... וגם לילד

הודעהעל ידי max63 » 22 אוקטובר 2009, 10:17

תתחדש!
מפחיד לישון בגובה כזה בלי הגנה כלשהי בשתי הקצוות....
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

Re: כמה דברים

הודעהעל ידי Yair Ben-Dov » 22 אוקטובר 2009, 22:19

ודאי שהמיטה זוגית. מותאמת למזרון 190X140.

הבעלים של הנגריה מייבא את העץ כגזעים בעצמו, פורס, מקציע וחותך לפי הצורך. יש לו לוחות חתוכים במידות של 400X20X5 ס"מ (מה שמכונה עובי 2 צול) וכאלה של צול באורכים שונים.

באשר לאופטימיזציה של מידות העץ בהתאם לשימוש, לא קל למצוא קווים מנחים פשוטים ליישום עקב המגוון הרחב של סוגי וחוזקי עץ. הקו המנחה אותי בהערכת כמות העץ הוא להעתיק מידות (עוביים, מרווחים ואורכים) מפרגולות ומבנים של אחרים ושלי שנראה שעומדים בעומס ולקחת אותם כקנה מידה. אם אני יודע , למשל, שאין לי בעיה 'לטייל' על פרגולה שבניתי מאורן ישראלי בחתך 15X5 ס"מ באורך 4 מטר ומרווחים של 70 ס"מ, אז גה בטוח להשתמש באורן טוב לא פחות בחתך של 4X10 ס"מ עבור מיטה באורך 2 מטר ובמרווחים דומים. ברור שקיים גם השיקול שכחובבים מדובר בייצור פריטים בודדים ולא ייצור המוני ואין צורך בחסכנות יתר.
אם יש למישהו גישה/ידע על קריטריונים ברורים יותר - שיקום.
סמל אישי של המשתמש
Yair Ben-Dov
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 22 אוקטובר 2009, 23:11

Yair Ben-Dov כתב:ודאי שהמיטה זוגית. מותאמת למזרון 190X140.

הבעלים של הנגריה מייבא את העץ כגזעים בעצמו, פורס, מקציע וחותך לפי הצורך. יש לו לוחות חתוכים במידות של 400X20X5 ס"מ (מה שמכונה עובי 2 צול) וכאלה של צול באורכים שונים.

באשר לאופטימיזציה של מידות העץ בהתאם לשימוש, לא קל למצוא קווים מנחים פשוטים ליישום עקב המגוון הרחב של סוגי וחוזקי עץ. הקו המנחה אותי בהערכת כמות העץ הוא להעתיק מידות (עוביים, מרווחים ואורכים) מפרגולות ומבנים של אחרים ושלי שנראה שעומדים בעומס ולקחת אותם כקנה מידה. אם אני יודע , למשל, שאין לי בעיה 'לטייל' על פרגולה שבניתי מאורן ישראלי בחתך 15X5 ס"מ באורך 4 מטר ומרווחים של 70 ס"מ, אז גה בטוח להשתמש באורן טוב לא פחות בחתך של 4X10 ס"מ עבור מיטה באורך 2 מטר ובמרווחים דומים. ברור שקיים גם השיקול שכחובבים מדובר בייצור פריטים בודדים ולא ייצור המוני ואין צורך בחסכנות יתר.
אם יש למישהו גישה/ידע על קריטריונים ברורים יותר - שיקום.

קודם כל שם הנגריה ומספר טלפון - ישירות גם למדריך העסקים אם אפשר, זה נשמע כמו מקור מעניין של עץ מעניין - האם הוא מביא גם עצים אחרים?

לגבי חישובי חוזק, אני ממש לא מבין גדול בזה ולכן אני תמיד בונה בחוזק יתר - ותמיד מעריץ את הצורות האלגנטיות והצרות שכל מיני אנשים מצליחים לעשות (כמו קרנוב ומאלוף זנ"ל - זכר נגר לברכה) - אני בחיים לא הייתי מעיז לעשות רגל דקה כזו מחשש שישבר - וכנראה שלא נשבר.
האמת היא שזה מדע די מדויק, אבל לא מספיק הזן של העץ - אלא ממש כל קורה לגופה (קצב הגידול, צפיפות, משקל, הימצאות פגמים שונים) - הבעיה היא שלמרות שאפשר לדייק זה מאוד מסובך וכל קורה שונה מחברתה - אז יש מספרי אצבע שלא תמיד יוצאים נכון (לשני הכיוונים) - הבדיקה שאתה מציע היא אחלה (לראות מה עובד ולעשות אותו דבר), אבל זה לא עוזר במקרה של פרוייקט חדש ושונה...

מהנדס בניין או אזרחי טוב אמור לדעת את רוב התשובות, אח שלי שהוא מהנדס חומרים גם יודע לחשב - עם קצת נתוני יסוד שזמינים עבור רוב העצים (במיוחד האמריקאיים - ששירות היערות שלהם לא מפסיק לפרסם ולעדכן חומר אודות העצים שנמצאים בצפון אמריקה ומה ואיך ניתן לעשות איתם - למה קק"ל לא ככה?)
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי Yair Ben-Dov » 23 אוקטובר 2009, 00:24

http://www.d.co.il/80022631/33575/

זהו קישור למען וטלפון של הנגריה. הבעלים מייבא ומייצר כמעט כ ל ס ו ג עץ שקיים. אני קניתי ממנו לפני שנים שולחן בוצ'ר בלוק מתוצרתו, מיטות נוער ופריטי ריהוט אחרים שמשמשים אותנו בנאמנות - לא! אין לי מניות או שותפות שם, רק סימפטיה.

א ז ה ר ה !!

מדובר בעסק משפחתי הכולל אגף שבו מיוצרים רכיבי הריהוט, מפעל להרכבת הרהיטים ואולם תצוגה גדול. הכל בבלגן מאורגן ומאובק להפליא. ניתן למצוא שם שאריות כמעט מכל דבר. מי שמחפש בית מרקחת למוצרי עץ שלא יטרח להגיע..
סמל אישי של המשתמש
Yair Ben-Dov
משתמש ותיק

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־4 אורחים