חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

לכה או שמן

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

לכה או שמן

הודעהעל ידי nadin » 19 אוקטובר 2009, 10:27

שלום
היתי מבקשת לדעת את ההבדל בין צביעה בלכה ומריחה בשמן
מה היעוד של כל אחד באיזה תנאים משתמשים בהם מה היתרונות והחסרונות
האם אפשר להשתמש במריחת שמן ולאחר מכן לכה
ועוד תשובות לשאלות שאני לא יודעת לשאול
תודה נדין
nadin

Re: לכה או שמן

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 19 אוקטובר 2009, 15:19

וואו, כמה שאלות :lol:

אלה שתי חומרים שונים לגמרי, עם שימושים שונים לגמרי - ולפעמים מנוגדים. חשוב גם להבין בכלליות שיש הרבה שמנים והרבה לקות (וגם דברים באמצע שנקראים בדרך כלל לקה גם כן) - והתכונות שלהם שונות מאוד אחד מהשני. ולכן כששואלים עדיף לשאול על חומר ספציפי (בצירוף היצרן אם אפשר).

בשביל להבין יותר ולקבל יותר תשובות ממה שאני מסוגל לספק אני מאוד ממליץ על הספר הבא (מאוד מפורט ומאיר עניים, וכולל גם תאוריה וגם מעשה) - כל מי שנתעניין בגימור כדאי שיהיה לו על המדף
http://bit.ly/3Vus2t

לתשובות בענק (ושוב זה מאוד כללי - וצריך לפרט הרבה)
שמנים הם חומר שנספג בעץ ולא מספק בעצם שכבת הגנה אלא מזין את העץ - ונספג או מתנדף, בשמנים שמוסיפים להם מקשיחים (כמו שמן פשתן "מבושל") יש מעין שכבה שנוצרת על פני העץ אבל לא מדובר במשהו שמחזיק וגם זה בסוף נספג או יורד.

לקה זה חומר שתפקידו העיקרי זה ליצר שכבה מעל העץ, שמשמשת להגנה מפני כל מיני גורמים (מים, שמש, שריטות) ישנם סוגים רבים וחוזקות רבות... וזה עשוי מכל מיני חומרים שונים ומשונים בהתאם למה שרוצים להשיג (ודרגות ברק ועוד מליון תכונות)

אפשר בדרך כלל למרוח לכה לאחר שמן, אבל רק לאחר שהשמן התייבש כמעט לחלוטין אחרת הוא יפריע להצמדות של הלכה לעץ עצמו ואז סביר שתתקלף הלכה או יקרו דברים נוראים אחרים. לשמן על גבי לכה אין שום משמעות הוא פשוט ירד/ימרח...
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־8 אורחים