|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי Lior man » 14 אוקטובר 2009, 17:04
שלום לכולם
אני בונה שולחן לסלון מפלטות עץ אורן שנראה בצורת קופסא.
אני מתכוון לצבוע אותו בצבע ונגה ואח"כ בלקה מט.
רציתי לדעת שני דברים:
א. האם ניתן לשייף בגימור טוב את החתך הצדדי של הפלטה, בניצב לסיבים - זה שרואים בו את סימני "העיגולים" של העץ, והוא נראה ספוגי כזה.
ב. ראיתי שעניתם בפורם לגבי שיוף פלטות עץ, ואמרתם שצריך לשייף בהתאם לגימור ההתחלתי של הפלטה. אני חובבן ואין לי מושג באיזו רמה הגימור ההתחלתי. מבחינתי זה כבר נראה משויף אפילו. למרות זאת שייפתי עם נייר 150 בלבד. האם לחזור על פעולת השיוף מהתחלה ובהדרגות כפי שנאמר כאן 100 ,120 ,150 ,180...
כמו כן אני אוהב שרואים את הטקסטורה של העץ, לכן חשבתי שלא יהיה נורא אם העץ לא חלק לחלוטין כמו זכוכית למשל. האם אני טועה והתוצאה הסופית יכולה להיות לא טובה?
תודה מראש לעונים
-
Lior man
-
על ידי max63 » 14 אוקטובר 2009, 18:34
ליאור,
חשוב שתזכור שלושה דברים:
הקצוות "שותות" הרבה יותר מהלוח עצמו ולכן מקובל לאטום אותם עם סנדינג סילר (כשמו - חומר אטימה לקראת שיוף).
המראה של עץ לא משוייף היטב מתחזק לאחר צביעה. מצד שני, זה גם עניין של טעם. המלצתי? שייף מ120 ועד 240. לא פחות. אח"כ צבע חלקית (או לוח צדדי) וחכה לייבוש. לא מצא חן בעיניך? המשך לשייף גם 320 ו400.
שלישי ואחרון - אורן הוא עץ זול וזה טוב אבל הוא גם אחד העצים הרכים ביותר בשוק, וזה לא ממש טוב לשולחן סלון, כי כל מכה עליו תראה היטב. אם זה לא מטריד אותך או שאתה מגביל את התקציב, המשך. אם לא, דע שהעלות תגדל לפחות פי שתיים.
בהצלחה!
מקס
-

max63
- סופר משתמש
-
על ידי elico » 14 אוקטובר 2009, 22:12
ֳ®ֳ₪ ֳ¬ֳ²ֳ¹ֳ¥ֳ÷, ֳ₪ֳ¢ֳ£ֳ ֳ¹ֳ¥ֳ÷ֳ₪ ֳ₪ֳ®ֳ¥ֳ¯
ֳ÷ֳ²ֳ¹ֳ₪ ֳ©ֳ±ֳ¥ֳ£ ֳ¹ֳ·ֳ¥ֳ³ ֳ²ֳ£ֳ©ֳ³ ֳ´ֳ²ֳ®ֳ©ֳ©ֳ, ֳ¥ֳ¬ֳ©ֳ¨ֳ¥ֳ¹ 400 ֳ¡ֳ©ֳ¯ ֳ₪ֳ¹ֳ«ֳ¡ֳ¥ֳ÷
ֳ¡. ֳ÷ֳ±ֳ÷ֳ«ֳ¬ ֳ¨ֳ¥ֳ¡ ֳ¨ֳ¥ֳ¡ ֳ ֳ ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ ֳ¥ֳ₪ֳ¡ ֳ¢ֳ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ¨ֳ·ֳ±ֳ¨ֳ¥ֳ¸ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ¹ֳ©ֳ¥ֳ³ ֳ®ֳ«ֳ©ֳ¥ֳ¯ ֳ¹ֳ₪ֳ ֳ¥ֳ¸ֳ¯ ֳ£ֳ¸ֳ«ֳ¥ ֳ¬ֳ¹ֳ÷ֳ¥ֳ÷ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ®ֳ²ֳµ ֳ ֳ§ֳ¸, ֳ¥ֳ ֳ ֳ₪ֳ¹ֳ ֳ¸ֳ÷ ֳ§ֳ¸ֳ©ֳ¶ֳ©ֳ ֳ®ֳ₪ֳ¹ֳ©ֳ¥ֳ³ ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ÷ֳ·ֳ¡ֳ¬ ֳ¡ֳ¡ֳ©ֳ©ֳµ ֳ ֳ¥ ֳ´ֳ©ֳ¢ֳ®ֳ°ֳ¨ ֳ ֳ§ֳ¸ ֳ¹ֳ÷ֳ¹ֳ©ֳ, ֳ₪ֳ£ֳ¢ֳ¹ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ§ֳ¸ֳ©ֳ¶ֳ©ֳ,
ֳ¢, ֳ ֳ ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ¶ֳ¥ֳ¡ֳ² ֳ¡ֳ¡ֳ©ֳµ ֳ¡ֳ±ֳ©ֳ± ֳ®ֳ©ֳ, ֳ«ֳ£ֳ ֳ© ֳ¹ֳ÷ֳ¶ֳ¨ֳ©ֳ©ֳ£ ֳ¡ֳ±ֳ®ֳ¸ֳ¨ֳ¥ֳ¨ ֳ°ֳ·ֳ© ֳ¬ֳ°ֳ¢ֳ¡ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ¡ֳ©ֳ©ֳµ, ֳ₪ֳ ֳ¥ֳ¸ֳ¯ ֳ₪ֳ¥ֳ ֳ²ֳµ ֳ¹ֳ®ֳ°ֳ¥ֳ°ֳ© ֳ·ֳ®ֳ²ֳ₪ ֳ¥ֳ£ֳ¥ֳ§ֳ₪ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ®ֳ©ֳ, <ֳ¡ֳ®ֳ©ֳ¥ֳ§ֳ£ ֳ¡ֳ²ֳµ "ֳ¨ֳ¸ֳ©" > ֳ¥ֳ®ֳ÷ֳ·ֳ¡ֳ¬ֳ©ֳ ֳ±ֳ©ֳ®ֳ°ֳ© ֳ°ֳ¦ֳ©ֳ¬ֳ₪,
-

elico
- מנהל פורום
-
על ידי Lior man » 15 אוקטובר 2009, 14:08
תודה על העזרה
מקס - זה אכן משיקולי עלות. אבל מתוך סקרנות, באיזה עץ עדיף להשתמש? כמה עולה פלטה בעובי 28?
אליקו - את מציע למרוח צבע יסוד על הכל, או רק בחתך? אני מתכוון לצבוע הולצזור 2000 ואכ"ח בלקה ורונית מט.
-
Lior man
-
על ידי elico » 15 אוקטובר 2009, 23:52
ֳ ֳ ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ¶ֳ¥ֳ¡ֳ² ֳ¡ֳ¬ֳ¦ֳ¥ֳ¸,
ֳ÷ֳ®ֳ¸ֳ§ ֳ©ֳ´ֳ₪ ֳ´ֳ²ֳ ֳ ֳ¥ ֳ´ֳ²ֳ®ֳ©ֳ©ֳ ,ֳ¬ֳ´ֳ© ֳ₪ֳ¢ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ¹ֳ¸ֳ¶ֳ¥ֳ© ֳ¬ֳ× ֳ²ֳ ֳ±ֳ´ֳ¥ֳ¢ ֳ²ֳ£ֳ©ֳ¯ ֳ ֳ¥ ֳ®ֳ¨ֳ¬ֳ©ֳ÷ ֳ¹ֳ¬ֳ ֳ®ֳ¹ֳ ֳ©ֳ¸ֳ₪ ֳ±ֳ©ֳ¡ֳ©ֳ ֳ ֳ§ֳ¸ֳ©ֳ₪, ֳ¥ֳ ֳ§"ֳ« ֳ÷ֳ²ֳ¹ֳ₪ ֳ¬ֳ«ֳ₪, ֳ¬ֳ¢ֳ¡ֳ© ֳ₪ֳ¢ֳ£ֳ ֳ©ֳ÷ֳ«ֳ¯ ֳ¹ֳ÷ֳ¶ֳ¨ֳ¸ֳ× ֳ¬ֳ§ֳ¦ֳ¥ֳ¸ ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ¬ֳ«ֳ₪ ֳ¹ֳ¥ֳ¡, (ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ¬ֳ«ֳ₪ ֳ¡ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷ ֳ ֳ¥ ֳ¡ֳ₪ֳ÷ֳ¦ֳ₪)
ֳ¶ֳ¡ֳ²ֳ© ֳ₪ֳ¬ֳ¦ֳ¥ֳ¸, ֳ¡ֳ₪ֳ÷ֳ¦ֳ₪ ֳ¬ֳ ֳ°ֳ÷ֳ´ֳ±ֳ©ֳ ֳ¡ֳ ֳ§ֳ©ֳ£ֳ¥ֳ÷, ֳ¡ֳ´ֳ¸ֳ¨ ֳ²ֳ¬ ֳ²ֳµ ֳ₪ֳ ֳ¥ֳ¸ֳ¯, ֳ₪ֳ¬ֳ¦ֳ¥ֳ¸ ֳ₪ֳ¥ֳ ֳ¡ֳ¡ֳ±ֳ©ֳ± ֳ¹ֳ®ֳ¯ (ֳ£ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ¬ ֳ¡ֳ¨ֳ¸ֳ´ֳ°ֳ¨ֳ©ֳ¯ ֳ¡ֳ£"ֳ«) , ֳ¥ֳ®ֳ·ֳ¡ֳ¬ֳ©ֳ ֳ¢ֳ ֳ¡ֳ¸ֳ· ֳ«ֳ®ֳ©ֳ¯ ֳ¬ֳ«ֳ₪ (ֳ¬ֳ ֳ ֳ§ֳ©ֳ£),
ֳ¬ֳ«ֳ¯ ֳ²ֳ£ֳ©ֳ³ ֳ¡ֳ©ֳ©ֳ¹ֳ¥ֳ ֳ₪ֳ°"ֳ¬, ֳ ֳ¥ ֳ¬ֳ©ֳ£ ֳ®ֳ·ֳ¶ֳ¥ֳ²ֳ©ֳ÷ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ¢ֳ ֳ¡ֳ®ֳ¡ֳ¸ֳ¹ֳ÷, ֳ¥ֳ¬ֳ°ֳ¢ֳ¡ ֳ°ֳ¦ֳ©ֳ¬ֳ¥ֳ÷ !
-

elico
- מנהל פורום
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־12 אורחים
|