|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי nir_be » 12 אוגוסט 2009, 15:58
שלום,
דבר ראשון חשוב לי לציין שאני לא נגר או נגר חובב. אני מספיק מיומן עם כלים כדי להרכיב שולחנות וארונות אבל מעולם לא תכננתי, הזמנתי עצים ובניתי משהו לבדי.
מה שאני מחפש זה זוג ארגזי עץ שישמשו תפקיד כפול: ביום יום יהיו עליהן כריון ואפשר יהיה לשבת עליהן בנוחות במרפסת, ואם צריך אפשר להרים את החלק העליון של הארגזים ולאחסן בתוכם ציוד (בעיקר ארגזי כלים, מקדחות וכו').
כאמור אני צריך שני ארגזים:
1. א- 140 ר-40 ג- 45
2. א- 100 ר-40 ג- 45
בעיני רוחי חשבתי על ארגן שכל אחת מדפנותיו הן בעצם שתי וערב של קורות (עם רווחים ביניהן), כולל החלק התחתון והעליון. את החלק העליון חשבתי לחבר עם סוג של צירים כדי שיהיה נוח לפתוח אותו. אם יש למישהו רעיון אחר אני אשמח לשמוע.
יש לי הרבה שאלות ואני אשמח אם כל אחד יענה על מה שהוא יכול:
1. באיזה עץ כדאי לי להשתמש? איפה קונים אותו? האם אני צריך לעבד אותו באופן מיוחד לפני השימוש?
2. מה גודל הקורות (רוחב ועובי) שהכי מומלץ לי להשתמש?
3. באיזה צירים להשתמש?
4. איך אני דואג ליציבות? אמנם המסגת של הארגזים מחוברת לתחתית, אבל איך אני דואג שמי שיושב עליו לא "יתנדנד" מצד לצד?
5. מה העלות של פרוייקט כזה?
5. האם אולי עדיף לי פשוט לתת לנגר שממנו אקנה את העצים החתוכים גם להרכיב לי את הארגזים וזהו, כמה זה יעלה?
תודה רבה לכולכם!
ניר
-
nir_be
-
על ידי eyal g » 13 אוגוסט 2009, 10:47
לעניות דעתי, אתה צריך להתחיל בסקיצה, צורת החיבור ברגים ודבק, וניסור ידני או גיגסו או אצל נגר. הסקיצה היא השלב החשוב בעניין.
קצת תשובות נוספות:
1. סוג עץ - קנה אורן מוקצע. זול וחזק ומתאים להתלמדות
2. גודל קורות - אורך ורוחב לפי מה שיש במלאי. השאיפה שיהיה מינימום עודף בחיתוך, כך שאם תקנה קורות ברוחב 25 ס"מ ותשים 2 קורות ברוחב יהיה לך עודף של 10 ס"מ, אם תקנה קורות של 20 ס"מ זה יצא בדיוק ללא צורך בחיתוך. הכל לפי מה שיש במלאי.
3. שאל בחנויות פירזול
4. יש גלגלים עם מעצורים לנעילת תנועה, או שתעשה צד אחד קוביות בתור רגליים וצד שני גלגלים כך שכדי לנייד תרים את הצד עם הרגליים והגלגלים ישמשו לתנועה.
שאל בחנויות פירזול.
5. עץ - תלוי בחיתוכים/הקצעות בערך 300 ש"ח. פירזול 200 ש"ח. גימור לפי בחירתך.
6. ייצר לבד. כך יותר תהנה מהיצירה.
אם תחשוף מהיכן אתה אולי נוכל לכוון אותך יותר.
-
eyal g
- סופר משתמש
-
על ידי nir_be » 13 אוגוסט 2009, 13:28
היי אייל,
תודה על התשובה.
אני אכין סקיצה, בקרוב (בסופ"ש). יש איזו תוכנה מומלצת שאיתה יהיה נוח לעשות את זה, או פשוט סתם תוכנת ציור? אני חושש בעיקר מהקושי להדמות תלת-מימד.
לגבי צורת החיבור, בעיקר חשבתי על ברגים. כן חשוב לי שהחיבורים יהיו מוסתרים (שלא יראו אותם מבחוץ) אז אולי באמת דבק הוא אופציה. מבחינת הניסור, עדיף השימוש בג'יגסו לא? יש לאבי אחד, אבל אני לא כלכך מיומן בו ומדובר על הרבה חיתוכים אז אני חושב שאת זה אני אשאיר לנגר.
1. תודה!
2. לגבי רוחב הקורות - חשבתי לעשות רווחים בין הקורות (לדוגמה ברוחב של 40 לשים שתי קורות ברוחב 15 עם מרווח של 5 ביניהן ו-2.5 מקצה אליהן. אני חושב שזה יתן מראה יותר "מאוורר" ופחות מסיבי. האם לדעתך זה יפגע ביציבות הארגז?
4. בגדול לא חשבתי על ניידות כלל (הרי הארגזים יהיו מלאים בכלי עבודה, ציוד מחנאות וכו'), אבל זוג גלגלים זה רעיון טוב.
5. מה זה "גימור"? צביעה? או משהו נוסף?
6. תודה
אני כרגע גר בתל-אביב, אך במקור מנתניה ולרוב את כל הדברים שדורשים אזורי תעשיה אני עושה שם. התכוונתי לקפוץ ביום שישי בבוקר למחסני עצים \ נגרים באזור התעשיה נתניה כדי לקבל המלצות ולשאול על מחירים. אם יש לך מישהו ספציפי להפנות אותי אליו אני אשמח.
ושוב תודה,
ניר.
-
nir_be
-
על ידי eyal g » 13 אוגוסט 2009, 15:13
תוכנה חינמית http://sketchup.google.com/
אני אישית לא משתמש בה.
תשמע - חשוב שתבוא לקניה "סגור" איך הארגז יראה.
אין בעיה לעשות מרווחים אבל דברים יפלו/יציצו . לא? תנסה ותעלה תמונות גם אם לא הצליח.
גימור - בייץ,לכה, ועוד כל מיני.
נתניה - לא מכיר מספיק.
-
eyal g
- סופר משתמש
-
על ידי nir_be » 13 אוגוסט 2009, 15:22
תודה על הלינק - אני אשב על זה היום בערב ובתקווה כבר הלילה יהיו כאן תמונות.
יש לי תמונה מאוד ברורה בראש של משהו, אבל בין השאר אני שואל כאן כדי לקבל עוד רעיונות. לגבי דברים שיפלו, זה נכון לגבי התחתית וחלק העליון עליו אני אניח כריות, בגלל שמדובר באכסון של דברים גדולים אין לי חשש שהם יציצו החוצה מהדצצים דרך חרכים מרובעים בגודל של 5 על 5 ס"מ.
בעבר קניתי רהיטי עץ (באיקאה או הום סנטר) וצבעתי אותם בצבע עץ שהתאים לי יותר. האם אני אוכל לעשות את זה גם הפעם או שכדי לצבוע אורן מוקצע צריך לעשות משהו טרם הצביעה?
אתה מכיר מקומות בת"א?
אולי מישהו אחר בפורום מכיר מקומות בנתניה?
-
nir_be
-
על ידי eyal g » 13 אוגוסט 2009, 16:20
באמצע רחוב הפלדה יש מחסן עצים שגם חותך + מוכר פירזול וצבע.
כנס לנגריות ותשאל אולי הם גם מוכרים חומר.
אל תסע לת"א בשביל זה.
בשביל לצבוע צריך ללטש עם ניירות 80,120,180,320 עם העברת סמרטוט רטוב בין השיופים להרמת הסיבים.
יש צבעים באבקה (נקרא בייץ) לעירבוב. ויש לכות מגוונות.
אני לא בקיא מספיק בנושא אבל תעיין בפורום גימור פה ותראה הרבה עצות בנושא.
מרווחים - אני אישית לא הייתי עושה. אין לך צורך באיוורור יותר מדי וגם לא תרצה שיציץ מסור משם, ויקרע מכנס של מי שישב על הארגז - נכון?
תתנסה ותעלה תמונות
בהצלחה
-
eyal g
- סופר משתמש
-
על ידי zigi » 13 אוגוסט 2009, 18:02
ניר שלום,
גלגל את הפורום לאחור עד תחילת יולי בערך ויש שם תכתובת עם צילום של ארגז צעצועים שאתה יכול לשאוב ממנו רעיונות. (כותרת ארגז צעצועים) תעבור שם גם על הערות והשאלות תוכל ללמוד מכך.
בגדול הארגז עשוי מלוחות מוקצעים בעובי של 20 מ"מ וברוחב של 9.5 ס"מ.
מהם אתה יכול לעשות את מעטפת הארגז. חלק תחתון ועליון במקרה שלך ניתן לעשות מסנדביץ של כ20 מ"מ. את הלוחות המוקצעים את יכול לחתוך בגודל המתאים לך בבית המסחר לעץ. יש בטירה מחסן עץ שתוכל לקבל אצלו 1 מטר של לוח כזה במחיר של 7 שקלים בערך למטר וגם החיתוך יתכן ולא יעלה לך אצלו. תוכל לרכוש אצלו כמובן גם את הסנדוויץ חתוך לפי מידה. אצלו תוכל למצוא גם צירים וגם גלגלים. סגור ביום ו'
באם אתה זקוק לעוד אינפורמציה אני לרשותך.
-

zigi
- מנהל פורום
-
על ידי udi koren » 17 אוגוסט 2009, 10:24
אם הבנתי נכון אתה רוצה להכין שבכה של שתי וערב. ניתן לקנות במחסני עצים אחת מוכנה, כמו שיש לפעמים בפרגולות או במחיצות עץ, ואז רק צריך לחתוך אותה לפי המידות. זה יכול לחסוך עבודה ולמקד אותך בכמה דברים ספציפיים.
אודי
-
udi koren
- סופר משתמש
-
על ידי nir_be » 13 אוקטובר 2009, 19:35
שלום לכם,
עבר זמן מאז ההודעה המקורית, היו דברים אחרים שהעסיקו אותי אך לבסוף חזרתי אל הארגז. ישבתי על תוכנה והכנתי סרטוט. כמה פרטים:
1. במלאי יש קורות בעובי 10 ס"מ וברוחב 2.5 או 5 ס"מ. בנתיים אני חושב להשתמש רק בקורות בעובי 2.5 ס"מ אבל אשמח לקבל חוות דעת מכם.
2. את הציפוי החלטתי לעשות בעזרת דוגמה מוכנה (כמו שהרבה פעמים משתמשים בפרגולות) ולכן הוא לא מופיע בסרטוט.
3. המידות קצת השתנו, העומק יהיה 55 ס"מ (לנוחות) והרוחב יהיה 130 ס"מ באחד ו-80 ס"מ באחר.
השאלות שלי אליכם:
1. האם סידור הקורות והקושרות נכון, או שיש דרך טובה יותר?
2. איך אני מחבר את העצים? דבק, מסמרים, ברגים?
3. אילו תוספות (זוויות מתכת ו"משולשים") כדאי לי להוסיף לצורכי יציבות, היכן למקם אותם?
4. ראיתי פה הרבה תמונות של ארגזים נורא יפים - איך אני משפר את המראה של הארגז שלי? איזו דקורציה אפשר להוסיף?
תודה רבה!
- קבצים מצורפים
-

- תמונות חיתוך של הארגז
-
nir_be
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים
|