חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

ניסור עץ לפי סימון

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

ניסור עץ לפי סימון

הודעהעל ידי Saba_jackson » 10 אוגוסט 2009, 23:19

כאשר מנסרים עץ במסור שולחני, או כל מסור קבוע אחר, לא לפי גובל כל שהוא אלא באמצעות סימון בעפרון, כיצד מתיחסים לעובי הסימון, וכיצד ניתן לוודא שהמנוסר יהיה במידה שרצינו?
מקזזים את עובי הסימון עם עובי להב המסור?
או
מנסרים צמוד לסימון? ובאיזה צד?
או
"מוחקים" את הסימון עם הלהב?
או
?
Saba_jackson
סופר משתמש

Re: ניסור עץ לפי סימון

הודעהעל ידי Eliko » 11 אוגוסט 2009, 04:58

אני נוהג תמיד לנסר לצד קו הסימון מבחוץ ורק לאחר הניסור מקציע למידה הנכונה. עדיך לנסר מבחוץ ולתקן כי אחרת אין דרך חזרה...
סמל אישי של המשתמש
Eliko
סופר משתמש

הודעהעל ידי Pini Gold » 11 אוגוסט 2009, 05:44

אני מניח שאתה מתכוון לחיתון ב CROSS (אחרת היית משתמש ב גובל הקבוע שעל השולחן).
זו אכן דילמה במשורי שולחן פופולריים. במשורי שולחן בהם קיימת עגלה - משתמשים בגובל שעל העגלה - שקובע למעשה את האורך הנחתך. באותו אופן - בניסור CROSS בשולחנות חובבים ללא עגלה - ניתן להשתמש בגובל "אורך" הנמצא על ה MITER GAUGE שבאמצעותו גובלים את הקטע הנחתך במידת דיוק טובה יחסית.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי yossi » 11 אוגוסט 2009, 08:00

אני מודד ישירות על השן.
אני מודד את העובי הרצוי , בין השן שפונה לגובל ובין הגובל והתוצאה מדברת בפני עצמה
yossi
סופר משתמש

הודעהעל ידי moshik » 11 אוגוסט 2009, 10:03

תסמן עם סכין לרוחב העץ וגם על צידו.
תקרב את העץ ללהב כך שקצה הלהב השמאלי יהיה על הסימון בקצה העץ (כאשר המסור אינו עובד)
תקבל את הדיוק המכסימלי.
סמל אישי של המשתמש
moshik
מנהל פורום

הודעהעל ידי Shlomo » 12 אוגוסט 2009, 00:22

Pini Gold כתב:אני מניח שאתה מתכוון לחיתון ב CROSS (אחרת היית משתמש ב גובל הקבוע שעל השולחן).
זו אכן דילמה במשורי שולחן פופולריים. במשורי שולחן בהם קיימת עגלה - משתמשים בגובל שעל העגלה - שקובע למעשה את האורך הנחתך. באותו אופן - בניסור CROSS בשולחנות חובבים ללא עגלה - ניתן להשתמש בגובל "אורך" הנמצא על ה MITER GAUGE שבאמצעותו גובלים את הקטע הנחתך במידת דיוק טובה יחסית.

בעיני הפתרון הטוב ביותר לשולחנות הקטנים הוא סוג של עגלה תוצרת בית. באנגלית זה נקרא Crosscut sled.
דוגמה פופולארית אחת היא הלינק הבא http://www.eaglelakewoodworking.com/post/Super-Sled-Crosscut-and-Miter-Sled.aspx

אך גם בחיפוש רגיל במנוע חיפוש ניתן למצוא דוגמאות רבות נוספות לדוגמה: http://video.google.com/videosearch?hl=en&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&hs=X3y&newwindow=1&q=cross+cut+sled&um=1&ie=UTF-8&ei=1N6BSoy7G4zUjAeMoIT0CQ&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnum=4#
Shlomo
משתמש ותיק

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot] ו־11 אורחים