|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי bar123 » 11 יוני 2009, 18:34
אני מתכוון להתחיל השבוע לקיים הבטחה ישנה לזוגתי , אני בונה לה כוורת ספרים למשרדה.
הכוורת עשוייה בוצ'ר אורן , 28 מ"מ , מידות כלליות - גובה 198 ס"מ, רוחב 158 ס"מ ועומק 40.
הכוונה לחתוך את 2 הפלטות למידות , להדביק תוך חיזוק בברגים ולאחר התייבשות הדבק להחליף את הברגים בדיבלים עץ.
כמובן שמאחור אקבע גב.
את הפלטות אקנה ביפו (אצל ט.ר. ברחוב דרך בן צבי) ואני מחפש מקום עם קרייזיק מדוייק שרק יחתוך לי את העץ למידות הנחוצות.
נגריות שאיתן דיברתי "מינפו" את הבקשה - לכולם היו תוספות (חריצים, חיתוך סין וגרז וכד' )שהעלה את מחיר החיתוך והתוספות להרבה מאות שקלים ...ואני רוצה רק לחתוך מדוייק את 2 הפלטות לשלם כמה עשרות שקלים עבור העבודה (ואולי לקנות עוד חתיכה של 40 על 36 שחסרה בתוכנית החיתוך ובשבילה לא אקנה פלטה שלמה).
החיתוך מסתכם בחיתוך פלטה אחת לשלוש חתיכות אורכיות וחיתוך השניה למדפים של 40 על 36 ס"מ.
מישהו מכיר ויכול להמליץ?
יוסי
-
bar123
- משתמש ותיק
-
על ידי elico » 11 יוני 2009, 21:16
ֳ¡ֳ±ֳ¥ֳ´ֳ¥ ֳ¹ֳ¬ ֳ£ֳ¡ֳ¸, ֳ²ֳ ֳ«ֳ¬ ֳ₪ֳ¸ֳ©ֳ¶ֳ¥ֳ÷ ֳ¥ֳ₪ֳ₪ֳ¥ֳ¡ֳ¬ֳ¥ֳ÷, ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ÷ֳ¢ֳ©ֳ² ֳ¬ֳ₪ֳ¥ֳ¶ֳ ֳ¥ֳ÷ ֳ°ֳ¥ֳ±ֳ´ֳ¥ֳ÷,
ֳ ֳ¦ ֳ¬ֳ®ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ֳ ֳ÷ֳ¦ֳ®ֳ©ֳ¯ ֳ ֳ¶ֳ¬ ֳ°ֳ¢ֳ¸ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ§ֳ÷ֳ©ֳ«ֳ¥ֳ÷ ֳ¡ֳ®ֳ©ֳ£ֳ¥ֳ÷ ֳ¹ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ¸ֳ¥ֳ¶ֳ₪, ֳ₪ֳ¥ֳ ֳ«ֳ¡ֳ¸ ֳ©ֳ£ֳ ֳ¢ ֳ¬ֳ₪ֳ¹ֳ¬ֳ©ֳ ֳ¬ֳ× ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ§ֳ÷ֳ©ֳ«ֳ₪ ֳ₪ֳ§ֳ±ֳ¸ֳ₪,
ֳ¥ֳ ֳ¢ֳ¡...
ֳ ֳ ֳ₪ֳ¥ֳ ֳ¨ֳ²ֳ₪ ֳ¡ֳ®ֳ©ֳ£ֳ₪ ֳ ֳ¥ ֳ÷ֳ·ֳ¬ֳ₪ ֳ ֳ§ֳ¸ֳ÷, ֳ¦ֳ₪ ֳ²ֳ¬ ֳ₪ֳ¸ֳ ֳ¹ ֳ¹ֳ¬ֳ¥...
ֳ÷ֳ§ֳ¹ֳ¥ֳ¡ ֳ²ֳ¬ ֳ¦ֳ₪ !
-

elico
- מנהל פורום
-
על ידי bar123 » 11 יוני 2009, 23:52
אליקו, זה לא רק הכסף.
לשיטתך, הכי טוב לקפוץ לחנות, לקנות כוורת מוכנה, להזמין מוביל וסבלים ובא לציון גואל.
ואיםה הכיף שביצירה? ואיפה התכנון וההסתכנות לתכנן לא נכון, לטעות ולאלתר ולחבר ולפרק ולחבר שוב ולראות את הכוורת צומחת מול עיניך והופכת להיות פריט ריהוט נחשב בבית ?
שיהיה סופ"ש משגע.
יוסי
-
bar123
- משתמש ותיק
-
על ידי elico » 12 יוני 2009, 00:43
ֳ®ֳ₪ ֳ¹ֳ°ֳ«ֳ¥ֳ¯ ֳ°ֳ«ֳ¥ֳ¯...
ֳ ֳ°ֳ© ֳ´ֳ¹ֳ¥ֳ¨ ֳ·ֳ¸ֳ ֳ÷ֳ© ֳ ֳ÷ ֳ®ֳ₪ ֳ¹ֳ«ֳ÷ֳ¡ֳ÷ ֳ·ֳ¥ֳ£ֳ, ֳ¥ֳ¬ֳ«ֳ¯ ֳ₪ֳ¶ֳ²ֳ÷ֳ© ֳ¬ֳ× ֳ«ֳ«ֳ₪,
ֳ¥ֳ²ֳ£ֳ©ֳ©ֳ¯ ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ× ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪ ֳ®ֳ·ֳ¥ֳ ֳ¬ֳ©ֳ¶ֳ©ֳ¸ֳ÷ ֳ«ֳ´ֳ©ֳ©ֳ,
ֳ®ֳ²ֳ¡ֳ¸ ֳ¬ֳ«ֳ×, ֳ ֳ ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪ ֳ°ֳ¢ֳ¸ֳ©ֳ ֳ₪ֳ¶ֳ©ֳ²ֳ¥ ֳ¬ֳ× ֳ¢ֳ "ֳ®ֳ©ֳ°ֳ¥ֳ³" ֳ¡ֳ÷ֳ¥ֳ±ֳ´ֳ¥ֳ÷ ֳ«ֳ ֳ¬ֳ¥ ֳ¥ֳ ֳ§ֳ¸ֳ¥ֳ÷, ֳ®ֳ±ֳ÷ֳ¡ֳ¸ ֳ¹ֳ©ֳ¹ ֳ¡ֳ¦ֳ₪ ֳ¶ֳ¥ֳ¸ֳ×, ֳ ֳ ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ¡ֳ ֳ®ֳ÷ ֳ¸ֳ¥ֳ¶ֳ₪ ֳ®ֳ¹ֳ₪ֳ¥ ֳ®ֳ·ֳ¶ֳ¥ֳ²ֳ© ֳ¥ֳ²ֳ®ֳ©ֳ£, ֳ¥ֳ ֳ°ֳ© ֳ®ֳ°ֳ©ֳ§ ֳ«ֳ«ֳ₪, ֳ«ֳ© ֳ®ֳ¯ ֳ₪ֳ±ֳ÷ֳ ֳ®ֳ÷ֳ¥ֳ× ֳ₪ֳ÷ֳ¥ֳ«ֳ°ֳ©ֳ÷ ֳ¹ֳ´ֳ¸ֳ¹ֳ÷ ֳ¬ֳ₪ֳ ֳ₪ֳ©ֳ₪ ֳ¡ֳ ֳ®ֳ÷ ֳ°ֳ£ֳ¸ֳ¹ ֳ¬ֳ«ֳ×,
ֳ¡ֳ«ֳ¬ ֳ®ֳ·ֳ¸ֳ₪ ֳ®ֳ®ֳ¹ ֳ¬ֳ ֳ₪ֳ÷ֳ«ֳ¥ֳ¥ֳ°ֳ÷ֳ© ֳ¬ֳ·ֳ§ֳ÷ ֳ®ֳ¥ֳ°ֳ©ֳ÷ ֳ¥ֳ±ֳ¡ֳ¬ֳ©ֳ,
ֳ ֳ÷ ֳ¦ֳ₪ ֳ÷ֳ¹ֳ ֳ©ֳ¸ ֳ¬ֳ ֳ©ֳ·ֳ ֳ₪:)
-

elico
- מנהל פורום
-
על ידי harel » 13 יוני 2009, 02:03
מסכים לגמרי עם אליקו.
לפי המידות שרשמת והמשקל הכולל של כוורת ספרים עמוסה, נראה לי שבצדק הציעו לך לשפר את החיבורים. שיטת החיבור שאתה רוצה ליישם לא מתאימה. להחליף ברגים בדיבלים אתה יכול רק בפאות החיצוניות ומה בשאר החיבורים?
אל תקל ראש בזה כי חבל שתתאכזב. המטרה שלשמה הוצעו לך השידרוגים היא שהחיבורים יהיו חזקים יותר והכוורת תהיה עמידה יותר. אם יש לך ראוטר אין בעיה לבצע חריצי DADDO בעובי 28מ"מ בניצבים בעומק של 5-6 מ"מ דבר שיתן לכוורת יציבות וחוזק שבביצוע נכון עשוי לחסוך את הצורך בגב.
הנגריות בדרום ת"א, בטח אלה שצמודות למוכרי הפלטות, לחיתוך 2 הפלטות יבקשו 100-150 ש"ח בלי להתבייש (תלוי כמה לחץ יש בנגריה בעת שאתה מגיע או אם הבעלבית נמצא, בהעדרו ומבלי צורך בחשבונית, הפועלים ישמחו לעשות 50 ש"ח מזומן לכיס). בתחילת דרכי גם אני חתכתי בנגריית אביב ברח' רבנו חננאל אליה המדביק מעביר פלטות שקונים אצלו במלגזה. במחיר הזה קניתי יופי של להב למסור העגול ואני חותך בחצר הבית בעבודה סבלנית ותרגול אפשר להגיע לתוצאות מצויינות עם מסור עגול.
בשרטוט החיתוכים שלך קח בחשבון שיש פחת בכל חיתוך של 4 מ"מ (עובי להב).
בהצלחה.
-

harel
- סופר משתמש
-
על ידי udi koren » 16 יוני 2009, 08:13
אם תרצה אתה מוזמן לבוא לחתוך אצלי.
052-7365465
-
udi koren
- סופר משתמש
-