חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

רכישת כלים ידניים בebay

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

רכישת כלים ידניים בebay

הודעהעל ידי max63 » 12 ספטמבר 2007, 09:41

בעקבות תשובתו של משה ל"נחירת חזירים" (שם מעולה לספר או שיר חדשים, הלא כן?) אני מבקש לשאול חברים על נסיונם ברכישת כלים ידניים דרך אתר ebay (משה - אני מניח שלזה התכוונת, וגם אם לא...).
האם משתלם לרכוש כלי חריטה ומקצועים ולשפצם? או שזה רק תרגיל בשיפוץ? אנא התעלמו מכלים נדירים והתייחסו רק לכלים שניתן לרכוש ממילא מספק זה או אחר.
חג שמח,
מקס
סמל אישי של המשתמש
max63
סופר משתמש

Re: רכישת כלים ידניים בebay

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 12 ספטמבר 2007, 12:52

בדרך כלל כלים משומשים "חדשים" (כאלה שעדיין קיימים בקטלוגים ובעצם יוצרו בשנים האחרונות) - אין מה לשפץ בהם.

בכלים הישנים יותר - יש ויש, לפעמים נופלים על משהו עם פוטנציאל ולפעמים (הרבה יותר פעמים) נופלים על זבל ששום שיפוץ לא יעזור לו למעט כקישוט.

הבעיה העיקרית היא לדעת במה מדובר וזה מאוד קשה עד בלתי אפשרי באיביי או בכלל (יד2 למשל) - תמונות אפשר לסדר או לצלם מזוית מחמיאה - ובסוף הכל עניין של אמון. אני מעדיף לשלם קצת יותר לאנשים שאני מכיר יחסית וסומך עליהם ולדעת מה המצב המדויק של הכלי לפני מאשר לחסוך קצת ולהסתכן בלקבל ג'אנק. הרבה מהכלים שנמכרים באיביי בעיקר מקצועות העץ נמצאים במצב נוראי (כמו גם בשק הפשפשים בארץ).

לגבי השיפוץ עצמו, כלי חריטה זה פשוט סכין (חתיכת פלדה) עם ידית, אין יותר מדי חוץ מקצת לנקות, להשחיז ולפעמים לחרוט ידית חדשה - אם פלדה טובה - הכל טוב. מקצועים הרבה יותר מסובך והרבה פעמים צריך חלקים שאין וקשה לעשות, בעצם צריך לקנות עוד מקצוע שבו יש את החלק - ואז משאירים את שתיהם ביחד קצת והחזק מנצח (קצת קניבליזם בין כלים טובים לא מזיק :lol: )

תתחיל בקטן, תשקיע מעט כסף בפרויקט קטן (מפסלת או משהו) לפני שקופצים לדברים הגדולים...
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

Re: רכישת כלים ידניים בebay

הודעהעל ידי javali » 13 ספטמבר 2007, 13:44

eBay זה עניין של מזל. או שאתה נופל על משהו טוב, או שלא. בדרך כלל תהיה לך עבודה על הכלים שאתה מקבל. אם אתה נהנה מלשפץ אותם, אז בכלי טוב, העיסקה לא רעה. אם אתה לא נהנה מזה, העיסקה בדרך כלל רעה.

לפני שפונים ל-eBay, חשוב לזכור שגם שם יש עקומת למידה. קניות ראשונות בדרך כלל יהיו פחות טובות מאלו שבהמשך. בנוסף, למי שאין נסיון עם כלים טובים, פחות כדאי לקנות ב-eBay. קשה מאוד לשפץ כלי בלי לדעת למה צריך לשאוף...
סמל אישי של המשתמש
javali
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־14 אורחים