חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

סימני ליטוש

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

סימני ליטוש

הודעהעל ידי YanivT » 26 פברואר 2009, 18:13

שלום מאמון,

ברשותי מלטשת עגולה (אקסצנטרית) של בוש מהסידרה הירוקה. משום מה נוצרים לי סימני ליטוש בצורת חצאי עיגול (סהרונים), דיי הרבה מהם.
אני לא מצליח להיפטר מהם.

שיטת העבודה שלי היא ליטוש 80, 120 ו- 180 על עץ אורן. אני מסיים בליטוש אחרון ידני 180. אני משתמש בניירות מעולים (SIA).

גם לאחר שנראה לי שהמשטח חלק מאוד ולאחר צביעת שיכבה של מגוון (לכה מגוונת) הסימנים מופיעים...

ממה נגרמים הסימנים? האם שידרוג המלטשת יעזור? האם אני לוחץ חזק מידי?
YanivT
סופר משתמש

Re: סימני ליטוש

הודעהעל ידי Pini Gold » 26 פברואר 2009, 22:13

YanivT כתב:שלום מאמון,

ברשותי מלטשת עגולה (אקסצנטרית) של בוש מהסידרה הירוקה. משום מה נוצרים לי סימני ליטוש בצורת חצאי עיגול (סהרונים), דיי הרבה מהם.
אני לא מצליח להיפטר מהם.

שיטת העבודה שלי היא ליטוש 80, 120 ו- 180 על עץ אורן. אני מסיים בליטוש אחרון ידני 180. אני משתמש בניירות מעולים (SIA).

גם לאחר שנראה לי שהמשטח חלק מאוד ולאחר צביעת שיכבה של מגוון (לכה מגוונת) הסימנים מופיעים...

ממה נגרמים הסימנים? האם שידרוג המלטשת יעזור? האם אני לוחץ חזק מידי?

יניב, אני הייתי בודק אם האקסצנטריות עובדת או אם הלחץ שאתה מפעיל חזק מידי. האקסצטריות בתנועותיה האקראיות מטשטשת את סימני הליטוש והלחץ שיש להפעיל (בירוקים) צריך ליהיות "מדוד". יתכן אף שמנגנון האקסטרי יצא ממקומו ויש להחזירו. דורש כמובן פירוק ע"י טכנאי.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי ranshara » 27 פברואר 2009, 06:43

ייתכן שהסימנים נגרמים לפני צביעת הבסיס ואז לא תוכל להפטר מהם אלא ע"י שיוף מאסיבי.
בד"כ הסימנים נגרמים בגלל לכלוכים ו"סתימות" על נייר הלטש תבדוק טוב שהנייר לא סתום.
בהצלחה.
ranshara
מנהל פורום

הודעהעל ידי maamoon » 27 פברואר 2009, 16:41

למלטשת אקסנטרית יש D שהוא המרחק של האקסנטריות מהציר ככול ש D גדול העיגולים יותר גדולים, ואכן גם מהירות העבודה שלך יכול להיות שהיא מהירות גבוהה מדי או נמוכה מדי, בדרך כלל היא נמוכה מהדרוש ללחץ שאתה מפעיל. אז תעלה מהירות עבודה תוריד לחץ מופעל בדרך כלל לא דרוש כלל לחץ כי יש משקל עצמי.

בעיה שאיתרתי רק ממה שאתה כותב היא הקפיצה שלך מ 120 ל 180 יש מספר מפוספס באמצע, יש נייר 150 ולכן את תעבור מ 120 ל 180 בלי ללטש עם 150, בנוסף ניתן ורצוי אף למרוח את פני השטח עם מטלית לחה במים וכך להרים את הסיבים ולהעלות בעיות שאין נראות לעיין אחרי השיוף ולשייף אחרי יבוש המים בכיוון הסיבים ידנית עם נייר הליטוש האחרון בסדרה, (180).

יש לך מאמר שלי באנגלית באתר שלי על ליטוש להעמקת ידע ותמונות
http://maamoon.k2free.com/articles.htm
http://maamoon.k2free.com
סמל אישי של המשתמש
maamoon
סופר משתמש

הודעהעל ידי YanivT » 27 פברואר 2009, 18:47

תודה רבה לכולכם!

יניב.
YanivT
סופר משתמש