עמוד 1 מתוך 1

מקצועה תחתונה: הגירסא הביתית

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2007, 12:35
על ידי Yair Feldmann
מזמן חשתי שנחוצה לי מקצועה תחתית - THICKNESS PLANER - כזו שמורידה עובי, מנקה עץ מלוכלך וכד'. שימוש במקצועה חשמלית ידנית הוא לא נוח, בעיקר בעיבוד של חלקי עץ קטנים.

לקחתי את המקצועה החשמלית WOLF שברשותי, ומתקנתי אותה על מתקן קבוע. בעיקר הייתי צריך לפתור את השאלה: איך לחבר את שני מוטות הרוחב, המעגנים את המקצועה למתקן. לכן, פתחתי את מכסי הצד של המקצועה, כדי למצוא מקום שלתוכו אפשר יהיה להכניס את ברגי ההידוק, בלי לפגוע בחוטים ובחלקים פנימיים. הברגים המחברים את מוטות הרוחב לשני "קירות הצד" מאפשרים כיוונון עדין כדי לשמור על מקבילות מלאה לבסיס.

בניתי את זה ברוחב פנימי של 36 ס"מ מסיבה זו: רוחב המקצועה הוא 8 ס"מ. אם אני רוצה להקציע לוח ברוחב של 21 ס"מ, אני חייב להעביר אותו כמה פעמים, ולכן נחוץ רוחב לימין ולשמאל. האפשרות האחרת היתה לנייד את המקצועה ימינה ושמאלה על מוטות.

וזה עובד! אמנם, שלא כמו במכשירים הקנויים, אני חייב לדחוף מעט את המוט המתגלח, אבל זה באמת לא נורא.

בשני הצילומים רואים תחילה את המתקן, ואח"כ את המתקן כשמוט עץ מוכנס אליו כדי לגלח אותו. משמאל, רואים את החיבור לשואב האבק. מימין, מפסק חשמלי, מכיוון שהמקצועה היא במצב של תמיד ON - ולכן, העדפתי להוסיף בטיחות כדי למנוע הפתעות.

המתקן נבנה לקבל עץ בעובי מקסימלי של 5 ס"מ. כדי לעבוד על עץ דק יותר אני מוסיף מלמטה לוחות, דיקט וכד' עד שאני משיג את הגובה המתאים. עכשיו, כשהעסק עובד, אני כבר עובד על השכלול הבא, שימנע את הצורך בהגבהה: "קירות הצד" יעלו ויירדו כדי להתאים לגובה (עם אפשרות לכיוונון עדין מול קפיץ בכל אחת מארבע הפינות) - או לחילופין, אעשה בסיס שעולה ויורד בצורה מקבילה, כדי להתאים לגובה. אדווח על התקדמות.

Re: מקצועה תחתונה: הגירסא הביתית

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2007, 12:56
על ידי harel
סחטין על היוזמה...
זה גם עונה על השאלה אם אתה מרוצה מהמכשיר של וולף ועד כמה הוא אמין...?

Re: אתה זריז....

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2007, 13:47
על ידי moshik
שנה טובה

Re: מקצועה תחתונה: הגירסא הביתית

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2007, 14:41
על ידי Moshe Eshel
והפרוייקט הבא, רצועת הולכה שתמשוך את עץ פנימה, כדי שאפשר יהיה לתת לידיים לנוח - וגם להמנע מפגיעה (כי במצב הנוכחי קשה לעבודת על חלקים קצרים...)

נחמד מאוד

Re: מברוק על ההברקה

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2007, 17:40
על ידי Eliko
יאיר
אני מסיר בפניך את הכובע. זה לא אומר שאני מפסיק לחפש....
שנה טובה

Re: מקצועה תחתונה: הגירסא הביתית

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2007, 17:42
על ידי bar tal
וואלה כל הכבוד

Re: מקצועה תחתונה: הגירסא הביתית

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2007, 18:11
על ידי Eliko
אאוריקה אאוריקה
http://www.shipcraftguild.org/pdfs/Grub ... Planer.pdf
לא משהו אבל בכל זאת