עמוד 1 מתוך 2
הדבקת פורניר על לוח עץ מלא?

פורסם:
31 ינואר 2009, 14:14
על ידי hallel
הדבקת פורניר על עץ מלא? למה לעשות דבר כזה? אז ככה, לאחרונה התחלתי לעסוק ב marquetry (יצירה אומנותית בעזרת חיתוך והדבקה של פורנירים). בכוונתי לעשות בקרוב רהיט מעץ דובדבן מלא עבור זוג חברים שמתחתן. בימים אלו אני שוקד על יצירת marquetry שברצוני לשלב ברהיט. בכל הספרים שקראתי בנושא מומלץ להדביק את הפורניר על לוח סנדוויץ' או MDF, שכן הם עובדים פחות. אולם מטעמי עיצוב, ברצוני לעשות את הרהיט מעץ מלא ולכן בכוונתי להדביק את הפורניר על משטח עץ מלא עשוי באופן הסטנדרטי של לוחות המודבקים זה לזה (אם הקפדה על החלפת כיוון העץ כנדרש). מדובר על לוחות ברוחב של כ-15 ס"מ. האם זה יהיה בעייתי להדביק את הפורניר על לוח כזה בשל התנועה הרבה של העץ? מה הייתם ממליצים כדי לשפר את העניין?
בתודה,
הלל.
Re: הדבקת פורניר על לוח עץ מלא?

פורסם:
31 ינואר 2009, 19:22
על ידי Moshe Eshel
אני לא מבין גדול, אבל למיטב הבנתי הפתרון שאתה מציע הוא בדיוק סנדוויץ' - למרות שמייצור עצמי וכנראה מאיכות גבוה יותר...
זה כמובן יפתור את הבעייה, חשוב לשמור על מספר שכבות אי זוגי כדי שהכיוון של שתי השכבות הסוגרות יהיה אותו כיוון.
בכדי לשלב את הלוחות הנ"ל ברהיט מומלץ להשתמש בשיטה של פנל צף במסגרת - ככה שהתנועה של העץ מסביב לא תגרום לתנוע של הפנל ולהיפך.
חשוב לשים את אותו פיניש על שתי הצדדים של העץ (מה שאתה שם על התמונה גם על הצד הנגדי של הלוח) - גם זה כדי לצמצם תנועה - אחרת הלוח נוטה להתעקם.
בהצלחה - ותעלה תמונות כשתסיים. אני ממש רוצה לראות איך יצא.
Re: הדבקת פורניר על לוח עץ מלא?

פורסם:
31 ינואר 2009, 21:25
על ידי ranshara
מענין.
אתה יכול קצת לפרט?
מאיפה אתה לומד? אילו כלים צריך בשביל ההתחלה?
האם זה צורך המון זמן?
ולעניין עצמו, כפי שכתב משה - דיקט הוא הפיתרון שלך. לעיתים אין שום יתרון לעץ המלא ואפילו הוא הופך לחסרון. אני לא חושב שיש משהו שיעצור עץ אם בא לו להתרחב עם הזמן. (מה גם שדיקט הוא בעצם סוג של עץ מלא

)
Re: הדבקת פורניר על לוח עץ מלא?

פורסם:
31 ינואר 2009, 21:58
על ידי hallel
תודה על העצה. אך מטעמים שקשה לפרטם כאן הקשורים למבנה ועיצוב הרהיט אינני יכול לבחור בעץ סנדוויץ' (החיבורים הם זנביונים גלויים בחזית הרהיט והקנט בעל צורה יוצאת דופן ולא ישרה - כך שסנדוויץ' לא בא בחשבון). האם לדעתכם בעייתי להדביק על עץ מלא? האם צריך פורניר גם על הצד השני במקרה שאני אכן מדביק על עץ מלא?
בנוגע לשאלה, אני לומד לבד מספר ומהאינטרנטץ התנסתי במספר טכניקות שונות וכרגע הטכניקה המועדפת עלי היא חיתוך בעזרת מסור נימה ידני fret saw. זה לוקח המון זמן אך אני חובב של מלאכות יד עדינות.
Re: הדבקת פורניר על לוח עץ מלא?

פורסם:
31 ינואר 2009, 23:40
על ידי javali
אני לא רואה סיבה למה אי אפשר יהיה לעשות את זה. המעצבים הגדולים של המאות ה-18 וה-19 השתמשו בפורניר, ואז עוד לא היה דיקט.
צריך לשים פורניר בשני הצדדים, אחרת הכל יתעוות, ומומלץ שהבסיס יהיה יבש כדי שלא יעבוד הרבה.
אל תשכח לקחת בחשבון את העבודה של העץ בתכנון של הרהיט.
Re: הדבקת פורניר על לוח עץ מלא?

פורסם:
01 פברואר 2009, 11:40
על ידי Alex Milch
המעצבים הגדולים של המאות ה-18 וה-19 השתמשו בעצים שהתיבשו במשך שנים.
אפשר לעשות הדבקת הלבשה של לייסטים במידות שיאפשרו את ביצוע סוג החיבורים שאתה מעונין, כאשר הם מודבקים או לסנדביץ' מן הסוג שנקרא בארץ כרגע - סופר אוקומה (ישר ויציב), או MDF.
בכל מיקרה, אין צורך בהדבקה דו צדדית, לא משנה באיזה דבק משתמשים, העיוות כתוצאה מהדבקה חד צדדית קורה רק בהדבקת מכונה תעשייתית.
(אפשר להדביק על לוח 122X244 פורמייקה/פורניר משולש על צד אחד עם דבק מגע, הדבקה ידנית - לא יקרה כלום).
Re: הדבקת פורניר על לוח עץ מלא?

פורסם:
01 פברואר 2009, 13:04
על ידי javali
sandor47 כתב:המעצבים הגדולים של המאות ה-18 וה-19 השתמשו בעצים שהתיבשו במשך שנים.
ועדיין אחרי הרבה שנים ייבוש העץ היה יותר לח ממה שיוצא מתנור אחרי 6 חודשים.
sandor47 כתב:בכל מיקרה, אין צורך בהדבקה דו צדדית, לא משנה באיזה דבק משתמשים, העיוות כתוצאה מהדבקה חד צדדית קורה רק בהדבקת מכונה תעשייתית.
אני לא יודע לגבי הדבקה על לוחות תעשייתיים. בהדבקה על עץ שכן עובד מומלץ להדביק בשני הצדדים. הצד הפנימי (או התחתון או מה שזה לא יהיה) לא צריך להיות עם פורניר יפה במיוחד, אבל הוא צריך את זה.
Re: הדבקת פורניר על לוח עץ מלא?

פורסם:
01 פברואר 2009, 14:09
על ידי hallel
תודה רבה על כל העצות. אני די נוטה להסכים עם javeli, ולסמוך על הטכניקות הישנות. עבודה עם סנדוויץ' לא אפשרית אלא אם כן אשנה לגמרי את כל העיצוב. חוץ מזה בא לי יותר לעבוד עם עץ מלא. עם למשהו יש עוד עצות בעניין אשמח לשמוע. תודה.
Re: הדבקת פורניר על לוח עץ מלא?

פורסם:
01 פברואר 2009, 15:35
על ידי udi koren
sandor47 כתב:בכל מיקרה, אין צורך בהדבקה דו צדדית, לא משנה באיזה דבק משתמשים, העיוות כתוצאה מהדבקה חד צדדית קורה רק בהדבקת מכונה תעשייתית.
(אפשר להדביק על לוח 122X244 פורמייקה/פורניר משולש על צד אחד עם דבק מגע, הדבקה ידנית - לא יקרה כלום).
אני הדבקתי משולש על צד אחד של MDF והוא התעוות לגמרי.
Re: הדבקת פורניר על לוח עץ מלא?

פורסם:
02 פברואר 2009, 00:10
על ידי Eliko
אז זה הזמן לחבוש את הכובע הנוסף שלי...
דיקט הוא המצאה מאוד קדומה. במצריים העתיקה -3500 לפנה"ס יצרו כבר את הדיקט על ידי הדבקת לוחות פורניר בכיוונים מנוגדים , זאת עקב מחסור בעץ מלא.