חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

מזל טוב לי - קניתי ראוטר (גייצת)

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

מזל טוב לי - קניתי ראוטר (גייצת)

הודעהעל ידי Yair Ben-Dov » 30 ינואר 2009, 18:00

אחרי יותר מ-15 שנה של 'נגרות ישרת זוית' קניתי סוך סוף ראוטר נייד מתוצרת יונדאי (סין). המכשיר נרכש בהום סנטר והגיע עם סט של 12 ביטים. מנסיון העבר שלי אני מסוגל להרכיב את החלקים נכון ולהתחיל להתעלל בעץ, אך עתה שהתוועדתי לאתר הנחמד הזה נראה לי שעדיף לפנות תחילה לציבור המשתמשים בו ולבקש מידע כתוב בעברית או באנגלית על אופן השימוש והתחזוקה הנכונים של המכשיר. אשמח לקבל טיפים :roll: :?: :!:
סמל אישי של המשתמש
Yair Ben-Dov
משתמש ותיק

Re: מזל טוב לי - קניתי ראוטר (גייצת)

הודעהעל ידי Pini Gold » 30 ינואר 2009, 22:01

יש לי חומר באנגלית. אם תרצה - מסור את המייל ואשלח.
סמל אישי של המשתמש
Pini Gold
סופר משתמש

הודעהעל ידי iavihay » 30 ינואר 2009, 22:06

מדובר באחד הכלים היותר מסוכנים לשימוש, אני ממליץ לך להגיע לאחד מחברי הפורום לצורך הדרכה ראשונית, גם נהיגה לא לומדים באינטרנט.. אלא עם מורה לידך..ונתחיל עם "מהיכן אתה בארץ"..? ע"מ למצוא מישהו באזורך, שיתנדב להדרכה, ( ויש הרבה כאלו בפורום...)
iavihay
סופר משתמש

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 31 ינואר 2009, 19:31

ברוך הבא לאתר...

צודק אביחי בדבריו, מדובר במכשיר עם פוטנציאל נזק גדול גם לעץ וגם (ובעיקר) לאדם שמפעיל אותו. מומלץ מאוד להיעזר במדריך אנושי להדגמה ראשונית ודגשי בטיחות.

מעבר לכך ברשותי ספר שאתה יכול להשאיל בכיף אם תרצה לאחר ההדרכה (אני לא מתנדב כי אני לא מרגיש מומחה גדול) כדי שתוכל להוסיף ידע וללמוד אספקטים מתקדמים - כמו כן החברים פה בודאי יוכלו לעזור וגם הרשת מלאה בתוכן אם רק מחפשים מעט.

בהצלחה!
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי Saba_jackson » 31 ינואר 2009, 19:37

תתחדש!!
אין כמעט גבול לדמיון מה ניתן לעשות עם זה.... אבל צודקים כאן כולם
זה מ ס ו כ ן ! ! !

יש לי כזה יונדאי, ואני מאד מרוצה! הבעייה היחידה שאיני מוצא לו ביטים... הוא צריך ביטים במידה 8 ממ שדי נדיר להשיגם, אולי אחרי הביקור בדימאר אלמד מה שהוא...
Saba_jackson
סופר משתמש

הודעהעל ידי Saba_jackson » 31 ינואר 2009, 19:38

תתחדש!!
אין כמעט גבול לדמיון מה ניתן לעשות עם זה.... אבל צודקים כאן כולם
זה מ ס ו כ ן ! ! !

יש לי כזה יונדאי, ואני מאד מרוצה! הבעייה היחידה שאיני מוצא לו ביטים... הוא צריך ביטים במידה 8 ממ שדי נדיר להשיגם, אולי אחרי הביקור בדימאר אלמד מה שהוא...
Saba_jackson
סופר משתמש

הודעהעל ידי iavihay » 31 ינואר 2009, 20:31

:lol: אם לראוטר קוראים "גייצת", אז המפעיל נקרא "שייגץ"..?? :wink:
iavihay
סופר משתמש

הודעהעל ידי Yair Ben-Dov » 31 ינואר 2009, 21:07

תודה לכל הדואגים לבריאותי ולבריאות תעשיית העץ. ממש מחמם את הלב. אני מבקש בזאת להרגיע שבעבר הרחוק עבדתי עם ראוטר - לא שלי , וכיום אני משתמש תדיר במסור עגול, דיסק עגול לאבן ומתכת וכלי משחית ידניים אחרים וצברתי נסיון לא מועט - גם בדרך הקשה. המכשיר שרכשתי הגיע עם סט של 12 ביטים עטופים כל אחד במעטה פלסטי להגנה מחלודה ואני מקווה שיספקו אותי בעתיד הקרוב.
שאלה: האם הכלי הזה מתאים לחריטת מילים/אותיות בעץ מלא או שכדאי לרכוש מדגשים מתאימים (מדובר באותיות ברוחב/עובי עומק של 5-10 מ"מ)
סמל אישי של המשתמש
Yair Ben-Dov
משתמש ותיק

הודעהעל ידי Moshe Eshel » 31 ינואר 2009, 21:44

באמת מחמם את הלב 8)

בכל מקרה הצעתי בעינה עומדת, אני גר באיזור המרכז (מושב גמזו ליד לוד, שהם ומודיעין) אם זה מתאים לך - אתה מוזמן להגיע ולשאול את הספר.

לגבי האותיות, אם מדובר באותיות שכל גודלן הינו 5 מ"מ אזי עדיף מדגש - יהיה צריך ראש ראוטר מאוד עדין בשביל לעשות אותיות כאלה קטנות (עדיף משהו בקנה המידה של דרמל בשביל גודל כזה ואפילו זה קצת גדול) - אם מדובר בגודל גדול יותר (למשל לשלט לכניסה לבית או משהו כזה) אז ראוטר מתאים גם מתאים.

משה
סמל אישי של המשתמש
Moshe Eshel
מנהל האתר

הודעהעל ידי Saba_jackson » 01 פברואר 2009, 00:12

העבודה הראשונה שעשיתי ביונדאי הייתה חריטת אותיות בעץ אורן
בביטים שקיבלת יש אחד שיוצר תעלות בפרופיל חצי עגול, מה שהוא כמו 10 מ"מ רוחב ה"תעלה" שנוצרת.
לאחר אימון קצר , יצאו לי אותיות די יפות, לשם חריטת אותיות יותר גדולות אני משתמש בביטים הישרים, ובד"כ מכרסם מסביב לאות, כך שבעצם האות עצמה נשארת בגובה העץ המקורי, ומה שמכורסם זה רק ה"אוויר שסביב לאותיות.
בהצלחה
Saba_jackson
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־6 אורחים