Edi כתב:אמיר, כאחד שיש לו מסור שולחני (נכון? ) מה עוזר לך מסור סרט בגודל כזה? פריסות בקטנה, ריפ קשה, מה אתה מקבל ממנו?
היי אדי,
בתחילת דרכי בבניית רהיטים בשיטת הנגרות המסורתית, עבדתי אך ורק עם כלים ידניים. כל עוד זה היה בגדר תחביב הכל היה מצויין. כשהתחלתי לקחת עבודות בתשלום, הבנתי שזה פשוט לא פרקטי להקציע ידנית במשך כמה ימים רק כדי להכין את העץ לעבודה. לכן קניתי מקצוע קובייה (Scheppach PLM1800), שנמצא אצלי עד היום. אני מיישר צד אחד עם מקצוע ידני, ואז מכניס את העץ למקצוע הקובייה כדי להקציע את הצד השני ולהגיע לעובי הרצוי.
בהמשך, הייתה לי עבודה שבה מסור שולחן יכול לעזור לי בלקצר לי את הזמן ולייעל את התהליך. קניתי אחד (גם של Scheppach), אך בסופו של דבר מכרתי אותו, בעיקר בגלל הרעש והסיכון.
לאחר כמה שנים של קנייה ומכירה של כלי עבודה, הגעתי לנוסחה שמתאימה לי ולסגנון העבודה שלי:
כלים ידניים + מקצוע קובייה + מסור סרט קטן.
במסור הסרט הקטן שלי אני משתמש בעיקר לחיתוכי אורך, לפריסה קלה ולחיתוך צורות. אני מבצע את החיתוכים הארוכים במסור הסרט, ולאחר מכן מנקה ומיישר את החיתוך עם מקצוע ידני.
אני מספר את כל זה כדי להדגיש שלימוד בניית רהיטים הוא מסע של ניסוי וטעייה, עד שמגיעים לנוסחה המדויקת שמתאימה לסגנון העבודה האישי, לגודל הסדנה ואפילו למיקום בו עובדים (שכנים, עבודה מדירה פרטית וכו').
אני מאמין שכל אחד עבר את הרגע הזה שבו הוא חשב שכלי מסוים יפתור לו את כל הבעיות, רק כדי לגלות שהוא לא באמת מתאים לו. וזה בסדר גמור, זה חלק בלתי נפרד מתהליך הלמידה.