חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שולחן עבודה חדש

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

שולחן עבודה חדש

הודעהעל ידי avian » 31 מרץ 2026, 16:08

אחרי שנים שאני עובד על השולחן בפינת אוכל או השולחן בגינה, ומכיוון שהתחלתי לבנות גם דברים גדולים יותר, הגיע הזמן לשולחן עבודה נורמלי. או לפחות חצי נורמלי...
מכיוון שאין לי סדנה גדולה, או בכלל, שבה אני יכול לאכסן שולחן כזה, נבחר פתרון של שולחן פריק. כזה שבקלות יחסית אפשר לפרק לאלמנטים שטוחים ולאכסן בצורה קומפקטית.
התוצאה לפניכם בתמונה - שני H קבועים (הקושרות מחוברות בסין וגרז עם דבק) שמתחברים לכלל ריבוע בעזרת שתי קושרות רוחב, שמתחברות עם ברגי הידוק (בורג מכונה) עם אומים, כדי לקבל חיבור יציב יותר, בלי סכנת התרופפות עקב פתיחות וסגירות מרובות.
הפלטה העליונה עשויה דיקט עבה (פורק ממשטח) אליו מחוברות בברגי כיס חצאיות, שבעצמן מתחברות לרגליים גם כן עם ברגי הידוק (הפעם עם אינסרט הברגה ממתכת).
התוצאה, בינתיים לפחות, קשיחה ויציבה מאוד, ומהווה פלטפורמה נוחה לעבודה, גם עם כלים ידניים, אם כי לא היה מזיק לה יותר משקל לעבודות עם מקצוע.
בהמשך יתווספו גם מלחציים.
אני מתלבט לגבי הוספת סלסלה לאחסון כלים - אפשר לתלות אותה בין הרגליים או כתוספת (פריקה) על שולי השולחן. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
קבצים מצורפים
20260314_130529(1).jpg
שולחן עבודה פריק.
avian
סופר משתמש

Re: שולחן עבודה חדש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 02 אפריל 2026, 16:12

תתחדש על השולחן, נראה יפה ובנוי טוב, תהנה ממנו.
לגבי אחסון כלים, הייתי מציע להוסיף שוקת כלים, שגם ניתן לפרק ולאחסן בצד, כמו שעושים בשולחן בסגנון Moravian.
בסך הכל מדובר בקופסה שניתן לחבר ולפרק בשעת הצורך.
ראה למשל תמונות לדוגמא.
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 02 אפריל 2026, 16:34

תודה, אמיר. חשבתי באמת על פתרון כזה, אבל מתלבט בגלל שתי סיבות:
השולחן רחב יחסית 90 ס"מ, אז אני לא בטוח כמה יהיה לי נוח להגיע לשוקת מהצד השני. בנוסף, אני עובד בעיקר עם כלים חשמליים (אם כי יותר ויותר עם ידניים לאחרונה), ונראה לי ששוקת פחות מתאימה לכאלו, בגלל שהיא רדודה. אולי אשלב בין מגירה שתשב על הקושרות בדביל הכלים החשמליים ושוקת בגובה המשטח בשביל כלים ידניים.
אעדכן.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 02 אפריל 2026, 19:09

היי, אני מבין שאתה מנסה לנצל את המקסימום מהשטח הקיים, אבל עוד כיוון שאפשר לחשוב עליו זה עגלה ניידת עבור הכלים החשמליים, נפרדת מהשולחן, שניתן להזיז ולאחסן במקום אחר. כמו זאת למשל: Mobile-tool-cart
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 03 אפריל 2026, 16:31

זה רעיון! תודה
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי Edi » 06 אפריל 2026, 10:07

שולחן העבודה שלי נבנה בסגנון המשטח הזה

https://youtube.com/shorts/IzRqMzIG_ng? ... eRh3YGdDI2
Edi
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 07 אפריל 2026, 08:00

המשטח העליון אצלך עשוי מעץ מלא או סנדוויץ׳?
אני תוהה אם סנדוויץ׳ יצליח לתמוך בחריצים כאלו או פשוט יתפרק תחת הלחץ.
בינתיים ניצלתי אתמול את השולחן לבניית אדנית לגינה, אחרי שבניתי כבר שלוש אחרות מאותו סוג לפני השולחן - ההבדל אדיר. הרבה יותר נוח - והרבה יותר מהיר.
כל האדניות, אגב, נבנו מרפרפות פרגולה (10×2) שפירק אחד השכנים במעלה הרחוב. לא רק שהחומר היה בחינם - הוא אפילו היה צבוע, כך שנחסך ממני החלק הכי פחות אהוב עלי בבניה! :D
אגב, לא ברור לי למה, אבל אדניות עץ יקרות מאוד - אם מישהו רוצה לעשות כסף מהתחביב, כנראה שזה אחד הכיוונים היותר טובים...
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 07 אפריל 2026, 16:01

טוב לדעת שאתה נהנה מהשולחן החדש, זה באמת נותן יותר מוטיבציה לעבוד ולייצר.
בקשר לאדניות, אתה צודק. אני זוכר שלפני כמה שנים בניתי שולחן צד מעץ מלא, מחברים טבעיים והכל בעבודת יד, אך התקשיתי מאוד למכור אותו במחיר הוגן שמתגמל את הזמן וההשקעה.
במקביל, אחד הילדים מהשכונה בנה כמה אדניות קטנות משאריות של פרגולה, מכר כל אדנית ב 200 שקל, ועשה יותר כסף ממני בפחות זמן ופחות השקעה חחח אז כן יש לאדניות האלה קסם מיוחד :D
אמיר ח.
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 08 אפריל 2026, 09:01

והוא עוד מכר בזול, כנראה...
תראה למשל את האתר הזה, שמוכר אדניות כ"קיט להרכבה עצמית" - אדנית קטנה, בלי רגליים,לא כולל צביעה והרכבה, או אפילו קידוח מקדים לברגים, עולה 371 שח (לפני משלוח). https://www.avivhegia.co.il/product/iftah-planter/
מניסיון, בניית אדנית כזו לוקחת פחות משעה - כולל הרכבה וקדיחת חורים. מבחינת עץ יש כאן עלות של פחות ממאה שקל. וזה עבור מי שקונה בכמויות קטנות.
לגבי השולחן - לא מפתיע. בישראל לא יודעים להעריך עבודה. גם ההבנה הכללית בתחום העץ נמוכה, ורוב האנשים לא ממש יודעים לזהות איכות. הרב רק יודעים להגיד ש"עץ מלא יותר טוב" - בלי לדעת מה ההבדל בין סוגי עץ שונים. וכשנקודת הייחוס של מי שבא לקנות היא רהיט מאיקאה או מאייס, ואין הבנה של הבדלי איכות, התוצאה היא בעיה למי שרוצה למכור משהו איכותי.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי אמיר ח. » 08 אפריל 2026, 17:42

הופתעתי לראות שאדנית כמו בקישור ששלחת נמכרת במחיר כזה!

קשה להתחרות במחירים של רשתות השיווק כשהלקוח לא מבדיל בין רהיט שמחזיק מעמד שנתיים, לרהיט שעובר הלאה לדורות הבאים.
כל עוד הצרכן ימשיך לקנות לפי מראה חיצוני ומחיר אחרון, בלי להבין בטכניקות בנייה וסוגי חומרים, הנגרים האיכותיים ימשיכו להיאבק בטחנות רוח. קשה מאוד למכור איכות למי שמעדיף מוצר חד פעמי במחיר רצפה.

בסופו של דבר, למרות האתגרים בשוק, התשוקה ליצירה היא שנותנת לנו את הכוח. כל עוד נמשיך לבנות רהיטים עם נשמה, שהופכים את העולם למקום יפה וטוב יותר, הסיפוק והנאת היצירה תמיד יהיו שווים את המאמץ. :)
אמיר ח.
סופר משתמש

הבא

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־3 אורחים