|
|
חובבי נגרות ואומנות העץ
ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל
|
|
זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.
על ידי alasry » 19 דצמבר 2024, 23:09
שלום לכולם שמי אביעד, נכנסתי לעולם הנגרות לאחרונה כעיסוק מהצד, בעיקר לנפש וגם כהכנסה קטנה נוספת בסוף החודש. לפני כחצי שנה בניתי פרגולה לראשונה והיא פתחה לי תיאבון גדול... מאז ביצעתי עוד לא מעט פרויקטים (אפשר להתרשם כאן: https://www.tiktok.com/@aviadl_woodworkingעד לכאן סיפור הרקע.. בקרוב אני אמור לקבל דירה חדשה מקבלן, היא מיועדת להשקעה, המטבח שם אמור להיות סטנדרט לחלוטין ללא שום שינוי. אני רוצה לנסות להיכנס לעולם המטבחים ולתכנן/ לבנות בעצמי מטבח חדש בדירה הזו. את הדירה אני אמור לקבל בעוד שלושה חודשים בערך. עד כמה לדעתכם מורכב/ מסובך ללמוד משהו כזה, על סמך ניסיון של חצי שנה? אני מציין שעד היום לא התעסקתי עם פורמייקות, פלטות וכו'.. רוב העבודות שלי מסתכמות בעצי אורן. תודה רבה
-
alasry
-
על ידי Se7eN » 20 דצמבר 2024, 00:10
כשאני הגעתי לפרוייקט המטבח בבית שבניתי, הייתי כבר די עייף מהבנייה, ומצד שני הרגשתי שזה יהיה פספוס ענק (וגם הוצאה גדולה) להזמין מטבח מנגר. ואני אחרי מעל עשור בתחביב הזה, עם ניסיון וכלים. ואז גיליתי פתרון ביניים מדהים - CNC. הלכתי למפעל כזה (הוא עושה כמעט רק מטבחים) עם תכנון ברמת משתמש, ברבע שעה הוא בנה את המודל ואז דייקנו אותו ביחד, ותוך שעה יצאתי משם עם מחיר ביד והזמנה בדרך לייצור. אחרי כמה ימים אספתי, הכל חתוך למידה, כולל קנטים והכי חשוב - קדחים, ככה שההרכבה היא ממש פשוטה, בערך כמו רהיט איקאה מסובך. יומיים עבודה - וזאת פעם ראשונה שאני מתעסק עם כל הפרזולים המשוכללים האלו - והמטבח עמד. ומדובר על מטבח לא קטן בכלל, כולל שתי פינות, חצי אי, ארון גבוה וכמה ארונות עליונים. מבחינת עלות - בין שליש לרבע מהצעות מחיר שנתנו נגרים מקצועיים. אז מבחינתי זה מתכון מנצח למי שרוצה קצת לעבוד בעצמו ועם ידע וכלים בסיסיים, שנותן תוצר ברמה הכי גבוהה שאפשר לבקש.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי alasry » 20 דצמבר 2024, 12:00
אשמח אם תרחיב על זה, איך ניגשים? מה אני צריך כדי להתחיל?
תודה רבה
-
alasry
-
על ידי Ran » 21 דצמבר 2024, 13:38
alasry כתב:אשמח אם תרחיב על זה, איך ניגשים? מה אני צריך כדי להתחיל?
תודה רבה
ראשית אני לא בניתי מטבח אך בניתי הרבה ארונות בגדים, ממליץ בחום רב להישתמש ב-MDF ירוק 19מ"מ ה- MDF הירוק אינו מקבל בטן ונישאר ישר מתאים מאוד גם לדלתות. נכון ה-MDF הירוק כבד הרבה יותר מאשר סנדביץ' נ.ב. בקשה !!! יש בפורום אנשים שאין להם טי-טוק, פייסבוק, או אינסטגרם כך שאם אתה רוצה שכל באי הפורום יצפו בעבודות של תעלה את העבודות ישר לפורום. תודה מראש
-
Ran
- סופר משתמש
-
על ידי Se7eN » 22 דצמבר 2024, 00:09
alasry כתב:אשמח אם תרחיב על זה, איך ניגשים? מה אני צריך כדי להתחיל? תודה רבה
דבר ראשון צריך תכנון של המטבח, כמו שכל לקוח עושה. כלומר לא בתור נגר, אלא בתור משתמש. אפשר לגשת לכל חברת מטבחים והם עושים את זה, בד"כ זה בחינם אבל לא יתנו לך את התוכניות, אלא רק סקיצות כלליות, או תוכנית תמורת תשלום של כמה מאות שקלים. גם לאיקאה יש שירות כזה, רק שהוא מוגבל למטבחים שלהם (מידות אחידות) עם תוכנית כזו אתה יכול לחפש מפעל CNC באיזור מגוריך, ולבדוק אם הוא מעוניין לייצר זאת עבורך. יש כמה משתנים שמשפיעים, אבל בגדול ממכונת ה-CNC ולאחר קנטים, ההרכבה עצמה יחסית פשוטה - בניית ארונות, רגליים, פילוס, חיבור הארונות זה לזה, ואז הרכבת המגירות ולבסוף החזיתות.
-
Se7eN
- מנהל פורום
-
על ידי oferyuval » 22 דצמבר 2024, 19:05
ראה את השרשור הזה ואת ההודעה שכתבתי לגבי "יניב מטבחים" מטירת הכרמל. בחור נחמד מאד שעזר לי ברצון viewtopic.php?f=1&t=14721
-
oferyuval
- סופר משתמש
-
על ידי ידידיה » 23 דצמבר 2024, 11:21
תוכל לצרף פרטים מי עשה לך את כל החיתוך?
-
ידידיה
-
חזור אל נגרות
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים