חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

חור עגול כ- 55ממ

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

חור עגול כ- 55ממ

הודעהעל ידי Itzik33 » 29 נובמבר 2024, 12:36

שלום רבותי,

אני מעלה מהאוב נושא שכבר דנתי פה עם אנשים טובים שנתנו מגוון עצות.
מידי פעם אני צריך לבצע חורים עגולים בקוטר של כ- 55 מ"מ בפלטת MDF בעובי 16 מ"מ, בכל פעם מדובר על כ- 10 חורים.
את החורים אני עושה עם מקדחת עמוד 13 מ"מ פשוטה ולא חזקה ובפעם הראשונה השתמשתי בכוסית ניסור עץ סטנדרטית. התוצאה הייתה סיוט, עשן, המקדחה נתקעת כל כמה שניות ועל כל חור בזבזתי דקות ארוכות. עשיתי חיפוש ברשת וראיתי משהו (TCT) שלפי הפרסומים אמור להיות מיועד ל- MDF וקניתי כזה באליאקספרס. אותה צרה, במקום לנסר הוא פורר את ה- MDF לאבקה והחום הרב שנוצר מהחיכוך "הדביק" מיד את האבקה לשיניים ולמעשה מאותו רגע המסור הוא USELESS .גם כאן, עשן, מקדחה נתקעת ולקלל את כל העולם ואישתו.

נתנו לי כאן בפורום כל מיני עצות, למשל לעשות חורים מקדימים על מנת שהנסורת תפונה בקלות ועוד עצות שאודה שלא ניסתי כיוון שהעדפתי במקום לעקוף את הבעיה, לפתור אותה על ידי שימוש בכלי מתאים.

מישהו כאן הציע לי מקדח פורסטר,אז קניתי באליאקספרס ובנוסף הזמנתי מאמאזון סוג של TCT שראיתי ב- YOUTUBE שמאד המליצו עליו ורואים שם איך בקלות עושים איתו חורים.

היום עשיתי ניסיון עם שני המקדחים. הפורסטר מאליאקספרס וה- TCT מאמאזון.

הפורסטר מיד התברר כבזבוז זמן אחד גדול, ב- 20-30 שניות לא התקדמתי יותר מ- 2 מ"מ עומק, יתכן שמקדח ממותג איכותי היה עושה את העבודה יותר טוב.

המקדח של אמאזון רבותי הוא המנצח הגדול. כ- 5- 4 שניות ויש חור. המקדח פשוט אכל את ה- MDF בקלות ולא הרגשתי שאני צריך לאמץ את המברגה.
בפעם הקודמת שרפתי מברגה תוך כדי קדיחת החור עם המקדח TCT מאליאקספרס, פשוט התייאשתי ממקדחת העמוד שכל שניה הייתה נתקעת ועברתי למברגה וכך היא נשרפה.
זהו.. שתהיה שבת שלום ובשורות טובות.
קבצים מצורפים
55mm TCT Hole Saw Tungsten Carbide Tipped Drill Bit Set Hole Saw Cutter For Stainless Steel Metal Alloy Drilling.PNG
זהו המקדח מאליאקספרס
Capture1.JPG
זהו המנצח הגדול מאמאזון
20241129_105551.jpg
20241129_105544.jpg
Itzik33
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־12 אורחים