הי לחברי הפורום!
אני נגר חובב, והפרויקט הבא שלי זה בניית שולחן האוכל שלנו. הנושא חדש לי (עד כה בניתי מטבח, ארונות, שידות ומיטה) ואני זקוק לקצת עזרה, הכוונה ועצות.
השולחן המדובר בגודל 1.60 על 90-100 רוחב, ונפתח (עם רגל נגררת או שתי מגירות, עוד לא הוחלט) לעוד מטר. סקרתי את מנגנוני Pottker השונים והבנתי מה אני צריך.
לשולחן 4 רגליים ישרות (לא X או עמוד באמצע או משהו כזה!) בפרופיל 5x5 או טיפה יותר, בגימור עגול. ההארכה נמצאת בתוך השולחן ועדיף שתיפתח בפתיחת ספר.
כרגע אני מדמיין את השולחן בדומה לשולחן הזה: https://www.tomik.co.il/product-page/%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%97%D7%9F-%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%99
האתגר (מעבר לכך שמדובר בשולחן ראשון) - חשוב שהמנגנון יהיה רזה ככל האפשר. אני אדם גבוה וצריך גובה תחתון של לפחות 69-70 ס"מ מהרצפה שיהיה נוח לרגליים להיכנס.
זה משפיע גם על הפתיחה (פתיחת רגל נגררת - כ-5 ס"מ גובה מנגנון, פתיחת מגירה כ-4 ס"מ גובה), גם על פתיחת הספר, גם על הקורות תמיכה (לא יותר מ-5 ס"מ רוחב) וחיבורן לרגליים.
הפלטה העליונה תהיה דקה ככל האפשר (18 מ"מ?) על מנת "להרזות" את השולחן כך שהגובה העליון יהיה סביר (76-77 מקסימום מהרצפה) וגובה תחתון יהיה גבוה מספיק לתת מקום לרגליים.
כבר בשלב זה יש לי מספר שאלות:
1. איך מחברים קורה של 5 ס"מ רוחב לרגליים בצורה חזקה? סין וגרז? חיבור dowel או dovetail כזה או אחר? אילו כלים אני צריך לשם כך? אולי הוספת עובי לקורה יכול לעזור (פרופיל ריבוע של 5x5)?
2. האם פתיחת ספר יכולה להיכנס ב-5 ס"מ או פחות? ראיתי כי יש ל-Pottker פתיחה Flat Folding Mechanism (FFM) - אך נראה כי יש צורך בפלטה של מינימום 22 מ"מ עובי, והיא תופסת 6 ס"מ גובה. אשמח לעצות והכוונה איך מרזים את פתיחת ספר ככל הניתן
3. ראיתי בחרפ מסילות שמנגנון Kombi 60 (שאגב לא מצאתי אותו באתר של -Pottker) לוקח רק 37ממ גובה. האם זה ריאלי לעשות קורה של 4 ס"מ ומנגנון פתיחת ספר (FFM?) באותו גובה על מנת לנצל את המסילה הרזה? במידה ולא, האם יש מקום שעושה זאת ממתכת במקום עץ ואז אני עושה את הפלטה + הארכות?
4. איך אני משיג רגליים לשולחן בגובה הנ"ל (לא סטנדרטי)? רגל ריבועית למעלה (שיהיה אפשר לחבר לקורות) ויותר עגולה למטה (יותר עדין ויפה)? איפה ואיך מלטשים כזה דבר ואיך ניגשים לזה?
האם יש מי מחברי הפורום הנכבד שעוסק בתחום ושיוכל לתת לי עצות וטיפים לגבי מה יעבוד ובאיזה פרזול / מנגנון כדאי להשתמש לצורך הנ"ל?
תודה מראש!