חובבי נגרות ואומנות העץ

ללמוד, להבין ולקדם את אומנות עבודת העץ, נגרות, גלוף, חריטה ופיסול בישראל

שידה לפטיפון, מגבר,תקליטים

זה המקום לספר מה ניגרתם היום, לתעד את הפרויקטים שלכם, לשאול שאלות ולקבל תשובות.

שידה לפטיפון, מגבר,תקליטים

הודעהעל ידי Itzik33 » 08 נובמבר 2024, 21:08

שלום לכולם,

אני מתעתד לבנות שידה לציוד סטריאו שברשותי. לאחרונה התחלתי בתחביב חדש של איסוף מגברים,טיונרים ורסיברים שלכולם יש מכנה משותף, כולם תוצרת הארץ. יש לי כבר אוסף די מכובד והגיע הזמן לבנות שידה יעודית. השידה תכלול פטיפון וינטג' (שנמצא אצלי כ- 50 שנה ועובד כחדש) מגבר אחד או שניים וטיונר וכמובן תקליטים שאני כעת אוסף. היה לי לפני הרבה שנים אוסף די מכובד ויום אחד מחוסר שימוש שמתי מודעה למסירה ונפטרתי מהם, כעת אני משלם לא מעט כסף לקנות מחדש. כך מסתובב לו הגלגל.

עשיתי כבר סקיצה ראשונית די מקורבת מבחינת מידות וכעת ההתלבטות בבחירת החומר.
אני רוצה להשתמש בפלטת בירץ' איכותית ומתלבט על העובי, האם 12 מ"מ לדעתכם יהיה מספיק או חייב 16-17 ?
אדגיש שהמגברים שוקלים כ- 7- 5 ק"ג (תלוי בדגם) ויהיו שניים, הטיונר קצת פחות אבל יחד עם הפטיפון זה כמו מגבר נוסף כך שללא התקליטים (ששוקלים לא מעט) יש כ- 15 ק"ג.
קשה לי לדעת כמה תקליטים יכנסו אבל המון, מעל 200 זה לא מופרך וזה משקל לא מבוטל.

הקונסטרוקציה תשב על מעין בסיס/צוקל פנימי (הכוונה שלא יראה אלא אם מתכופפים) מאסיבי עם 4 רגליים כדי למנוע "בטן" של הפלטה התחתונה.

המידות הן גובה 828 מ"מ , רוחב 826, עומק כ- 374 מ"מ.

כל דעה תתקבל בברכה

בשורות טובות
קבצים מצורפים
Capture.JPG
Itzik33
סופר משתמש

Re: שידה לפטיפון, מגבר,תקליטים

הודעהעל ידי Ran » 09 נובמבר 2024, 13:09

יפה, מעניין,
עשוי מפלטת בירץ או עץ מלא ?
אני עשיתי לחבר שידה הזו לפטיפון ותקליטים
קבצים מצורפים
IMG-20240125-WA0013.jpg
Ran
סופר משתמש

הודעהעל ידי itzikdiy » 09 נובמבר 2024, 13:53

רעיון יפה.
לדעתי קודם כל צריך עובי 17 והמבנה עדיין יכול לקבל בטן בתכנון הנוכחי. אם אפשר הייתי שוקל שינוי של המבנה...
מעל המגבר השחור יש מדף רחב ללא תמיכה לכל אורכו עם מגברים ותקליטים. לדעתי יקבל שם בטן עם הזמן וגם מעל התקליטים זה פתוח ולכן אין מדף שמחזיק מלמעלה לכל האורך את המשקל שלמטה.
זו דעתי לפחות

בהצלחה.
רעיונות עשה זאת בעצמך ונגרות - XDIY with Itzik
ערוץ יוטיוב - https://www.youtube.com/c/itzikdiy
בלוג - https://www.itzikdiy.com
סמל אישי של המשתמש
itzikdiy
מנהל פורום

הודעהעל ידי avian » 09 נובמבר 2024, 15:56

כמו שכבר ציינו, נקודת התורפה בתכנון היא המדף שמעל המכשיר השחור - אין תמיכה לכל האורך, ואם הבנתי נכון יושב עליו משקל די כבד, אז גם ב-17 יש סכנת בטן.
צריך לחשוב אם אפשר לתמוך בו בעזרת החוצץ האנכי שמעליו (כמו מתלה מדף עליון), אולי כדאי להוסיף קורה אנכית אחורית חבויה, שהחוצץ יעוגן אליה, ואז לחבר עם ברגים את המדף לחוצץ. אפשרות נוספת היא שדרה באמצע המדף שתהיה חבויה יחסית, אבל תוסיף קשיחות. אפשר אפילו מפלדה או אלומיניום כדי שתהיה כמה שיותר דקה.
אגב, אם אין שיקולים של לעשות הכל מפלטה אחת, הייתי עושה את כל המשטחים האנכיים בעובי 12. יראה פחות כבד - זה נראה לי יפריע בעיקר בחוצצים בין התקליטים.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי Itzik33 » 10 נובמבר 2024, 17:05

תודה על התשובות, אכן המדף מעל המגבר השחור מהווה אתגר. קיבלתי כאן כמה עצות טובות ואנסה לישם.
Itzik33
סופר משתמש

הודעהעל ידי Itzik33 » 10 נובמבר 2024, 17:08

avian כתב:כמו שכבר ציינו, נקודת התורפה בתכנון היא המדף שמעל המכשיר השחור - אין תמיכה לכל האורך, ואם הבנתי נכון יושב עליו משקל די כבד, אז גם ב-17 יש סכנת בטן.
צריך לחשוב אם אפשר לתמוך בו בעזרת החוצץ האנכי שמעליו (כמו מתלה מדף עליון), אולי כדאי להוסיף קורה אנכית אחורית חבויה, שהחוצץ יעוגן אליה, ואז לחבר עם ברגים את המדף לחוצץ. אפשרות נוספת היא שדרה באמצע המדף שתהיה חבויה יחסית, אבל תוסיף קשיחות. אפשר אפילו מפלדה או אלומיניום כדי שתהיה כמה שיותר דקה.
אגב, אם אין שיקולים של לעשות הכל מפלטה אחת, הייתי עושה את כל המשטחים האנכיים בעובי 12. יראה פחות כבד - זה נראה לי יפריע בעיקר בחוצצים בין התקליטים.

מדוע לדעתך ישום משטחים אנכיים בעובי 12 יפריע לחוצצים בין התקליטים ?

לא כך כך הבנתי את החלק השני במשפט ההסבר "אולי כדאי להוסיף קורה אנכית אחורית חבויה, שהחוצץ יעוגן אליה, ואז לחבר עם ברגים את המדף לחוצץ" , תוכל להסביר שוב מה כוונתך ...
Itzik33
סופר משתמש

הודעהעל ידי avian » 10 נובמבר 2024, 17:28

כנראה לא הייתי מובן. לדעתי, מבחינה ויזואלית, אם החוצצים בין התקליטים יהיו עבים (17 ממ) זה לא יראה טוב. עדיף 12, או אולי אפילו 10.
לגבי התמיכה במדף עם המפתח הרחב - מכיוון שאי אפשר לתמוך בו מלמטה, כי יושב שם מכשיר ארוך, הצעתי לתמוך בו מלמעלה, בתליה.
כדי שתמיכה כזו תהיה אפקטיבית, צריך לעגן את התומך למשהו יציב. גב של שידה הוא בדרך כלל מחומר דק, שלא יוכל לספק את התמיכה הנדרשת, לכן הצעתי למקם שם קורה אנכית, שתיתן נקודת עיגון יציבה.
avian
סופר משתמש

הודעהעל ידי oferyuval » 11 נובמבר 2024, 08:49

אם כמו שכתבת איסוף מגברים הוא תחביב חדש, ואתה מעוניין להמשיך בזה ולהרחיב, תשקול לתכנן מקום לעוד מגברים, או מראש לתכנן שיה מודולרית שאפשר יהיה להרחיבה.
oferyuval
סופר משתמש

הודעהעל ידי Itzik33 » 12 נובמבר 2024, 13:33

oferyuval כתב:אם כמו שכתבת איסוף מגברים הוא תחביב חדש, ואתה מעוניין להמשיך בזה ולהרחיב, תשקול לתכנן מקום לעוד מגברים, או מראש לתכנן שיה מודולרית שאפשר יהיה להרחיבה.

כנראה כמו רוב חברי הפורום הנכבד גם אני מפנטז על מה הייתי עושה ובונה לו רק היה לי מקום, איזושהי סדנה עם מקום בלי סוף...
אותו דבר כאן, מקום מוגבל. יש חלום אבל יש מציאות. יש לי כבר כ- 12 (לא כולל כפילויות לצורכי חלקי חילוף וכו') מכשירים ועדיין לא שמתי את ידי על כל מה שחסר וקיים.
הרעיון זה להשמיש את כולם ולהביאם למצב עבודה ומידי פעם להחליף ולהינות מאחד אחר בזמן אחר.

אבל תודה על ההתייחסות.
Itzik33
סופר משתמש

חזור אל נגרות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־15 אורחים